• gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Tazzme skrev 2011-02-06 11:19:35 följande:
    Jo, jag har ingen skillnad hur gammal vagn det är (antar att det var det du syftade på?). Det jag själv kanske tänkt mig är en gammal vagn från slutet på 80-talet som mamma haft. Vet inte säkert ifall den finns kvar, men jag kan bra tänka mig att klä om även en äldre modell, sålänge jag tycker att stommen är i bra skick.

    Har du bilder på ditt projekt?
    Jag tror att de nyare vagnarna som inte är så raka och "rena" i sina linjer kan vara lite svårare att klä om, sen skiljer det ju sig en del på att byta tyg på insidan och utsidan, känns som att insidan är lättare. I retrovagnstråden finns det många med erfarenhet, du kan höra där också, men omöjligt ska det inte vara, blir mycket handsömnad bara Ont i fingrarna som bara den får jag när jag håller på med min, därför tar det lång tid, kan bara hålla på en liten stund i taget.
    Jag har inte så mycket bilder, tänkte jag skulle lägga upp lite i min blogg sen, men jag vet inte om jag har tagit tillräckligt med bilder, har t ex inga från när jag ritade mönstret...
  • gewjyn

    Idag har jag städat syrummet. Jag har alldeles för mycket tyger, har inte sytt ett plagg på två månader och sitter ändå och "måste" ha lite tyger från S&S... Men inga trikåer, det tror jag istället att jag ska försöka sälja av lite.

  • gewjyn

    Jag måste ju bara hålla på med mina skoluppgifter så fort jag får en minut över, så det enda jag syr just nu är lappteknik och då går det inte åt mycket tygDrömmer
    Undrar vilka av mina kära trikåer jag ska klara av att göra mig av med, vill ju helst inte ångra mig sen

  • gewjyn
    Kaja skrev 2011-02-08 10:02:10 följande:
    Jag skulle behöva ha lite av varje. Allra helst så skulle jag beställa både från Stoff&Stil och från JNY. Behöver mudd och bra interlock. Och så har dottern spetsat in sig på pärontyget från S&S. Men, när jag lägger ihop mina beställningar så är jag uppe i 1200, för när man ändå beställer så vill man ju passa på att beställa och spara lite på frakten...
    Var det inte du som bodde nästgårds där s&s skulle öppna i Gbg? De ska ju tydligen öppna 1/3 så om du klarar dig tills dess kan du ju gå dit och bara köpa det du verkligen behöver, om du klarar det
  • gewjyn
    Kaja skrev 2011-02-08 13:02:36 följande:
    Säkert?? Jag ringde S&S och de sa i början på sommaren... Typ Juni. lite skillnad.

    Mailade Jenny och det verkar som om hon hade mudd i gömmorna så då blir det bara från henne...
    Det var någon på sb som sa, fast jag tycker att det borde ha stått med i katalogen som kom nu isf...
  • gewjyn
    Ogabinne skrev 2011-02-08 17:50:14 följande:
    Ibland är barn bara för sköna!
    Jag hade köpt hem lite gröna vilda djur från JNY, den sista biten räckte precis till 2 mössor, men en liten bit av stadkanten var isf tvungen att följa med. Jag sydde ihop dom och tänkte att mina egna barn kan ha dom som ombyte och visade 5,5 åriga sonen dom. Han gillade djuren men inte färgen. Men när jag sa att han kan få den gröna PLUS välja en ny färg så tar vi den nya färgen nästa gång blev han nöjd.

    Sagt och gjort satte han sig vid JNY's shop och började välja. En stund senare sa han "nu är jag klar, nu väntar jag bara på att tyget ska komma hem i morgon".

    Jajamen, han hade klickat hem 250 meter blåa vilda djur och gått till kassan. Tack och lov kan han inte med kortbetalning... än.
    Förvånad Tur att han inte kunde betala ja Fast Jenny kanske hade anat ugglor på den ordern om man säger så...
  • gewjyn
    Ogabinne skrev 2011-02-09 12:01:27 följande:

    Japp! Finska tjejen hörde aldrig av sig, men vad gör det när knastrolls goa tryck finns.


     


     


    Hörrni, jag försöker beställa denim till muddjeans från stoffochstil. Förut har jag använt deras Marin stretchdenim 7 oz tror jag det är, och den är himla mjuk, tunn och stretchig. Men jag är lite sugen på deras chambrey, men är osäker på vad det är för slags tyg? Är det ngn som köpt det? Är den jättetunn?


    chambreyn är jättetunn, som deras tunna bomullstyger nästan.
  • gewjyn
    Ogabinne skrev 2011-02-09 12:55:49 följande:
    ååh vad jag är trött på att SoS´s varukorg töms på en gång så fort man är inaktiv typ 5 minuter! Jag känner mig alltid så jäkla stressad där inne!
    Ja, det är verkligen irriterande. Jag ska sätta mig med en beställning nu och då gäller det att man får vara ifred.
  • gewjyn

    Puh! Nu har jag klarat av en mastodontbeställning från S&S och just när jag hade klickat iväg betalningen kom jag på att jag hade glömt svärmors vaxduk. Som tur var gick inte betalningen igenom och jag kunde gå tillbaka och lägga till den... Tur att inte allt i den beställningen var till mig, för nästa vecka ska jag åka till skroten

  • gewjyn
    Elias Emil skrev 2011-02-09 16:58:58 följande:
    Vad är skroten?
    Det är en jättestor tygbutik som ligger i Kinna/Skene
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd