Inlägg från: Akrobaten |Visa alla inlägg
  • Akrobaten

    Gravida sjuksköterskor! Del 2

    Hoppsan tjejer! Den gamla tråden har gått ut och jag var duktig att starta en ny! Så upptäckte jag att jag lagt den i Medlemsgrupper, vilket kanske var lite dumt. Ingen har hittat dit heller . Vi gör ett nytt försök...


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-23 18:07
    Länk till BF listan.

    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m48912285.html
  • Svar på tråden Gravida sjuksköterskor! Del 2
  • Akrobaten

    Låter ju helt sjukt att de tycker du ska låta din son vara hemma när du ska på natten, hur ska man då orka jobba? Dagen blir ju ens natt när man jobbar så. Har som tur är inga problem med min förskola, de var tom väldigt tillmötesgående i början av grav när jag mådde så illa att det var ok att lämna T kl 11 när jag skulle jobba kväll, lämnade i vanliga fall 13.30 eftersom de har en skyldighet att ta barnet 30 min innan och efter arbete. Superskönt, sen flöt det bara på fast jag mådde bättre efter v 14 ca.

    Nu har jag iaf gått hem, gjorde mitt sista pass i tors, kändes weird. Kom inte ifrån jobbet riktigt och hade haft en bra dag så det var inte det. jag gillar väl mitt jobb...
    . Så nu är det till att hitta saker att göra i två månader. Har måndagen färdig, då blir det bebiklädestvätt när T är på dagis. Men sen då? Hmm hittar väl alltid nåt att göra, är lite för energisk för att gå hemma tror jag men har ont av ryggen och mkt sammandragningar som börjar bli mer obehagliga så jag behöver verkligen vila.

    Ha det gött alla !


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Har funderat över HP:n. Ni som har barn sen innan och då varit hemma med HP, har pengarna kommit automatiskt efter att ni skickat in begäran? Var arbetslös när jag väntade sonen så har inte haft HP innan och orkar inte sitta i telekö till FK för att fråga. Med FP måste man ju begära varje månad men med HP skriver man ju vilken tid man avstår från arbetet så jag antar att det kommer i slutet av månaden, eller?


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten
    rulltantulltan skrev 2010-03-14 22:25:40 följande:
    Hej!Grattis till er alla som är gravida =)Jag har en liten fråga, jag och min sambo planerar att bli gravida och jag jobbar som SSK. När måste man berätta för chefen? Vad bör man undvika i jobbet som gravid?ok, det blev två frågor =)Hoppas ni kan svara på dessa Kram på er
    Man har väl en skyldighet att säga till 2 eller 3 månader innan man planerar ta ut förldraledighet. De flesta berättar väl efter ultraljudet kan jag tro. Var själv tvungen att berätta redan i v 8 då jag mådde så illa men chefen kan ju hålla mun ett tag hon/han oxå om man berättar tidigt.
    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Ibland sker skumma grejer. Jag la ju först denna tråd i medlemsgrupper men då hittade ingen tråden så jag la en ny i gravid. Har nu fått ett meddelande från en moderator här på FL att hon lagt denna tråden i medlemsgrupper/blandat där den passar bättre enl henne .

    Hoppas ni mår bra alla iaf och att de som inte hittat hit gör det ändå!


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    3Busfrön: Låter ju inte kul, knepigt att er chef inte anser att säker vård är av intresse. Men tvillingar i v 31, ligger inte de på en neonatalavd?


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Jaha, trodde du jobbade på en "vanlig" barnavd, sorry.

    En helt annan sak, har du BF listan i dina favoriter, eller om nån annan har den kanske har lust att länka den hit. Jag har lyckats slänga min då den var stängd och kan inte hitta den igen.


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Tack


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Scapula: Såklart du fått beviljad HP, du skickar bara in att du avstår helt från arbetet fram till beräknad förlossning och då godkänner du oxå dina inkomstuppgifter. Man är ju berättigad 60 dgr innan men under 50 dgr endast så därför är ju perioden inte ända fram till BF (kollade BF listan när du var beräknad).

    Hoppas verkligen att du kan få din son lite mer på dagis än 15 timmar. Jag har min son mån, ons, tors mellan 9-14 och det känns bra men vissa måste ju dela upp det på alla dagar i veckan och då hinner man ju knappt hem innan man ska hämta igen.
    Kram


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
  • Akrobaten

    Det är så ironiskt att jag kan skratta. Skrev i tidigare inlägg om dagistimmar vid föräldraledighet. Hur skönt det är att jag har min son 3 dgr/v á 5 timmar om dagen så han hinner leka plus att han får lunch. När jag lämnade idag satt en lapp uppe om sommaren då man slår ihop ett par dagis för att sem ska bli bra för lärarna vilket jag inte har nåt emot, T kommer vara hemma med mig hela juli och aug men tänkte att han kunde vara på dagis i juni.

    Då stod det att tiderna för sommaren skulle vara 8.30-11.30 alla dagar för barn med arbetslösa eller föräldralediga mammor/pappor. Jag tror jag knäcker mig, har svårt nog att få iväg sonen till kl 9 då han aldrig är hungrig på morgonen och behöver sitta läääänge med sin frukost. Och så ska han ha lunch direkt när han kommer hem oxå!!! Så jag ska alltså stressa ihjäl mig på morgonen men en spädis och sen hinna laga mat innan jag hämtar honom, mellan amningar och blöjbyten, alla dagar i veckan. Känns motigt, men han behöver leka med sina kompisar så jag vill inte att han ska vara hemma hela sommaren.

    Behövde bara spy ur mig lite frustration....


    `´`´~ Theodor 060722 ~`´`´ Syskon med BF 100430
Svar på tråden Gravida sjuksköterskor! Del 2