Inlägg från: Toboas |Visa alla inlägg
  • Toboas

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Användarnamn skrev 2011-08-02 12:15:25 följande:
    1) "Och Jehova Gud var i färd med att från marken forma varje vilt djur på fältet och varje flygande skapelse i himlarna, och han började föra dem till människan för att se vad han skulle kalla vart och ett av djuren; och vadhelst människan kom att kalla det, det vill säga varje levande själ, det var dess namn." (Nya Världens Översättning)

    2) Bibelns berättelse, börjar med orden: "I början skapade Gud himlarna och jorden." - 1 Moseboken 1:1.

    Mose skrev de här enkla, dramatiska orden för omkring 3.500 år sedan. De riktar uppmärksamheten på en Skapare, Gud, som är högre än det materiella universum, eftersom han har skapat d* och således fanns till före det. Bibeln lär oss att "Gud är en Ande", vilket betyder att han finns till i en gestalt som vi inte kan se. (Johannes 4:24)


    3) Bibeln påvisar tydligt sambandet mellan energi och materia.

    Bibeln uppmanar till exempel läsarna att göra följande: "Lyft upp era ögon mot höjden och se. Vem har skapat dessa ting?


    Det har Han som för ut hären av dem, ja efter antal; dem alla kallar han rentav vid namn. På grund av överflödet på dynamisk energi, också aariorl är han är väldig i kraft, saknas inte en enda av dem. (Jesaja 40:26)


    Ja, Bibeln förklarar att en källa till enorm dynamisk energi - Skaparen - gav upphov till det materiella universum.


    4) Det första kapitlet i Bibeln berättar en del detaljer om vissa viktiga steg som Gud tog när han beredde jorden för människan. Kapitlet upplyser oss inte om alla detaljer, och när vi läser det, bör vi inte låta oss avskräckas av att det inte tar med detaljer som forntidens läsare ändå inte skulle ha förstått. Mose, som skrev kapitlet, nämnde till exempel inte mikroskopiska alger och bakterier och deras funktion.

    Sådana livsformer kunde människan inte iaktta förrän mikroskopet hade uppfunnits på 1500-talet.


    Mose nämner inte heller dinosaurierna, vars existens man fick vetskap om tack vare fossil som påträffades på 1800-talet.


    5) Mose blev i stället inspirerad att använda ord som människor på hans tid kunde förstå - ord som emellertid var korrekta i allt de sade om jordens skapelse.


    Ordet "dag" på det språket avser en tidsperiod, antingen en längre period eller en bokstavlig dag på 24 timmar. I Första Moseboken omtalas till och med alla sex "dagarna" kollektivt som en längre period - "den dag då Jehova Gud gjorde jord och himmel". (1 Moseboken 2:4; jämför 2 Petrus 3:8.) Bibeln visar i själva verket att skapelsedagarna, eller tidsåldrarna då skapandet pågick, omfattar tusentals år.

    Detta framgår av vad Bibeln säger om den sjunde "dagen". Skildringen av var och en av de sex första "dagarna" slutar med orden "och det blev kväll, och det blev morgon" respektive dag. Men den kommentaren finner man inte efter skildringen av den sjunde "dagen".


    6) Första och fjärde "dagen"

    Det verkar som om jorden hade placerats i sin bana runt solen och var ett klot täckt med vatten, innan de sex "dagarna" eller perioderna av speciell skaparverksamhet började. "Det var mörker på vattendjupets yta." (1 Moseboken 1:2)


    I detta tidiga skede måste något - möjligen en blandning av vattenånga, andra gaser och vulkaniskt stoff - ha hindrat solljuset från att nå jordytan. Bibeln beskriver den första skapelseperioden så här: "Gud [började] säga: 'Må det bli ljus'; och gradvis blev ljuset till" - nådde jordytan. - 1 Moseboken 1:3, J. W. Watts' översättning.


    Uttrycket "gradvis blev" är en exakt återgivning av den hebreiska verbform som används här, en form som anger en fortgående handling som det tar tid att fullborda.


    Den som läser hebreiska kan finna den här verbformen omkring 40 gånger i första kapitlet i Första Moseboken, och den är avgörande för förståelsen av kapitlet. Vad Gud påbörjade den bildliga kvällen i en skapelseperiod eller tidsålder blev tydligt eller uppenbart, undan för undan, efter den "dagens" morgon.* Och det som påbörjades under en period behövde inte vara helt fullbordat när nästa period började.


    Vi kan illustrera det med vad som hände med ljuset. Ljuset började gradvis fram träda den första "dagen", men det var inte förrän under den fjärde skapelseperioden som solen, månen och stjärnorna kunde ha urskilts. - 1 Moseboken 1:14-19.


    7) Under skapelsedagarnas lopp vek vattnet på jordytan undan, så att land framträdde. Gud tycks ha pressat upp havsryggarna, så att kontinenter bildades.

    8) Skaparen kan ha använt naturliga processer för att lyfta upp vattnet och hålla det uppe. Det här vattnet föll till jorden på Noas tid. (1 Moseboken 1:6-8; 2 Petrus 2:5; 3:5, 6)

    Denna historiska händelse gjorde ett outplånligt intryck på de överlevande och deras avkomlingar, något som antropologerna bekräftar. Händelsen återspeglas i flodberättelser som återfinns hos folkslag över hela världen.


    9)Tror du att självreproducerande fotosyntetiserande liv på ett oförklarligt sätt uppkom av sig självt?


    Eller tycker du att det är förnuftigare att tro att det finns till som ett resultat av intelligent, avsiktligt skapande som första Moseboken säger? 


    10) Femte och sjätte "dagen"

    På femte skapelsedagen började Skaparen fylla haven och den atmosfäriska himlen med en ny form av liv - "levande själar" - som skilde sig från växtligheten. Det är intressant att biologerna talar om växtriket och djurriket, vilka de delar in i olika kategorier.


    Det hebreiska ord som återges med "själ" betyder "en som andas".


    Det sägs också i Bibeln att "levande själar" har blod. Vi kan därför dra slutsatsen att varelser som har både ett andningssystem och ett cirkulationssystem - havens och himlens invånare som andas - började framträda under den femte skapelseperioden. - 1 Moseboken 1:20; 9:3, 4.


    På sjätte "dagen" ägnade Gud ytterligare uppmärksamhet åt landlivet.


    Han skapade "varje husdjur och ... vilt djur", passande beteckningar på den tid då Mose skrev skildringen. (1 Moseboken 1:24) Det var alltså under den sjätte skapelseperioden som landdäggdjuren skapades.


    11) På senare år har människans gener varit föremål för ingående studium. Forskarna har jämfört genetiska mönster hos människor världen över och har funnit tydliga bevis för att alla människor har en gemensam förfader, att alla som någonsin levat, däribland var och en av oss, har en gemensam DNA källa.


    År 1988 presenterade tidskriften Newsweek resultatet av denna forskning i en rapport med titeln "Sökandet efter Adam och Eva". Studierna grundade sig på en typ av DNA som finns i mitokondrierna och är ett genmaterial som förs vidare endast av kvinnan.


    Rapporter år 1995 angående studiet av manligt DNA pekar på samma slutsats - att "det fanns en urfader 'Adam', vars genmaterial på [Y ] kromosomen är gemensamt för alla män som nu lever på jorden", som tidskriften Time uttryckte det.


    12) Vare sig de här upptäckterna är exakta i varje detalj eller inte, visar de att den berättelse vi finner i Första Moseboken är högst trovärdig. Det har författats av en som var med när det hände.


    Tänk efter: Hur kunde Mose - för tusentals år sedan - ange rätt ordningsföljd, om han inte fick sina upplysningar från Skaparen, konstruktören själv?
    Here we go again - du får återigen svar på dina klipp-och-klistra-inlägg som du utan att skämmas lägger in utan källor.

    1) Ändå saknar vi ord för djur vi inte sett förut. Hur kommer det sig?

    2) Himmel är något som är relevant från en viss position - t.ex. från jorden. Att påstå att någon skapade jorden och himlen visar att man inte kände till det övriga universumet - det är inte ett belägg för någon övernatulig kunskap.

    3) Om man följer logiken att gud är energin och att materia är omvandlad energi så är allting alltså rester av gud? Men jag antar att det inte är vad man tror men det är konsekvensen av vad man säger.

    4) Varför kunde inte gud berätta om sådana saker? "På den tredje dagen såg gud att ödlorna förstörde skapelsen och gud utplånade dem alla." Varför måste guds ord vara begränsat av vad människor vet - ifall det nu inte är så att det inte alls rör sig om guds ord (eller ens gudsinspirerade ord) utan en berättelse som försöker förklara sådant man inte förstår.

    5) Vi tar det igen - eftersom dagarna avslutas med att "solen går ner" så ÄR det enskilda dagar det rör sig om. Allt annat är en desperat omtolkning för att man blivit överbevisad om att det inte kan ha gått till så.

    6)  Ifall ljuset nu inte kommer fram förrän den 4:e dagen, vad är det då för sol som går ner på kvällen? Solen går ju faktiskt inte ner på riktigt eftersom vi roterar runt solen (vilket man inte heller visste på den tiden) så att påstå att solen går ner och samtidigt påstå att solen inte syns är inte rimligt.

    7) Men det är inte havsryggarna som bildat kontinentalplattorna.

    8) Så andra folkslag känner till berättelsen vilket innbär att de alla måste vara direkt ättlingar till Noa men trots det så känner man inte till några andra bibliska berättelser och DNA visar att de inte alls är ättlingar från mellanöstern.

    9) Tror du att vågorna oförklarligt slår av sig själva eller är det mer sannolikt att Poseidon skickar in dem mot stranden? Precis som i "din" fråga så är inget av svaren det rimligaste. Att säga att något är "oförklarligt" gör det inte automatiskt oförklarligt.

    10) Här uppstår livet i luften innan det på land. Man skulle kunna hävda att det var insekter om man inte samtidigt la så mycket energi på att hävda att gud skapade varelser med andning och cirkulationssystem. Alltså är ordningen här fel. Inget utrymme för omtolkning eller försvar, bara fel. Här finns det verkligen inget skäl för bibeln att ha fel ordning.

    11) Om man läst (och förstått) vad det handlar om så ser man också att det skiljer flera tusen åt och hundratals generationer mellan "Adam" och "Eva" och det ger ingen som helst grund för att bibeln skulle stämma.

    12) Och som har påvisats ovan så är det massor av fel och inkorrekta påstående kombinerat med önsketänkande och omotiverad omtolkning. Det finns inget i det som angivits som ger ens en antydan om att det finns en skapare bakom livet på jorden. 
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-02 21:38:05 följande:
    Visar bara hur lite ni älskar livet och inte inser hur skört livet är.

    Varför är ni så rädda för Gud och det underbara Han vill ge oss alla!?
    Nej, det visar att vi älskar livet och inser hur skört det är - eftersom vi bara får ett!

    Jag är inte rädd för gud, jag bara saknar tro att det skulle finnas en.

    Varför är du rädd för Zeus?
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-02 22:23:14 följande:
    Varför försökar du gör allt för att förklena Skaparen om du inte är rädd, och om du inte tror på honom, varför då yttra sig.
    Kan du svara på min fråga istället innnan du ställer motfrågor: Varför är du rädd för Zeus? Varför är du rädd för Påskharen? Varför är du rädd för Tomten?

    Du har inte heller någon kommentar till när jag sköt "dina" argument i sank i inlägg  #1760?
  • Toboas
    Jamo skrev 2011-08-03 16:37:09 följande:
    Du skulle platsa på mitt jobb....
    *Styrkekramar*

    Flört
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-03 09:38:36 följande:
    Är du vid dina sunda vättskor?
    Det är bra att du ser det orimliga i dina egna frågor när de kommer från andra, synd bara att du inte inser det när du själv yttrar dem.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-03 17:30:53 följande:
    Var står det att de fick kunskap om gott eller ont om de åt av fruten, visa gärna.
    Du har fått svar på det redan men det förvånar mig att dina kunskaper om bibeln är så bristande. Det tar liksom bara 5 minuter från början om man läser (och tänker) själv att läsa följande:

    "15Herren Gud tog människan och satte henne i Edens trädgård att bruka och vårda den. 16Herren Gud gav detta bud: "Du får äta av alla träd i trädgården 17utom av trädet som ger kunskap om gott och ont. Den dag du äter av det trädet skall du dö.""

    Om du (av någon märklig slump) skulle använda samma argument som en heeelt annan signatur här på FL, den mystiskt försvunne Benno3 - så borde ditt svar bli att vi idag inte har den kunskapen och att världen därför ser ut som den gör.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-03 21:01:41 följande:

    Nä nu tar diskussionen slut här, du gör ditt vall och jag mitt.

    Det tenderar att bli löjligt nu.


    Ja, du börjar bli löjlig när du ber att få veta var det står att vi fick kunskap om ont och gott och när du får ett bibelcitat serverat så lägger du ner.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-04 12:22:04 följande:
    Var står det att man fick kunskap om man åt av trädet?

    Har det visat sig att de fick kunskap om gott och ont när de åt?

    Satan påstod det, men var det sant?
    Kom igen! Du har fått svaret redan två gånger, får se om den tredje funkar:

    15Herren Gud tog människan och satte henne i Edens trädgård att bruka och vårda den. 16Herren Gud gav detta bud: "Du får äta av alla träd i trädgården 17utom av trädet som ger kunskap om gott och ont. Den dag du äter av det trädet skall du dö."
  • Toboas
    SkåneP skrev 2011-08-04 13:18:57 följande:
    Märkligt att en missionerande sekt inte har argumentationsträning i sina internutbildningar.
    Det är väl sådant man inte vill att de ska bli bra i eftersom någon kan få idén att använda det på dem själva...

    Mer:

    "Na-na-na-na-na-na-na-na Leader!"
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-08-04 15:03:09 följande:
    Var det för mycket att Gud ville ha ett enda träd för sig och han sade inte att de fick kunskap av att äta av dess frukt och de åt och inte fick vi kunskap.

    Så klaga inte gnällspik, du har inget för det ändå hur mycket du än tjatar.

     


    Det är du som gjort bort dig genom att flera gånger genom att påstå att det inte står någonstans i bibeln att vi fick kunskap om ont och gott. Nu fortsätter du att påstå det trots att du fått bibelstället. Så bibeln har alltså fel enligt dig?

    Är det någon som klagar på och försöker förminska andra så är det du, så den stenen bör du inte ta upp så länge du bor i ett glashus.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3