Inlägg från: Stina85 |Visa alla inlägg
  • Stina85

    Gravida sjuksköterskor! Del 2

    JKMNA skrev 2010-03-12 23:05:23 följande:
    JAAAAAAAAAAAAA!Jag fick beviljat hel HP! Skickade in ansökan i torsdags och fick svar idag! Fyra arbetsdagar. Mäkta imponerad, måste jag säga!3 maj går jag alltså från onkologen, glad som en lärka! Fan, vad gött!Nu ska jag bara klura ut hur man fyller i alla inkomstuppgifter med ob och allt. Känns lite besvärligt...
    Grattis! Va skönt att du fick svar på snabbt...
  • Stina85

    Så fruktansvärt trött idag... har inte gjort nått särskilt, tröttheten drar ner humöret...
    Skulle behöva tanka över lite energi från dottern

  • Stina85

    Lämnade papprena till chefen idag för intyg om att omplacering inte är aktuell som hon ska fylla i... kanske va för tidigt? Planerar att gå på HP 28/6 så är ju ett tag kvar...

  • Stina85

    Det går sakta men säkert framåt, v 23 så en bra bit kvar =)
    Illamåendet/kräkningarna kommer och går lite som de vill...

  • Stina85

    Usch, sitter med ansökan om havandeskapspenningen och punkten där jag ska beskriva min arbetsdag..

    Hur pass utförlig måste man vara? Någon som har några tips?

  • Stina85
    Akrobaten skrev 2010-04-26 16:47:07 följande:
    Då har vår dotter anlänt. Kom igår, 3235 g och 49 cm !
    Stort grattis till er!
  • Stina85

    Träffade läkarne på barnmorskemottagningen i fm då bm sa igår att bebisen redan va fixerad och ville kolla upp detta.. Bebisen är tydligt fixerad, livmodertappen bara några mm förkortad, fått bricanyl utskriver pga prematura sammandragningar.


    Går in i v 32 idag.. så ett par veckor till får den gärna stanna


    Hur går det för alla er andra?


  • Stina85
    thia79 skrev 2010-06-16 19:52:44 följande:
    Den 27 maj, två dagar innan BF valde lillebror Albin att titta ut. Förlossningen gick på under 3 timmar, snabbt o enkelt ;) Lillebror blev genast storebrors ögonsten, det första han frågar efter på morgonen är bäbiiiiss! 
    Stort grattis till lill killen!
  • Stina85
    JKMNA skrev 2010-06-21 20:15:14 följande:
    Hej alla!
    Nu har Malte kommit!

    Den 17 juni på kvällen, v 37+6, kl 19 gick vattnet, pang bom i hallen, precis som i en film! Värkarna satte igång och vi åkte tillsammans med våra middagsgäster bakom oss som säkerhet till Lund och förlossningen. Efter 4 ½ timme med en del "överkomliga" värkar och en del fullständigt vansinniga så kom Malte ut. 2990 g och 49 cm lång. Förlossningen var både häftig och spännande och förfärlig och smärtsam om vartannat. Från 5 cm till att han kom ut tog det 1 timme. Helgen har varit fantastisk på patienthotellet och jag har njutit så. Förra gången låg vi på bb och det blev så fel väldigt mycket då så jag är lycklig att denna gången blev så fin.
    Nu är vi hemma och livet har bara börjat. Tänk att graviditet och förlossningen ändå bara är en liten liten parentes i det stora hela. Det känns som en evighet och förlossningen är som världens milstolpe. Sen när man har det bakom sig så börjar livet med sitt lilla barn som man nu har ansvar för för all framtid. Märkligt.
    Kram till er alla!
    Grattis till lilla Malte!
  • Stina85
    Scapula skrev 2010-06-27 22:57:55 följande:
    Vår lilla sessa föddes i torsdags kväll kl 21.05. Hon vägde 2770 gram och  var 47cm lång med 31cm i hattmått, inte stor alltså =)

    Igångsättningen startade onsdag morgon på omogen tapp. Inget hade hänt ett dygn senare (förutom några smärtfria SD) men de kunde iaf ta hål på hinnorna. Fick dropp och sen värkar vid 11 men de var fullt hanterbara fram till kl 17, gjorde knappt ont alls alltså. Vid 17 ändrade de karaktär och enligt personalen var det då det drog igång och allt startade. Var 17.30 öppen endast 3cm, tappen var ff 2cm lång och bakåtriktad och huvudet stod högt och vi undrade hur lång tid det eg skulle ta.... fick iaf EDA som var klar 19.15 - värkarna innan det var superjobbiga. EDAn hjälpte bra snabbt och kl 19.40 var jag öppen 6cm, utplånad och huvudet nedsjunket. Kl 20 började värkarna göra ont igen, som ett stort tryck nedåt. 20.30 sa jag att jag behävde bajsa och då ville hon undersöka, var då öppen nästan 10 med bara en liten kant kvar, WOW! hon tyckte ändå att jag skulle försöka gå på toa men när jag skulle sätta mkig ner kände jag att hon var påväg. Började krysta (med EDAn ff på  så värkarna var ganska svaga) kl 20.40 och 21.05 är hon född. Hade navelstränge hårt lindad runt halsen och andades inte så de tog ut henne men hon bröjade skrika efter ½ minut så jag hann inte ens bli orolig. Moderkakan gled ut fem min senare och jag syddes med 3 stygn vid klitoris och förlorade bara 3dl blod. Vi är supernöjda med förlossningen som trots att den var svår att kicka igång bara tog 4 timmar från att det drog igång ordentligt. Så glad och nöjd!!

    Hon har ännu inte fått nått namn, smakar på några som Nelly, My och Stina men inget färdigt.

    Läs gärna min blogg för att se bilder eller kolla här i albumet finns några.
    Grattis till lilltjejen!
  • Stina85
    2små2stora skrev 2010-07-31 08:59:16 följande:
    Nu har jag fått avslag på min HP men kommer inte att överklaga då jag redan är sjukskriven så spelar det ingen roll.
    Förstår inte hur de tänker, hur kan de egentligen avslå en HP?? Hoppas de löser sig ändå...
Svar på tråden Gravida sjuksköterskor! Del 2