Inlägg från: Toboas |Visa alla inlägg
  • Toboas

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Papi Jo skrev 2010-05-01 16:54:31 följande:
    ok lite citat från Wikipedia: In 2007, Flew published a book titled There is a God, which was listed as having Roy Abraham Varghese as its co-author. In June 2008, Flew stated his position once again, in a letter to a fellow of the Universities and Colleges Christian Fellowship.[8]Christian writer Regis Nicoll claims that "Moreover, in a signed, handwritten letter (a copy of which I now have) sent to Roy Varghese, the legendary philosopher reaffirmed his conversion while criticizing Oppenheimer for drawing attention away from the book’s central argument: the collapse of rationalism."[32] He argues that "Even Mark Oppenheimer described the ex-atheist “flaunt[ing] his allegiance to deism” in May 2006 to a Christian audience at Biola University." www.amazon.com/There-God-Notorious-Atheist-Ch...
    Av ditt klipp så framgår det att han vände sig emot att diskussionen flyttade från boken och att han övergått till deism.

    Inget av detta motsäger att:
    - Han inte skrev boken (utan bara satte sitt namn på den)
    - Att hans ändrade åsikt hade med begynnande demens att göra.
  • Toboas
    Papi Jo skrev 2010-05-01 22:51:07 följande:
    Ta då nobelpriset och beskriv evolutionen från början till slut. Jag blir din no1 fan. Sanningen är att vi har biologiska pusselbitar , ett fåtal, och gissar utifrån dem bitarna hur det egentligen sett ut. (ex DNA, fossil, geologi etc) gissningarna kan tyckas helt ok, men nya pusselitar ruckar fulla bilden hela tiden.  Som jag poängterat tidigare så är inte historisk biologi vare sig empirisk eller experimentell. En fullständig bevisad och prövad abiogenes och evolution kommer aldrig (så länge vi inte har tidsmaskiner) kunna presenteras. Det är bara inse fakta - du tror som alla andra.  Jag tror också, men dina pusselbitar blir inte samma bild i mitt pussel. Jag utgår från den inte perfekta, men ändå bild som Bibeln målar upp och där passar många av era pusselbitar in. Det hjälper att titta på bilden på locket innan du lägger pusslet.
    En teori är inte gissningar.

    Kan du påvisa en punkt där den bärande grundtanken i evolutionsteorin - att arterna utvecklas genom gradvisa förändringar och genom naturligt urval - NÅGONSIN ruckats?

    Att man justerar olika släktträd med ny tekning innebär inte på något sätt ett ifrågasättande eller "ruckande" av teorin i sig.
  • Toboas
    Papi Jo skrev 2010-05-02 21:32:51 följande:
    Det krävs reella orsakssamband för att något av ovanstående ska bevisa att ORSAKEN till bättre jämställdhet, barnadödliget etc verkligen är ateism. För inte så länge sedan var Sverige ett ganska kristet land - låg vi inte i topp då också kanske? Dessutom försvarar jag inte Islam, jag pratar om kristendomen. Ang fattiga länder så är kristna organisationer mycket verksamma i där. Det är bara att börja vara generös ateist och åka dit och hjälpa folk så får du nog fler anhängare. Men, nej just det, ateister tycks vara för snåla för sådant.  
    Enligt ett svar på Alltombibeln.se så menar man att andelen troende var ungefär desamma som nu, det var bara att kyrkan hade mer makt och folket löd påbuden (gå i kyrkan tillexempel) men att folk i gemen inte hade mer tro då än nu.

    www.alltombibeln.se/bibelfragan/krist200.htm
  • Toboas
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2011-04-18 18:16:14 följande:
    Naturlig selektion och genförändringar förklarar allt det du tar upp.

    De organismer som inte hade fungerande sårläkning dog snabbt och deras gener fördes inte vidare i samma utsträckning. Samma med fostervatten.
    Fick höra av en föreläsare att de är konsekvenser av att vi från början (vi = flercelliga varelser) föddes i havet. Både äggskalet och fostervattnet är ett sätt att behålla havet omkring oss.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-04-20 09:51:30 följande:
    Vilket er den rätta sanningen?
    Det faktum att vi inte förstår en sak, betyder med andra ord inte att detta inte kan vara ett faktum. Det är inte våra kunskaper och vår förståelse som styr verkligheten.

     Vår uppfattning om verkligheten bryr sig verkligheten verkligen inte om.


    Jättebra poäng, vilket också visar att citat hämtade från bibeln och andra människors tro inte på något sätt kan användas som argument för att de beskriver verkligeheten.
  • Toboas
    SkåneP skrev 2011-04-27 21:59:34 följande:
    Och som säger att den kvinna som våldtas men inte ropar tillräckligt högt på hjälp ska stenas till döds?
    Nu var du lite orättvis, en våldtagen kvinna ska bara stenas om hon inte skrek tillräckligt högt inne i staden, ute på landet så så kan hon ju har försökt larma men ingen hörde henne så där kan hon klara sig. Om våldtäktsmannen har otur så kanske de inte stenar honom utan tvingar honom att gifta sig med kvinnan istället! Stackarn...
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-04-28 19:16:45 följande:
    Bibeln säger inte hur lång varje skapelseperiod var.
    Men alla de sex dagarna är till ända, eftersom det sägs om den sjätte dagen (liksom det hade sagts om de fem föregående dagarna): ”Och det blev kväll, och det blev morgon, den sjätte dagen.” (1Mo 1:31) Men detta sägs inte om den sjunde dagen, då Gud började vila, vilket tyder på att denna ”dag” fortsatte. (1Mo 2:1–3) Över 4 000 år efter det att den sjunde dagen,

    Och eftersom den sjunde dagen har pågått i tusentals år, verkar det förnuftigt att dra slutsatsen att var och en av de sex skapelsedagarna också sträckte sig över flera tusen år.

    Att en dag kan vara längre än 24 timmar framgår av 1 Moseboken 2:4, där alla skapelseperioderna tillsammans omtalas som en enda ”dag”.
    Det står att varje skapelseperiod är en dag. Det står att "solen går upp och ned" vilket gör det 100% tydligt att en dag är EN DAG! Solen går inte upp och ner en gång var tusende år, den gör det en gång per jordrotation. Historien löper över 7 dagar, inte tusentals år.

    bibeln.se så är Moses 2:4 "Detta är berättelsen om hur himmel och jord skapades." vilket inte ger stöd för att det bara skulle vara en enda dag.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-04-28 19:43:27 följande:
    Du får väl tro att det gäller en 24 timmars dag om du vill.
    Du kan väl tro att solen kan gå ner och upp en gång på 1000 år - men verkligheten är på min sida i det här fallet. Det står ordagrant att solen går ner och upp - det händer en gång per jordsnurr, inte en gång var tusende år.
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-04-28 19:55:15 följande:
    Om du vill leva i verkligheten kan du tala om vad som är lösningen på det faktum att vi arbetar hårt på vårt kollektiva självmord via naturen som eskalerar....
    Enligt Jesus kan vi ju be om hjälp i hans namn men enligt Paulus så kan vi inte det...
  • Toboas
    Användarnamn skrev 2011-04-28 20:57:53 följande:
    Visa från Bibeln att det är så.
    Dryg du är. Först postar du att Jesus säger att det man ber om i hans namn kommer han att göra. När jag påpekar att det finns undantag hävdar du att det Jesus sa inte gäller längre.
    Användarnamn skrev 2011-04-27 23:33:35 följande:
    Johannes14:13, 14

    ”Vad ni än ber om i mitt namn, detta skall jag göra, för att fadern må förhärligas i förbindelse med sonen. Ifall ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det”


    Då påpekade jag att det inte gäller amputerade och en massa andra exempel på undantag - och då svarade du:
    Användarnamn skrev 2011-04-28 15:34:42 följande:
    Ingen blir mirakulöst botade efter det att apostlarna dog.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3