Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Svamp i ljumsken? Äckelvarning

  Fre 26 feb 2010 11:46 Läst 14058 gånger Totalt 5 svar
  Anonym (kanta­rellen­)
  Visa endast
  Fre 26 feb 2010 11:46

  Jag är gravid i vecka 30 och fick svamp i underlivet för några veckor sedan. Jag behandlade det med Pevaryl och blev bra efter några dagar. För några dagar sedan stod jag i duschen och rakade ben och bikinilinje. Jag känner att det är irriterat i höger ljumske och lägger ner rakningen. Dock ser jag ingenting eftersom jag har världens största mage i vägen. Tänker inte mer på det där men har känt att det är lite irriterat till och från.
  Igår tittade jag efter med en spegel. Min man jobbar utomlands två veckor i stöten så jag har inte kunnat ta hjälp av honom, hehe. I spegeln ser jag att jag liksom är skinnflådd i höger ljumske. Det är rött och irriterat. Kan det vara underlivssvampen som spridit sig till ljumsken eller är det mer troligt bara irriterar eftersom jag är rent svullen i allmänhet just nu?

  Har googlat svamp i ljumsken och det verkar vara vanligast hos män. Vet inte vad jag ska tro. Ringde min gyn för att beställa tid men har missat telefontiden och får återkomma på måndag.

  Jag skötermin hygien ordentligt varje dag. Någon annan gravid som känner igen det här? Känns inte alls speciellt trevligt!

 • Anonym (U)
  Visa endast
  Fre 26 feb 2010 11:56 #1

  Det hände mig som gravid med. Jag smorde därnere i hudvecket med pevarylkräm, den stora tuben som säljs mot fotsvamp. Det hjälpte.

 • Anonym (sunny bunny)
  Visa endast
  Fre 26 feb 2010 11:58 #2

  ta och behandla med pevarylen el fotsvamps medel.blir så åt många.blir ju lite veck som gravid;)

 • Fre 26 feb 2010 11:59 #3

  Jag hade för några år sedan problem med återkommande svamp i ljumskarna...men som ovanstående nämnt Pevarylkrämen tar hand om det. 


  Det är ganska vanligt, iaf enligt min gyn, att kvinnor får svamp i ljumsken. Tänk på att inte bära för mkt tighta byssor och byt om när du är hemma till ett par mjukisbyxor eller pyamasbyxor så det blir lite ventilation
 • Anonym (kanta­rellen­) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 26 feb 2010 11:59 #4

  Tack för svar!
  Då smörjer jag med pevarylen och hoppas på bot och bättring!

 • Fre 26 feb 2010 12:01 #5

  Pevaryl har även ett puder som hjälper till att hålla torrt i ljumsken som fungerar väldigt bra mot svampen.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll