Inlägg från: Näbbgädda |Visa alla inlägg
  • Näbbgädda

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Snacka om att bli knäckt. Här har jag väntat flera veckor på att få börja sy mina byxor, o när jag sytt hälften bestämmer sig tvillingnålen för att bli en enkelnål. Och jag hinner inte in till syaffären o skaffa ny innan de stänger idag. Så trist.

  • Näbbgädda

    Haha jag kunde inte hålla mig, det fick bli en paniksväng till lokala tygbutiken för att inhandla en tvillingnål så jag kan färdigställa mina byxor ikväll. För svindyra 65 kronor. En nål. Helt sanslöst vilka priser de kan ta! Har kollat vad de tar för dragkedjorna... 60-70-80 kronor. Hujeda mig, tacka vet jag internet!!


    När går JNY på semester? Om hon har så mkt att göra nu, är det någon vits att lägga en beställning i veckan? Tänkte om det är snart, då kanske hon inte hinner skicka innan semestern...

  • Näbbgädda

    En annan fråga! Jag har bara haft JNYs interlock, är jerseyn bättre än sos sladderjersey? När jag hade interlocken sydde jag bara filtar av den, inte kläder. Hur tycker ni den blir att sy tex tröjor av? Interlocken alltså? Jofotex interlock tappar formen något så otroligt i tvätten tycker jag, gör JNYs det? Pga Jofotex interlock har jag inte velat sy kläder i interlock mer, fastän jag tycker om interlock mycket. Vad har ni för erfarenheter?

  • Näbbgädda
    Skumboll skrev 2010-06-10 18:59:46 följande:
    Vad jag förstått ska hon ha semester v 25 + v 28-32.
    Nog hinner du lägga order och få innan dess...
    Nej då var det ju ingen panikpanik!
  • Näbbgädda
    Skumboll skrev 2010-06-10 19:02:15 följande:
    Är det inte viscose i SoS jersey? Därför den är sladdrig menar jag...
    Jag älskar jnys jersey, fin kvalitet och håller formen toppenbra! 
    Kan vara! Sos jersey är så jädrans tunn, det är ingen stadga öht i den, därför åker den ner i maskineriet och maskinen vägrar mata.

    Mjuka tygers jersey är rätt okej. Lite sliskigt men fortfarande bättre än sos! Hur är JNYs i jämförelse med MT's?
  • Näbbgädda

    God kväll i stugan, och trevlig start på helgen på er.

    Jag har precis lagt sonen och tänkte slå mig ner i soffan framför fyrans film med maskinen. Fastän jag har så jädrans många plagg utklippta eller påbörjade får jag för mig att lik förbaskat ge mig på svamptyget igen och sy ett linne till mig själv. Varför påbörjar man saker när ufolådan inte bara är full utan har svämmat över för länge sedan??

  • Näbbgädda
    plura skrev 2010-06-11 22:08:07 följande:
    Näbbgädda skrev 2010-06-11 19:55:58 följande:
    God kväll i stugan, och trevlig start på helgen på er.

    Jag har precis lagt sonen och tänkte slå mig ner i soffan framför fyrans film med maskinen. Fastän jag har så jädrans många plagg utklippta eller påbörjade får jag för mig att lik förbaskat ge mig på svamptyget igen och sy ett linne till mig själv. Varför påbörjar man saker när ufolådan inte bara är full utan har svämmat över för länge sedan??
    Gjorde klar ett par bebisbyxor från ufohögen igår kväll. Det var ett redoprojekt, som bestod i ett pusslande att få en konstigt kort, randig, tvätthålig tröja i 116, att räcka till ett par byxor (74/80).
    Resultatet blev riktigt bra -kände mig skitnöjd. Sonen fick ett par fina byxor (som han hade idag på skolavslutningen) gjorda av en välanvänd (med t-shirt under) tröja, köpt för en tia eller två på en bytardag.
    Enda negativa var att mudden som matchade bäst (inköpt på tradera) var mer som ribbad trikå men men 
    Åh det där måste ju kännas som världens fynd, eller?
  • Näbbgädda
    sarahl skrev 2010-06-11 15:02:38 följande:
    motsvarar jofotex velour ungefär hilcos?

    Jag är också lite intresserad av att få veta hur jofotex enfärgade velour är. Är den tjockare än sos? Håller den färg och form bra? Den är ju lite dyrare men äntligen hittade jag olivgrön som jag letat efter!

  • Näbbgädda

    Spammar lite medans ni andra inte är här.
    Jag vet att man inte får skriva så mkt men jag tänkte sy ett gäng velourbyxor. Tvekar lite på om jag ska köra samma färg på mudd och byxa eller om jag ska mixtra lite med färgerna? Vad har ni för erfarenheter om intresset? Samma färg på mudd och byxa vimlar ju tex Lindex och KappAhl med, tänkte att lite mixtrade färger kanske skulle vara mer eftertraktat? Vad tror ni?

  • Näbbgädda

    Hej  tjejer!!

    Hur är det i sommarvärmen?
    Märkligt nog får jag mer sytt under sommaren än övriga året, fastän man skulle tycka att det vore vara tvärtom. På något sätt är det roligare att sy när kläderna syns och inte göms under overaller och jackor.

    I morgon ska vi på 6 års kalas hos en liten kille, och mamman önskade honom ett mjukt paket från oss eftersom han skulle få så mycket leksaker. Jag har total idé torka, och så klart är jag ute i sista minuten, var annars. vad syr man till en 6 åring? Kläder låter inte kul att få även om mamman skulle uppskatta det. Jag funderade på att sy en stor kudde i form av hans första bokstav, och en till lillebror med eftersom de igår fick hem sina nya sängar och kanske skulle bli glada av att få dekorera dom, men jag vet inte. Det låter verkligen skittråkigt.

    Hjälp?

  • Näbbgädda
    emmize skrev 2010-06-22 23:59:59 följande:
    Åh, jag blir tokig snart. Klarar inte att få till nåt bra mönster på muddbyxor. Skulle vilja ha några med lite puff där nere. Finns det ingen här som skulle kunna tänka sig att dela med sig av nåt mönster??? Jag kan betala...är bara så fruktansvärt less på att rita och sy och aldrig bli nöjd
    Eftersom byxor med pös är bredare nertill än upptill så är den enkla varianten utan sidosöm inte att rekomendera, du behöver ett framstycke och ett bakstycke till var ben. Leta upp ett par byxor du tycker sitter bra upptill över rumpan, rita av rumpans framstycke och bakstycke. Sedan gillar jag när de är lite tightare i själva låren, då kan man rita de ganska raka på utsidan och något insvängda på insidan om man inte önskar häng där, ner till ungefär knäna, sedan låta de gå utåt så pass mycket man själv tycker behövs för pöset man önskar.
  • Näbbgädda

    Resårproblem här!


    Jag konstruerade igår en hatt modell keps som visserligen blev rätt bra direkt, förutom att den utan pös ser ut mer som en ridhjälm. Jag tänkte att om jag drar på bredden lite på mönstret, och sedan sätter en resår i nacken så kanske den skulle pösa till sig lite och inte ligga slickad och likna ridhjälm. Så nu provade jag det, och jag valde att sy på en ca 5 cm lång, 2 cm bred resårbit mot fodret i nacken. Vad hände? Ingenting. Fastän jag drog i resåren allt jag kunde när jag sydde fast den så drog den inte ihop tyget. Så nu är det fortfarande slick ala ridhjälm med en hårdare bit i nacken. Var gick det fel?

  • Näbbgädda

    Kanske jag skulle sy in smalaste resårmodellen runt hela när jag syr ihop foder och yttermössa?

  • Näbbgädda
    Näbbgädda skrev 2010-06-23 11:34:06 följande:
    Kanske jag skulle sy in smalaste resårmodellen runt hela när jag syr ihop foder och yttermössa?
    Blev perfekt!
  • Näbbgädda
    emmize skrev 2010-06-23 14:15:53 följande:
    Tack så mycket för beskrivningen. Får göra ett nytt fösök
    Det är bara på det igen!
    Det tog mig ca 2 år innan jag upptäckte att bakdelens gren är längre än framdelen, innan dess gjorde jag framstycke och bakstycke likadana förutom att framstyckets linning var lägre i midjan. Jag förstod inte alls varför de alltid blev så tighta i rumpan! Nu, 2 år efter jag började konstruera egna mönster har jag ett perfekt muddbyxemönster. Trots tiden det tog att få fram det som jag ville ha det känns det så mycket roligare att visa upp byxor jag gjort, från start, i stället för byxor jag sytt ihop efter någon annans mönster och beskrivning.
  • Näbbgädda

    Usch. Jag gav mig på att försöka få till ett par kalsipper till minstingen här. Tog helt sonika det enda paret han har och ritade av det, klippte ut med sömnsmån och sydde ihop grenen, kantade benhålen, si ihop sidorna och så sy fast en resår i midjan, vika ner och sy fast. Smidigt, snabbt och enkelt. Men någon 3 åring med 98/104 passade de inte, så jag får ge dom till lille 1,5 åriga kusinen med 86/92. Inte för att så små använder kalsonger men kan ju inte kasta dom.


    Skumt att de blev så små. Problemet är nog i benhålen, de blev så tighta att de inte ens gick att dra upp över de små köttbullelåren här. Nu sydde jag dock fast kantbanden med vanlig raksöm då tvillingnålen pajat, men det brukar funka i halsringningar om man töjer tyget väl under sömnaden. Kanske det var problemet. Får helt enkelt ge mig på det igen i kväll.


    Tur det går åt så otroligt llite tyg till kalsipper!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd