• gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    madde10 skrev 2010-12-03 09:46:03 följande:
    Hej!
    hoppar gärna in här. har läst lite och varit lite passiv. Har precis kommit på hur roligt det är att sy. Är nybörjare och har lånat min mammas gamla Husqvarna från -72, hehe. Funkar gör den väl men ibland tuggar den och så blir det nystan på undersidan. Kanske funkar med en service på den. Iaf har jag funderat på en overlock maskin eftersom jag vill sy till min 9 månaders och dom verkar ju så bra när dom både syr och klipper samtidigt.

    En fråga till er då är om någon beställt från www.sewingmachines.co.uk/ i england?  Har det gått bra? Det verkar vara så mycket billigare, iaf märket brother.

    funderar på en brother 3034D, vad tror ni om den?

    Jättetacksam för svar Glad
    Jag, och många andra har beställt därifrån. Jag är jättenöjd, de skickat tom med adapter till sladden Nu ska det dessutom vara fraktfritt till Sverige också, det är ju toppen. Ungefär en vecka tog leveransen.
  • gewjyn

    Åh, nu kommer mjuka tygers retroringar, jag vill ha en mysig klänning till mig själv i det bruna, sen skulle jag vilja ha av alla de andra färgerna också, men med tanke på att jag inte hinner sy något så kanske jag ska låta bli Drömmer

    Idag har jag roat mig med att sy en testklänning efter mönstret som jag har tänkt att använda till festklänning till syrrans bröllop. Har sytt i dubbelvoile från S&S och det var ett skönt, mysigt tyg, men när jag pratade med mamma nyss sa hon att hon hade sytt i det och efter en tvätt hade nästan alla sömmar gått sönderSkrikandesTyget är väldigt löst vävt, så det trasar väldigt lätt upp sig, så den här klänningen blir väl inte långlivad, men jag har ju iaf testat mönstret. En amningslösning ska jag ju få till också, tror att det blir ganska lätt, då det är en jättedjup V-ringning, som jag har satt i en bit som ett fusklinne i. Ska bara klura ut var den ska vara lös och var den ska vara fastsydd.

  • gewjyn

    Behöver Overlockhjälp: Sömmen syns för mycket på rätsidan, vilken tråd är det som behöver spännas? Tygerna delar alltså på sig så att sömmen syns.

  • gewjyn

    Är det någon som har köpt minikrea-mönster från NeaNobelle? Vad tycker ni om dem och vad kostar de? Kan inte hitta något pris på hemsidan. Gillade flera modeller och att dubbelstorlekarna gick "omlott" dvs 50/56, 56/62 osv. Avskyr dubbelstorlekar annars, känns som att det antingen är för litet eller för stort.

  • gewjyn
    gewjyn skrev 2010-12-08 21:14:56 följande:
    Är det någon som har köpt minikrea-mönster från NeaNobelle? Vad tycker ni om dem och vad kostar de? Kan inte hitta något pris på hemsidan. Gillade flera modeller och att dubbelstorlekarna gick "omlott" dvs 50/56, 56/62 osv. Avskyr dubbelstorlekar annars, känns som att det antingen är för litet eller för stort.
    119:- kr/st, är de värda det? Någon som har testat mönstren och kan recensera? Hur väl stämmer de med "vanliga" storlekar?
  • gewjyn
    tinni78 skrev 2010-12-10 22:21:46 följande:
    Jag såg det förut, men jag blev lite osäker på om det var apor och lejon eller gula troll från MT.
    jag tyckte det såg ut som troll.
  • gewjyn

    Jag har ett mönster på en raglantunika som har varit mitt standardmönster här länge till dottern. Det kommer ur en ottobre, men jag har glömt bort vilken och kan inte hitta den i någon av de tidningar jag har hemma, kan inte hitta det när jag letar på nätet heller. I nr 6 2007 finns modellen, men bara från strl 92 och jag har gjort den i mindre storlek också och kan inte minnas att jag har förminskat mönstret. Är det någon som har en aning om vilket mönster jag menar? Vanlig slät raglantunika med raka ärmar.

  • gewjyn
    Floria skrev 2010-12-11 16:45:47 följande:
    Ellie84 skrev 2010-12-11 12:04:45 följande:
    Jag hade sytt fast en muddkant räta mot räta på utsidan och sedan vikt över och sytt fast med en snygg söm på insidan eftersom denna kommer synas igenom =)
    Vikt över inåt eller utåt? Försöker tänka efter hur du menar, men är inte riktigt med. Får testa i praktiken, det är då det brukar ge sig.
    Vilka sömmar är "snygga sömmar"? Är det att det är noggrannt och bra gjort eller att man väljer någon speciell?

    Ja, jag är nybörjare
    Här finns en bra beskrivning på hur man kantar med mudd: kokalal.blogspot.com/2008/09/sy-kantband-i-trik.html
  • gewjyn

    Åh, jag är så sur på vissa tygförsäljares oförmåga att klippa till tygerna ordentligt. På tygerna jag fick hem efter syfestivalen var det väldigt snålt klippt och fattades i flera fall flera cm på 50-60cmbitarna jag köpte. Jag må vara snål, men tygerna är så pass dyra att jag inte vill betala för en dm extra för att vara säker på att få så mycket jag behöver. Krympmån får man ju räkna med, men innan jag har tvättat vill jag iaf att det är så mycket tyg som jag har betalat för.
    Ännu värre är att jag när jag klippte till julklänningen till dottern förut upptäckte att det skiljde 7cm från enasidan till den andra på tyget. Jag tycker gott att man kan kräva att tillklippningen är hyfsat rak, men att det skiljer närmare en dm är dåligt tycker jag. Nu resulterade detta i att jag inte kunde lägga ut mönstret som jag ville, utan fick ödsla tyg i onödan. Det är inte första gången som det är ojämnt klippt från denna säljare, fast oftast brukar det vara helt hackiga kanter istället för massa snett, det är nästan bättre, men det ser illa ut tycker jag.

    Dagens surbulle, det är jag

  • gewjyn
    Humleblomstern skrev 2010-12-13 18:32:43 följande:
    Finns det någon som syr egna underkläder här? Jag är lite sugen, men vet inte riktigt var jag skall börja. Bläddrade lite i Kwick Sew´s "Sy vackra underkläder" när jag var hemma hos min mamma sist, instruktiv, men huuuu så 80-tal... Kanske finns det något nyare...?
    om du frågar på SB så kanske glis svarar hon har sytt en del, googla glisjox
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd