• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • M C

    Fråga: vad är god moral?

    Hur kan man veta att någon har god moral?


    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • Papi Jo
    M C skrev 2010-03-29 22:18:19 följande:
    Fråga: vad är god moral?Hur kan man veta att någon har god moral?
    Med tanke på trådens grundton så vågar jag säga såhär:
  • Papi Jo
    Papi Jo skrev 2010-03-29 22:28:49 följande:
    Med tanke på trådens grundton så vågar jag säga såhär:
    Älska Herren din Gud av all din själ och av allt ditt hjärta och av allt ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv.

    Det är bra moral.
  • Applebaum
    Papi Jo skrev 2010-03-29 22:30:03 följande:
    Älska Herren din Gud av all din själ och av allt ditt hjärta och av allt ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv. Det är bra moral.
    Du menar alltså att en ateist alltid har kass moral?
  • Toboas
    Papi Jo skrev 2010-03-29 22:30:03 följande:
    Älska Herren din Gud av all din själ och av allt ditt hjärta och av allt ditt förstånd, och din nästa såsom dig själv. Det är bra moral.
    Vilket innebär att om gud ber mig döda någon så ska jag göra det eftersom själ, hjärta och förstånd älskar gud mer än jag älskar mig själv (och följdaktligen mer än min nästa.)

    Jag tycker inte att det är bra moral, men det kanske bara är jag.
  • felisa

    MC: Som jag tidigare har konstaterat, så finner jag en diskussion med dig helt meningslöst. Du är helt inne i din egna lilla bubbla tyvärr.

    För det första. Jag har aldrig uttalat mig om haitierna, det var inte mitt inlägg du svarade på där. Och att jämföra med nazismen, det ids jag inte ens svara på. Du är så förutsägbar att det är knappt att man tror det.

    Frågan kring moral, ok, jag formulerade mig nog lite för snävt. Alla är vi onda syndare, som bara kan bli räddade genom Guds stora nåd. Eftersom Gud är en rättvis domare, så kan han inte frikänna skyldiga brottslingar. Eftersom han trots detta älskar oss, så valde han att genom döden på korset betala vår skuld. Vi behöver dock ta emot denna nådegåva, för att kunna bli räddade.

    Så nej, kristna är inte bättre människor, vi är lika stora syndare. MEN, när man blir frälst, så står det i Guds ord att man förvandlas i anden, då man har överlämnat sitt liv åt Gud. Det blir då helt naturligt att man vänder sig ifrån synd, börjar hata det man en gång älskade (såsom lögn, stöld osv). Ingen är perfekt, men som frälst så genomgår man en förändring. Ingen tro utan gärningar.

    Jesus säger att man ska känna igen oss på vår frukt. Inget gott träd kan bära dålig frukt. Av detta kan man dra slutsatsen att det tyvärr är många som säger sig vara kristna, även om de kanske inte bryr sig egentligen. Amerika är väl ett ypperligt exempel. Paul Washer talar en del om detta, mycket bra predikant.

    Ett glädjens ord till sist MC.. Efter att ha läst en del diskussioner här på FL, samt även diskuterat med dig, så väcktes det i mig en större längtan efter att umgås med mina riktiga bröder och systrar i tron. Det har gett som ett resultat att jag nu har gått med i en evangelisationsgrupp, och senast nu i helgen var vi ute och fick några väldigt bra samtal om Gud med människor på stan. Om inte det är ett mirakel så vet jag inte vad, att du MC, har bidragit till att Guds ord sprids

  • Applebaum

    Felisa, din människosyn är förskräcklig och medeltida. Lär du dina barn att de är onda syndare också? Varifrån kommer synden? Är en nyfödd bebis också en syndare?

    Tror du på allvar att en ateist älskar lögner och stöld?

  • Toboas
    felisa skrev 2010-03-29 22:52:19 följande:
    1) Eftersom Gud är en rättvis domare, så kan han inte frikänna skyldiga brottslingar. Eftersom han trots detta älskar oss, så valde han att genom döden på korset betala vår skuld.

    2) Det blir då helt naturligt att man vänder sig ifrån synd, börjar hata det man en gång älskade (såsom lögn, stöld osv).

    3) Ingen tro utan gärningar. Jesus säger att man ska känna igen oss på vår frukt. Inget gott träd kan bära dålig frukt. Av detta kan man dra slutsatsen att det tyvärr är många som säger sig vara kristna, även om de kanske inte bryr sig egentligen.
    1) Bara för att någon annan tar straffet så innebär ju inte att vår arvssynd efter fruktätandet försvann. Vi är lika skyldiga till det men vi är förlåtna. Och efter att han dödat sig själv så kan han alltså frikänna skyldiga brottslingar. Om någon stjäl min bil så kan jag förlåta honom, men det gör honom inte mindre skyldig till brottet. 

    2) Jag antar att jag missuppfattar dig nu men i mina ögon ser det ut som du upplever att ateister älskar lögner och stöld?

    I mitt fall är jag till stor del ateist för att jag älskar sanningen. Skulle jag bli troende skulle sanningen bli min värsta fiende.

    3) För det första - jo, ett bra träd kan få dålig frukt. Men ok, det är en (dålig) liknelse. Men du sätter dig här till doms över andra som kallar sig kristna om du anser att deras handlingar är dåliga? Detta samtidigt som du menar att alla människor är syndare. Vems handlingar är då bra nog för att kunna vara kristen? Eller för att ta exempelet från bibeln - bara den som är utan synd kan kasta stenar på en kvinna tills hon dör... (Vacker kristendomen kan vara ibland, själv tycker jag att den som stenar någon annan automatiskt begår en synd men är man bara ren nog innan så är det alltså ok.)
  • Selfish Geene
    felisa skrev 2010-03-29 21:55:16 följande:
    Eller, om man har en större Bibelkunskap så vet man att detta med Abrahams lydnad i att slakta sin egen son Isak, i själv verket var en mellanakt. Hela händelsen pekar mot Jesu död på korset. Skillnaden är att Gud faktiskt genomförde slaktandet av sin egen Son, sig själv, för att vi som brottsliga syndare skulle kunna gå fria. Jesus död har betalt vår bot, då Han tog på sig all Guds vrede på korset. Kan inte bli mer fantastiskt än så. Tänk vad Gud gjorde för oss, oss syndare!
    Vet du att Gud aldrig kommer att be dig eller någon annan att döda era barn? Gud har ändrat sin inställning till människooffer, han kan ändra sig igen.
  • slapback
    Toboas skrev 2010-03-29 23:15:42 följande:
    Jag antar att jag missuppfattar dig nu men i mina ögon ser det ut som du upplever att ateister älskar lögner och stöld? I mitt fall är jag till stor del ateist för att jag älskar sanningen. Skulle jag bli troende skulle sanningen bli min värsta fiende.
    Det känns rätt självklart att Felisa inte menar att alla ateister älskar lögner och stöld...

    Vilken är denna sanning som du talar om?
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3