Inlägg från: Toboas |Visa alla inlägg
  • Toboas

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2011-09-05 16:30:34 följande:
    Nu förstår inte jag vad du menar. Det står i bibeln att det finns en himmel, att vårt hopp inte är bundet till den här världen samt att Jesus har överkommit världen. Samt att det finns ett himmelrike, Guds tron där Jesus står vid hans högra sida.
    Allting den där lilla pojken Colton upplevde, är helt enligt bibeln. Jag rekommdenerar boken, läs den gärna!
    Fast i Johannes står det:
    "40Ty detta är min faders vilja: att alla som ser Sonen och tror på honom skall ha evigt liv. Och jag skall låta dem uppstå på den sista dagen."

    och i Korinthierbrevet:
    "Men det vill jag ha sagt, bröder: kött och blod kan inte ärva Guds rike, och det förgängliga kan inte ärva oförgänglighet. 51Vad jag nu säger er är ett mysterium: vi skall inte alla dö, men vi skall alla förvandlas, 52i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty den kommer att ljuda, och då uppstår de döda i oförgänglig gestalt, och vi förvandlas."

    Det verkar alltså inte som vi går från jorden till himlen utan vi dör och ska återuppstå på den sista dagen (inte förr).
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-09 12:12:16 följande:
    1) Jag tycker att man kan läsa bibeln, men man får ju använda sitt eget vett och lista ut vad som egentligen menades med stycket.
    Tex inte tro att bara för någon är otrogen ska man döda den eller vad det nu står. 

    2) Men om du läst bibeln vet du även att det står att Jesus sa; Jag kommer inte för att ändra lagar ifrån GT, men jag säger att om någon slår dig på högra kinden ska du oxå vända vänstra till, (Du ska inte hämnas). Men det står även i GT att du ska inte döda...

    3) Jag inser att bibeln är väldigt vettig, och om jag tycker något verkar konstigt inser jag att det är jag som måste tänka på vad det egentligen står...
    1) Så när det står att man ska stena en våldtagen kvinna (ifall hon våldtogs i staden oh därför borde ha skrikit så hon blev hörd) så menar man något annat? Du får gärna förklara vad?

    2) Om du läser hur det gick till när gud "hjälpte" judarna ut ur Egypten så inser du hur lite människoliv är värda i guds ögon.

    3) Anser du att bibeln är guds ord?
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-09 23:25:54 följande:
    Jag har inte läst det, vart står det? (så jag kan läsa stycket själv)

    Du läser GT och tror att dom levde på samma sätt som vi gör idag? Du tror att vad som var rätt då, är rätt idag? Jag har inte läst GT mycket eftersom att det var saker som hände då, ingenting som gäller idag. Intressant att Ateister som inte tror på att Gud finns ändå säger att det är relevant vad Gud gjorde i GT, (negativa saker, så att dom kan få rätt) Medans dom blundar då allt som stämmer och allt gott står. Det står även i GT i ett av budorden att Du ska INTE döda, så varför du ska stena en våldtagen förstår jag inte...
    För stening: Femte Mosebok, vers 23 och framåt:

    "23Om en orörd flicka är trolovad med en man och en annan man träffar henne i staden och ligger med henne där, 24skall ni föra ut båda till stadsporten och stena dem till döds, flickan därför att hon inte ropade på hjälp inne i staden, och mannen därför att han lägrade en annans kvinna. Du skall utrota det onda ur folket."

    När det gäller judarnas uttåg ur Egypten så kan vi väl ta finalen

    Andra Mosebok:

    "29Vid midnatt dräpte Herren alla förstfödda i Egypten, den förstfödde sonen till farao på tronen lika väl som den förstfödde sonen till fången i fängelsehålan, och även allt förstfött bland boskapen."

    Skälet till att vi ofta drar upp GT är att folk som inte har koll på biblen hävdar att gud är gud och vill alla väl - vilket GT är fullt av exempel på motsatsen. Budet om att inte döda gäller bara skötsamma judar, inte människor i allmänhet (Det blir också uppenbart om man läser om de utrotningskampanjer som man bedriver i GT.

    Om man tror att bibeln är guds ord så borde möjligheten att välja bort det man inte gillar vara begränsad, det var därför jag ställde frågan.
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-10 00:36:00 följande:
    Hur lämmnar han dörren öppen för att döda häxor då han säger att man inte ska döda? Dom tio budorden måste väl ändå vara lite mer relevanta än vad en människa skrivit?  Om du har någon som mobbar dig lovar jag att enda sättet att få honom att sluta är att du ignorerar honom....
    Men om man tror att historierna i bibeln kommer från gud är det väl ingen skillnad på historien om när Moses fick budorden och historien när han förklarar lagen. I båda fallen rör det sig om en historia om en person (Moses) som med största sannolikhet aldrig existerat eftersom de "historiska" delarna inte stämmer med verkligheten.
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-11 11:34:17 följande:
    1) vem säger att dom var humana för 2000 år sedan? Vikingarna fanns för 1000 år sedan och mördade osv...

    2) Men jag förstår inte, vikingarna var inte människor som betedde sig som dom ville, dom betedde sig barbariskt för att Gud ville det!

    3 )Vad tänker ni med? Massmord sker för att människan vill mörda, men att dom dödade en person för 2000 år då skyller ni på Gud... 
     
    4)  Vänta tror du att en människa för 2000 år sedan, skulle komma på tio budord som löd:

    5) - Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. (varför skulle dom avsäga sig makten och ge makten till någon annan?)
    - Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himlen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden. Du skall inte tillbe dem eller tjäna dem. (Vad skulle det spela för roll för en människa?)
    - Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren skall inte låta den bli ostraffad, som missbrukar hans namn. (Inte relevant för en människa om Gud inte fanns).

    6) Hedra din far och din mor, så att du får leva länge i det land som HERREN, din Gud, ger dig. (samma)

    7) Du skall inte mörda. (Samma, en människa skulle bete sig hur som helst för att få vad dom ville).

    8) Du skall inte begå äktenskapsbrott. (Ditto), Du skall inte stjäla. (Ditto),  Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. (Ditto), Du skall inte ha begär till din nästas hus. Du skall inte ha begär till din nästas hustru, inte heller till hans tjänare eller tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa. (Ditto)

    Varför skulle en människa göra dom lagarna? Det är inte logiskt. Plus, fler fick veta vad som hände.

    9) Ändå säger ni att ni tror att det är Gud som har fått människor att mörda, inser ni inte hur ologiskt det låter?
    1) Det beror väl på var du tittar. För det första är GT klart äldre än 2000 år men det antar jag du visste. Budismen är 2.500 år gamal och klart humanare.

    2) Kan du förklara det igen, jag förstår ärligt talat inte....

    3) Om massmordet står med i en skrift som en del anser komma från gud och dessutom anser att massmordet sker på direkt uppdrag av denna gud är det väl fel att skylla på människorna. Som tur är är GT mest påhitt vilket innebär att inget massmord skedde i verkligheten.

    4) Om du seriöst tror att de tio budorden kommer från Jesus så är du väldigt felinformerad och har väldigt dålig koll på den religion du verkar tillhöra.

    5) Rörande budord 1,2 och 3: Eftersom reglerna skrevs av prästerna så var det här ju ett sätt att TA makten och se till att man INTE tillät andra gudar.

    6) Ja, vad kan den äldre generationen ha för intresse av att säga att man ska hedra sina föräldrar...

    7) Om du seriöst tror det så kan du väl fundera en stund på om du tror att mord var lagligt i alla andra kulturer.

    8) Jo, alla samhällen har lagar. Om man ser vad som skapar konflikt inom gruppen och förbjuder det så borde antalet konflikter minska, det är verkligen  inget mystiskt med det.

    9) Jag tror inte på gud så det är knappast så att jag verkligen tror att gud mördat eller låtit mörda någon men om någon säger att Darth Vader var genomgod och älskade alla så kan jag lätt peka ut exempel på motsatsen utan att behöva tro att han är på riktigt.
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-11 12:26:37 följande:
    Bibeln har skrivits  av människor. Jag tycker att det är ganska lätt att inse vad som kommer ifrån Gud och vad som kom med pga vad människan ville göra.  Människan har varit barbarer, förnekar du det? eller skyller du det också på Gud?
    Ok, förutom budorden, vad är det mer som är lätt att skilja på när det gäller guds ord och människors inlägg i bibeln?

    Det har alltid funnits människor som betett sig barbariskt, det förnekar jag inte. Att gud skulle ha något med saken att göra tror jag inte (eftersom jag är ateist även mot din gud precis som du är ateist mot 99.9% av alla gudar), däremot så ser jag inte religion som något som på något sätt minskat det barbariska beteendet.
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-12 01:00:08 följande:
    Ja, jag tänkte på Jesus...
    0 (3950 f.Kr.) - Adam (generation 1) skapas. före 130 e.S. (före 3820 f.Kr.) - Adam och Eva får två söner, Kain och AbelKain mördar Abel. 130 (3820 f.Kr.) - Adam och Eva får en son, Set) (generation 2) som blir stamfader till Noa. 235 (3715 f.Kr.) - Set får en son, Enos (generation 3) 325 (3625 f.Kr.) - Enos får en son, Kenan (generation 4) 395 (3555 f.Kr.) - Kenan får en son, Mahalael (generation 5) 460 (3490 f.Kr.) - Mahalael får en son, Jered (generation 6) 622 (3328 f.Kr.) - Jered får en son, Henok (generation 7) 687 (3263 f.Kr.) - Hanok får en son, Metusela (generation 8) 874 (3076 f.Kr.) - Metusela får en son, Lemek (generation 9) 930 (3020 f.Kr.) - Adam dör 930 år gammal Det står allting, sv.wikipedia.org/wiki/Tidsaxel_%C3%B6ver_h%C3...
     Osv, isåfall är ju kristendomen äldre än buddismen...
    För att upprepa en tidigare reaktion: Du tror alltså seriös att jorden är 6.000 år gammal!?

    Och när det gäller guds ord och mänskliga historier så tror du alltså att släktträden i bibeln tillhör det som är korrekt (och inte bara historier), stämmer det?
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-12 00:49:39 följande:
    1) Skrevs den före? Jag hade ingen aning om att judarna kom före kristna...

    2) Nya testamentet berättade om Jesus liv,  de flesta författarna var ögonvittnen till det Jesus gjorde, eller hade varit i kontakt med ögonvittnen.

    3) Nya testamentet är skrivet under en kort tidsperiod, delar kan vara skrivna så tidigt som tio år efter Jesu död och uppståndelse i så fall har allt skrivits under en tidsperiod på omkring 50-60 år.


    1) Om du är ironisk nu bör du vara tydligare. Om du inte är ironisk så har du extremt dålig koll på bibeln och jag undrar vad det är du baserar din tro på.

    2) Utanför gruppen troende är inte alla lika övertygade om den tidslinjen.

    3) Paulus brev tillhör de äldsta (och han mötte aldrig Jesus i livet). Som du säkert vet förföljde han de kristna vilket visar att de redan var etablerade då. De övriga historierna om Jesus - alltså evangelierna - tillkom senare och innehåller mycket fler detaljer om Jesus än det som nämns i de äldre historierna.

    Du kan ju också titta på det här och fundera på hur unika historierna om Jesus är: www.religioustolerance.org/chr_jcpa5b.htm och www.religioustolerance.org/chr_jcpa5d.htm
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-12 01:09:46 följande:
    1) Jesus var inte ens född då Mose fick dom

    2) Människor har inte alls vart kannibaler...

    3) I år tusenden har MÄNNISKAN mördat och slås för sitt kungadöme, det pågår fortfarande du vet....

    sleep... 
    1) Så du förstår nu alltså varför någon som tillhör prästerskapet skulle vilja påstå att gud säger att man ska följa prästerna?

    2) Vem talade om kannibaler?

    3) Ja, men vilket samhälle säger att mord är lagligt? Det var du som framförde påståendet om att ingen människa skulle komma på att förbjuda mord.
  • Toboas
    bad gyal skrev 2011-09-15 09:21:13 följande:
    Du ljuger, vadå jag är ateist mot 99% av alla Gudar? Jag har sagt att det inte finns olika gudar, det finns bara en Gud men folk väljer att kalla han olika saker eftersom att dom vill ha en Gud som dom tycker är deras.... Jesus har minskat det barbariska beteendet, för lyssnar man på vad han säger....
    Nej, jag ljuger inte. Det är du som har dålig koll.

    Det finns fler beskrivningar av gudar än den kristna. Du saknar tro på (=är ateist) rörande alla andra religioners gudar förutom din egen, stämmer inte det? När du säger att du tror att din gud ligger bakom de andra religionerna så innebär det ju att du INTE tror att deras gudar finns. Om någon säger att de tillber Oden och Tor så saknar du ju tro på Oden och Tor ifall du tror att det är din gud som ligger bakom.

    Hur kan du tro att det är samma gud bakom samtliga religioner då det första budet i din egen går ut på att du INTE får tro på andra gudar? Ifall det skulle stämma skulle väl det första budet vara "Du kan tro på andra gudar också eftersom det är jag som ligger bakom i alla fall.".
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3