• kela81

    Vi från 6 försök & uppåt.. nu gravida eller under utredning/behandling del 2

    Nu har vi passerat 6 månader och uppåt för länge sedan och det är dags att starta en ny tråd. Flera av oss är nu gravida, men några lever fortsatt på hoppet!
    Välkommen hit tjejer!!!


    *** vårat mirakel BF 12 juni***
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-15 09:46
    Nu har bebisarna kommit, och hunnit bli rätt så stora också Men vi hänger kvar här, så gott vi nu hinner mellan allt bebis jagande
  • Svar på tråden Vi från 6 försök & uppåt.. nu gravida eller under utredning/behandling del 2
  • Myrizz

    Hej!

    Åh vad roligt med en liten uppdatering! :)

    Vår lilleman är nu nästan 6 månader och han "flyger" och "simmar" mest hela tiden och rör ibland sig som en "mask" ... Vi har precis börjat med välling och att lägga till kött till måltiderna..
    Tycker det är svårt det här med att ge mat vid "rätt" tidpunkt.. ska inte vara för mätt, för hungrig, för trött.. bli för utttråkad. Mkt som ska klaffa!
    Ser att jag skrivit senast för 3½ månad sen.. men ser fortsatt fram emot färre matningar och mer sammanhängande sömn nattetid!

  • mammaNena

    och här går det åt skogen.
    Som jag skrev förra gången, i okt, att magen krånglade. det håller i sig!
    Han får/har fått (testat) Laktulos, movicol, importal, visiblin och "loppfrön". vi har även microlax, resulax och klyx. för att över huvudtaget ska bajsa.
    Vid 6 månaders ålder va han fortfarande inte stabil i nacken. läkaren vi fått på barnmottagningen ang magen tyckte : ojdå detta va inte bra! men nu ska vi inte blanda in massa annat, det blir så rörigt då! ja ni hör ju.
    Nu vid 9 månader är han fortfarande lite vinglig då och då i nacken, han kan inte sitta, inte åla, knappt rulla osv. osv. idag va vi på bvc ang. detta. läkaren DÄR säger direkt. tveklöst rör det sig om någon muskelsvaghet!
    Detta kan då hänga ihop med tarmarna! oCH hade våran läkare på barnmottagningen nu velat "röra ihop det" lite, då kanske detta varit löst redan. men nu har de skickat ytterligare en remiss ang. musklerna.
    ska ringa i morgon och tjata som en idiot att vi ska dit NU! och en annan läkare ska vi ha! en som är kompetent nog!

    jag orkar inte ens vara orolig längre, utan rycker mest på axlarna och undrar när vi någon gång ska få ett svar! Gråter

  • kela81

    Myrizz: Jag håller med, det är svårt det där med matningarna, och tidpunkter...och hur mycket tycker jag också Signe äter:
    ca 08- ammning, ett bröst
    ca10 ammning ett bröst
    ca 12 lunch (lagdad mat och fruktpure)
    14 mellis (banan, yougurt eller likande)
    16 ammning
    19 gröt och lite frukt
    22 ammning

    tycker ibland inte att jag gör annat än att mata :-/ Och där emellan så ska man laga mat till sig själv också
    Signe vägrar välling hon, alla sorter jag testst har varit *blääk*

    Helena: hua vad jobbigt! Stackars liten!!!!  Och vad irriterande med läkare som inte tar tag i saken!  Att han inte vid 6 månader var stabil i nacken är ju verkligen nått att ta tag i!!! Hoppas att det blir en vettigare läkare denna gången!!!


    ***Älskade Signe,18 maj 2010***
  • Myrizz

    helena: Ja, det var verkligen ett dåligt bemötande.. att en läkare ens har mage att säga så! Hoppas ni får någon klarhet snart så att lillen kan få all den hjälp han behöver så snart som möjligt-.

    kela: ja.. du verkar ha det du gör med tanke på mattiderna! ;)

    Här försöker vi trappa ner på amningen. Vi äter frukost och lunch tillsammans. Gröt till frukost och lagad mat (pure) till lunch. Mat (pure) till middag också och sen välling innan läggning. Blir 2 mellanmål med frukt också under dan. Ammar nu egentligen bara under kvällen/natten/tidig morgon och så de dagar det inte går ner så mkt pure får det bli amning efteråt.

    Förändras ju hela tiden det här med maten känns det som. Men nu hoppas jag vi kommit till en tid då det blir mer stabilt.. äter ju lite mer som oss nu.. vilket känns så kul! :) och tidsbesparande ;)
    Jag har gjort som så att jag gör storkok med barnmat, så det är bara vår mat som behöver lagas varje dag. Blir oftast nåt lättare till lunch, typ gröt eller så.

  • kela81

    Myrizz: jag kör också storkok till henne. Hon äter lunchen i samband med min frukost (här sover vi läääänge på morgonen ) så de tblir som en hel "sittning". Hon vaknar ju inte förens vid 11 tiden för dagen (förutom små snabbisar för ammningen då) så vi kan liksom inte köra gröt på morgonen och välling vill hon inte ha så det blir till att fortsätta amma ett tag till.


    ***Älskade Signe,18 maj 2010***
  • Myrizz

    Vi var långsovare förut vi också!! Har förändrats nu sista månaden kanske att vi börjat kliva upp kring 8-9-tiden..

  • mammaNena
    Myrizz skrev 2011-02-04 23:05:45 följande:
    Vi var långsovare förut vi också!! Har förändrats nu sista månaden kanske att vi börjat kliva upp kring 8-9-tiden..
    ni har ju ändå rena lyxen! john vaknade vid 9 förr. nu är det allt mellan 6-8, men tyvärr oftast mellan 6.30-7. och jag är en morgontrött person! Drömmer
  • kela81
    mammaNena skrev 2011-02-04 23:09:03 följande:
    ni har ju ändå rena lyxen! john vaknade vid 9 förr. nu är det allt mellan 6-8, men tyvärr oftast mellan 6.30-7. och jag är en morgontrött person! Drömmer
    hua....*ryser* Jag är sååååå morgontrött så jag skulle nog dö om signe ville gå upp då
    Men så är hon ju vaken tills 12 på nätterna med så kanske man skulle vara piggare om man nån gång gick i säng förens 01
    ***Älskade Signe,18 maj 2010***
  • Myrizz

    helena: ja me.. verkar bli allt tidigare och tidigare här med, men vi brukar ligga kvar i sängen ett tag och dra oss.. (än så länge går ju det)

    kela: ja... vår lille somnar ju vid 20-tiden.. en annan är väl uppe alldeles för länge som vanligt!

  • mammaNena

    nu har vi varit på sjukan med john han har en hypotoni av något slag, ska göra en magnetröntgen på hjärnan, sen blir vi skickade till en barn nevrolog för det är något som inte är 100. även tagit blodprover för att se muskelproteinet.

Svar på tråden Vi från 6 försök & uppåt.. nu gravida eller under utredning/behandling del 2