Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • föda utan smärta, el dykteknik

  Tor 25 feb 2010 12:24 Läst 1603 gånger Totalt 1 svar
  lejoni­nnan79
  Visa endast
  Tor 25 feb 2010 12:24

  Hej, jag e en tvåbarnsmamma med två förlossningar bakom mig, en långdragen vaginal samt ett akutsnitt. Nu till min fråga, jag hade med mitt andra(fram till snittet god hjälp av andningsövningar ala "föda utan smärta-typ" men nu har jag hört något om "dyktekniken"..vilken är bäst av dessa två?

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Tis 2 mar 2010 14:57 #1

  Hej!

  Jag minns en fantastisk bok med rubriken "Att föda barn utan smärta" - vilken fantastisk rubrik tänkte jag och blev ännu mer uppiggad av bilderna i slutet av boken... Det var en serie bilder av födande ryska kvinnor som log och skrattade medan de lyfte fram sina små bebisar. "Om jag åtminstone kan småle är jag hemma!", tänkte jag och läste vidare.

  När det gäller olika tekniker och metoder, oavsett om de handlar om profylax, mindfullness, dyktekniker så handlar de alla egentligen om samma sak: hur du kan hjälpa dig själv att vara så avslappnad och närvarande som möjlighet. I AnnasProfylax, som jag har skapat, ingår dyktekniken som en del. Den handlar om att försöka möta smärtan och följa med så "passivt" som möjligt. En mamma som fullt ut använder dyktekniken kan nästan se ut som om hon sover medan hon har värkar. Underbart! Men det är inte alla som klarar av att släppa taget på det sättet och det är bra att ha fler strategier i bagaget.

  AnnasProfylax tar även hänsyn till samarbetet med partnern, den egna mentala träningen och så vidare, vilket dyktekniken inte gör. Andas vill alla tekniker att vi ska göra...

  Kram
  Annas

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll