Inlägg från: Näbbgädda |Visa alla inlägg
  • Näbbgädda

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ingen denim idag, attans. Jag är så på just nu efter att få börja testköra mönstret jag ritat till mina brallor.

    Istället har jag gjort något man bara inte "får" göra. Jag köpte för säkert ett år sedan 4 påslakan av en kompis, oanvända, Gunilla Axén, 50 pix stycket. Är det fynd eller är det fynd? Hur som haver, jag har inte velat använda dom, de har legat i garderoben sedan dess. Idag bröt jag dock mot lagen och satte saxen i dom. Vi är i renoveringsantågande i barnens sovrum, som ska gå i vitt hela faderullan, så när jag såg påslakanen i garderoben kom det plötsligt för mig. Kuddar, gardin och lappöverkast. Ja men givetvis! Så nu har jag att göra ett tag tills denimen kommer.

  • Näbbgädda
    Kaja skrev 2010-05-24 19:00:17 följande:
    Usch! Jag tror att jag överdoserade lite på tyg... Köper man lite här och lite där och börjar klippa i gamla tyger samtidigt så har man helt plötsligt 10 klänningar till dottern på gång samtidigt. Det var VERKLIGEN inte meningen... Någon som har numret till avgiftningen??
    Jag kan slå det. Förra sommaren skulle jag bara klippa ut lite shorts till mina barn. Det går ju åt så liiiite tyg tänkte jag, jag gör flera par. O det är snyggt, o det blir bra, o det är ju jättefint och hoppla behöver de 12 par shorts var?
  • Näbbgädda

    tjej83, haha ja det blir ju lätt så. Man blir lite mått som ett barn på jul. Sliter o river bland tygerna o till slut syns man knappt under alla tygremsor.

    Nu är jag klar med molnklipperiet. Gode värld vad grejer jag fick ut! 3 tygtavlor, 2 överkast, 2 stora kuddar, 4 mindre kuddar, gardin och en vimpel med 9 piggar. Kan det bli FÖR mycket moln i ett barnrum? Känns som att jag kanske gick lite överstyr, men väggar och möbler och taklampa kommer vara vita, och mattan blå. Så det kanske är okej?

  • Näbbgädda
    Tjej 83 skrev 2010-05-24 19:58:33 följande:
    blir säkert jättesnyggt bild sen men vad är det för färg på molen du klipper i? eller har du sagt de men ja missat? dottern har en rosa moln rislampa i sitt rum en riktigt stor, jättesnygg! men visst kan man ha mer moln de är fina!
    Mestadels blått, o så lite grönt.
  • Näbbgädda

    Hejsan tjejer! Nu är jag här igen! Ni kanske tror att jag endast kommer när jag behöver hjälp med ngt, men så är inte fallet. Jag är en liten smygis och svarar inte ofta.

    Men, nu behöver jag hjälp igen.

    OVERLOCK!!!

    Ja, det är dags. 2 års sömnad med vanlig fuskoverlock. Jag tycker det räcker nu. Det är dags att ta nästa steg i utvecklingen.

    Så, för att göra en lång fråga kort. Overlock? Coverlock? Märke? Modell? Pris?

    Jag kan inte köpa någon värsting bland priserna, har ni något tips?

  • Näbbgädda
    Mimmi 71 skrev 2010-06-06 18:37:33 följande:

    Janome är prisvärda men har man möjlighet att lägga någon tusenlapp till så rekommenderar jag Bernina - mjuk, tyst och snabb i gången.

    OL till börja med för att komplettera med Janome CoverPro om man önksar (och har plats). Man klarar sig långt med dekorsömmar och tvillingnål på vanlig hushållsmaskin.


    Tac k för tipset! Försökte googla runt lite men hittar inga som säljer janome eller bernina online? Är jag fel ute eller säljs de inte på nätet?
  • Näbbgädda

    Tänkte fråga er om ngn här har använt Stoff och stils svamp jersey? Jag fick hem den för ett tag sedan och är jättebesviken på den. Den är så sladdrig och skriker taskig kvalite. När jag syr i den vill maskinen knappt mata fram den utan kör ner den i pressarfotshuset gång på gång och sömmen blir katastrofal. Jag har fått sy med raksöm för att det över huvud taget ska gå.

    Visserligen är den ju en rejäl slant billigare än JNY och company, men att den skulle kännas så här B i kvaliten trodde jag inte. Är det någon mer som blivit besviken eller är jag för kräsen och bortskämd av de fina tygerna?

  • Näbbgädda
    plura skrev 2010-06-10 11:35:12 följande:
    Fiina! 
    Blir så sugen på att sy nåt somrigt till mig själv.
    Tyvärr så har mina försök utan mönster resulterat i en par "till stranden klänningar"

    Appropå Sos -hur är deras velour?
    Billig som sagt och det behöver jag just nu -det är inte till nåt "finprojekt" så jag är inte så kräsen. 
    Jag är helnöjd med deras velour!! Är man van vid Hilco eller Kalikå velour så blir man nog besviken efetrsom sos är mycket tunnare. Men samtidigt är sos velour mycket tjockare än MG's sladdertjofräs till velour. Jag har provat de flesta "billigare" velouralternativen och sos är jag jättenöjd med.
  • Näbbgädda

    Nu är alla mönsterdelar till mina mudd-jeans-pös-knickers utklippta och väntar på mig. Så nu återstår det att se hur detta slutar. jag kommer väl tillbaka jublandes eller svärandes. Spännande.

  • Näbbgädda
    plura skrev 2010-06-10 12:23:40 följande:
    Jamen det låter ju ok -får nog klicka iväg en beställning till. En sån där "hemlig" som jag inte berättar för min andra hälft Tänkte ha till mjukisbrallor åt de stora sönerna. På skolan skulle de aldrig ta på sig velour, men en lite svalare sommardag eller kväll hemma tror jag att det funkar bra.
    Behöver faktiskt mer muddväv så då har jag ju tjänat in frakten *nöjd*
    Ja det låter ju perfekt till mysbyxor till killarna!

    Jag är lite småkinkig med velour. Jag önskar jag hade råd att endast använda mig av Hilco eller Kalikå, men syr man en del kommer man ju snabbt upp i månadsbudgeten för tyg. Därför blir det mestadels sos velour här. Jag tycker den håller bra i tvätten också. För ca 1,5 år sedan sydde jag ett par byxor, på pricken likt meandi's röda velourtights. Jag använde röd velour från sos och idag, efter säkert 40 tvättar, ser dessa fortfarande nya ut. Så kvaliten tycker jag de lyckats bra med på sos. Till skillnad mot jerseyn.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd