• PMD

    Klyftpotatisen blir bara mjuk??

    Jag brukar alltid ha 200 grader i ugnen, skalar potatisen och gör klyftor, kokar upp vatten och häller i klyftorna där i ca 4 minuter (vattnet måste koka innan du lägger i klyftorna), lägger upp dem på en plåt med smörpapper i botten. Ringlar över matolja och strö flingsalt + svartpeppar över..

    De blir alltid krispiga för mig och får fin färg..

  • PMD
    PMD skrev 2010-03-02 00:03:45 följande:
    Jag brukar alltid ha 200 grader i ugnen, skalar potatisen och gör klyftor, kokar upp vatten och häller i klyftorna där i ca 4 minuter (vattnet måste koka innan du lägger i klyftorna), lägger upp dem på en plåt med smörpapper i botten. Ringlar över matolja och strö flingsalt + svartpeppar över..De blir alltid krispiga för mig och får fin färg..
    Just ja.. du ska sätta plåten ett hack ovanför mittenhacket i ugnen..
Svar på tråden Klyftpotatisen blir bara mjuk??