• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • KristenTjej84


    Älskar den här låten! beskriver fint hur jag och många andra kristna känner runtomkring i vår värld.
  • slapback
    M C skrev 2010-03-29 18:45:34 följande:
    Ja, "om jag inte fick göra det skulle gud stoppa mig"-resonemanget.
    Fast så tror jag att det är få kristna som tänker. Sina handlingar får man både ta ansvar för och välja själv. Gud är en vägledare. Om du (inte du personligen) sedan själv väljer att inte följa den väg han visat dig är helt upp till dig. Han kommer inte att fysiskt stoppa dig eller högt skrika "stopp".

    Om jag förstod dig rätt...
  • Selfish Geene
    slapback skrev 2010-03-29 20:05:04 följande:
    Fast så tror jag att det är få kristna som tänker. Sina handlingar får man både ta ansvar för och välja själv. Gud är en vägledare. Om du (inte du personligen) sedan själv väljer att inte följa den väg han visat dig är helt upp till dig. Han kommer inte att fysiskt stoppa dig eller högt skrika "stopp". Om jag förstod dig rätt...
    Det beror på om man tror på bibeln eller inte.
    Om man tror på bibeln tror man också att Gud kan be dig göra fruktansvärda saker för att testa din tro, bara för att i sista sekunden skrika "stopp!"
  • Milkina cerka
    slapback skrev 2010-03-29 19:53:49 följande:
    Helt ok!
    Skönt.

    Felisa - Sådant övertygar mig med om att jag har valt rätt.  Är definitivt inget fan av svordomar, elakheter o. respektlöshet. 
    Det finns även ateister här som jag hyser uppriktig respekt för, o. (som mig veterligen) aldrig använt sig av något av dessa tre uppräknade. 
      
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • felisa
    Selfish Geene skrev 2010-03-29 20:52:33 följande:
    Det beror på om man tror på bibeln eller inte. Om man tror på bibeln tror man också att Gud kan be dig göra fruktansvärda saker för att testa din tro, bara för att i sista sekunden skrika "stopp!"
    Eller, om man har en större Bibelkunskap så vet man att detta med Abrahams lydnad i att slakta sin egen son Isak, i själv verket var en mellanakt. Hela händelsen pekar mot Jesu död på korset. Skillnaden är att Gud faktiskt genomförde slaktandet av sin egen Son, sig själv, för att vi som brottsliga syndare skulle kunna gå fria. Jesus död har betalt vår bot, då Han tog på sig all Guds vrede på korset. Kan inte bli mer fantastiskt än så. Tänk vad Gud gjorde för oss, oss syndare!
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-29 20:00:22 följande:
    "Din åsikt skrämmer vettet ur mig. Förutom att den suger så är den helt galen. Om folk bara trodde på gud skulle det inte bli några naturkatastrofer? Vilken SJUK JÄVLA IDIOTISK ÅSIKT! Fy fan säger jag, är det så där du tänker jämt? Dina åsikter kring skuld är bland de värsta jag någonsin hört. Fy fan. Jag fylls av förakt när jag ser vad du tycker. Jag fattar inte att du gått i samma skola som jag!" "Att okritiskt köpa allt som står i bibeln är att inte tänka själv. The end. Du har bara här i tråden flera saker som motsäger och totalt omkullkastar bibeln, men du vägrar se sanningen rakt i ansiktet." "Ja, jätteöverraskade. Det kan jag faktiskt garantera eftersom inga profetsior någonsin gått i uppfyllelse." "Men den stora skillnaden på att ha ett öppet sinne som en naturvetare har och en stängt fundamentalistiskt är att det öppna kommer ta in det nya. Som alltid." "Du sa ju att gud är viktigast för dig. Eller står du inte för det nu helt plöstligt? Och inte helt otippat tar du upp person isf sak. Det är vanligt bland religiösa att inte kunna skilja på det." "Varför i hela friden måste man respektera någons tro? " Kära vänner, jag har tyvärr inte tid att svara på alla inlägg nu, har inte ens hunnit fixa middag än. Kanske imorgon, om jag inte har bättre för mig. Jag finner det dock inte lönt att samtala med folk som har en argumentationsteknik som ovan (ja, alla citat är saxade från Mirakeltråd 2 och 3). Alla dessa samtal med er har dock gett en positiv konsekvens: Jag har stärkts ytterligare i min tro på Bibeln som bokstavligen Guds ord och har fått en allt större längtan efter att umgås med mina syskon i tro. Så tack för det och god kväll
    Du missade visst det där om obildade tölpar som inte kan tänka kritiskt. Du vet det du påstod att någon hade sagt. Det spelar ingen roll om "andemeningen" var det, det är orättvist och korkat att skriva att någon har sagt något de inte har gjort.

    Alltså kan vi återigen sluta oss till att din kritik endast var en halmgubbe baserat på egna tolkningar av olika uttalanden (en del tagna ur sitt sammanhang).

    Mycket dåligt måste jag säga.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • Singelpappa77

    Jesus gick på vatten. Det står inte om vattnet var fryst eller inte Om det kom en köldknäpp till ett så pass varmt land som han levde i och han var den ende som vågade sig ut på isen måste det ha tett sig väldigt modigt för de som såg på, som väl isåfall aldrig hade sett eller ens hört talas om is innan.

    Bara en inflikning så där utan större anledning...


    Välkommen hem till mig på middag och massage *blink*
  • M C
    felisa skrev 2010-03-29 20:00:22 följande:
    "Din åsikt skrämmer vettet ur mig. Förutom att den suger så är den helt galen.Om folk bara trodde på gud skulle det inte bli några naturkatastrofer? Vilken SJUK JÄVLA IDIOTISK ÅSIKT! Fy fan säger jag, är det så där du tänker jämt? Dina åsikter kring skuld är bland de värsta jag någonsin hört. Fy fan. Jag fylls av förakt när jag ser vad du tycker. Jag fattar inte att du gått i samma skola som jag!""Att okritiskt köpa allt som står i bibeln är att inte tänka själv. The end. Du har bara här i tråden flera saker som motsäger och totalt omkullkastar bibeln, men du vägrar se sanningen rakt i ansiktet.""Ja, jätteöverraskade. Det kan jag faktiskt garantera eftersom inga profetsior någonsin gått i uppfyllelse.""Men den stora skillnaden på att ha ett öppet sinne som en naturvetare har och en stängt fundamentalistiskt är att det öppna kommer ta in det nya. Som alltid.""Du sa ju att gud är viktigast för dig. Eller står du inte för det nu helt plöstligt?Och inte helt otippat tar du upp person isf sak. Det är vanligt bland religiösa att inte kunna skilja på det.""Varför i hela friden måste man respektera någons tro? "Kära vänner, jag har tyvärr inte tid att svara på alla inlägg nu, har inte ens hunnit fixa middag än. Kanske imorgon, om jag inte har bättre för mig.Jag finner det dock inte lönt att samtala med folk som har en argumentationsteknik som ovan (ja, alla citat är saxade från Mirakeltråd 2 och 3). Alla dessa samtal med er har dock gett en positiv konsekvens: Jag har stärkts ytterligare i min tro på Bibeln som bokstavligen Guds ord och har fått en allt större längtan efter att umgås med mina syskon i tro. Så tack för det och god kväll
    Hahahah, jag förstog att det var mig du menade!
    Patetiskt.
    Varför har du inte tagit med det jag svarade på med? Eller skäms du över din inskränkta åsikt?

    Som tex, varför svara du inte på min senaste fråga till dig?

    Dina åsikter skrämmer livet ur mig, dina uttalanden säger att ateister inte kan ha moral eller samvete, att om man inte tror på gud så kommer man dö alla helvetes kval, om man bara tror på gud så kommer man inte råka ut för tsunamis, det var rätt åt dem på Haitit för de tror inte på gud osv osv

    Det är bara ett axplock rakt ur huvudet. Fy fan, dina åsikter är värre än nazisternas!
    Milkina cerka skrev 2010-03-29 20:58:00 följande:
    Skönt.Felisa - Sådant övertygar mig med om att jag har valt rätt.  Är definitivt inget fan av svordomar, elakheter o. respektlöshet.  Det finns även ateister här som jag hyser uppriktig respekt för, o. (som mig veterligen) aldrig använt sig av något av dessa tre uppräknade. 
    Så du tycker inte det är befogat med svordomar, ens om de är för att jag var fly förbannad över hur man kan säga något så korkat som att haitierna fick vad de förtjänade? Elak, ja. Det står jag för, särskilt när det är någon som säger idiotiska saker.
    Men respektlöshet? Vad har det med saken att göra? Man är inte sin tro. Säger man korkade saker får man tåla att folk svär.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2010-03-29 22:05:41 följande:
    Du missade visst det där om obildade tölpar som inte kan tänka kritiskt. Du vet det du påstod att någon hade sagt. Det spelar ingen roll om "andemeningen" var det, det är orättvist och korkat att skriva att någon har sagt något de inte har gjort.Alltså kan vi återigen sluta oss till att din kritik endast var en halmgubbe baserat på egna tolkningar av olika uttalanden (en del tagna ur sitt sammanhang).Mycket dåligt måste jag säga.
    Det är såvitt jag förstår ett rykte som startades för några år sen, som envist biter sig fast. Kan närmast beskrivas som en skröna numera eftersom ingen någonsin sagt det men det har ändå ett korn av sanning iom den vetenskapliga undersökningen det bygger på.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C
    M C skrev 2010-03-29 17:31:29 följande:
    felisia, har du lust att svara på hur du får ihop ditt resonemang?Du sa att det bara finns två alternativ: gudsalternativet eller "jag kan göra som jag vill, det spelar ändå ingen roll".Det ska gå att få ihop med att Sverige är världens mest sekulariserade land och har samtidigt en av världens lägsta brottsstatistik.(jag kan även lägga till att i de amrikanska stater med högst och värst brottstatistik är de även flest religiösa).Jag väntar ivrigt på svar.
    Det här vill jag fortfarande ha svar på.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3