Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2010-10-26 21:03:13 följande:
    Ikväll har jag sytt en mycket enkel liten börs:

    Det var allt min energi räckte till (mannen borta till sjöss på jobb en månad + barnen sjuka + min farmor dog i natt = inte den roligaste kombon!).  Men i huvudet har jag tankar på att för det första fodra den men sen även göra ngt slags fack där man kan ha ett kreditkort. Antingen inuti börsen eller på baksidan utanpå.   

    Är det ngn som gjort ngt liknande och kan visa en bild? Behöver lite inspiration! 


    Så fin! Jag måste också ta tag i att lära mig sy i dragkedja så jag också kan göra sånt.

    Beklagar sorgen!
  • tinni78
    plura skrev 2010-10-27 12:59:25 följande:
    Om man drar isär tygerna lite (från rätan) vilka trådar från olen (4trådig) ser man?
    Visst är det 2?
    Ska beställa tråd och även om Bibbi är billig så blir det för dyrt med många olika nyanser på flera olika färger. Jag har verkligen ett dåligt utbud och känner mig lite begränsad -så nu ska här handlas tråd.
    (Tillhör kategorin "det är roligare att köpa tyg än tråd") 
    Ja man lägger ju hellre pengarna på tyg. Jag har inte koll på hur många trådar man ser, men vill tipsa om att det var någon här i tråden som tipsade om att man kan ju köpa dom vanliga rullarna istället för konerna i lite ovanligare färger.
  • tinni78
    sarahl skrev 2010-10-28 07:58:33 följande:
    jag har hamnat i ett dilemma, har en kompis som behöver kläder till sin 1½ åring, främst byxor. Vet att hon brukar handla på lindex 3 för 2 o kappahl 3 för 2. Nu ber hon mig om byxor då N knappt har några alls o jag funderade på om hon tror att det blir billigare är 3 för 2 i butikerna för så är ju inte fallet. Har nu sytt ett par muddjeans som jag inte vet vad jag skall ta för!
    Men även om hon brukat köpa billigt annars är det ju inte alls säkert att hon förväntar sig det när det är hemsytt. Berätta för henne vad de kostar innan du syr så att hon har cans att ändra sig om hon tycker att det är för dyrt. Och som sagt muddjeans är ju mycket dyrare än muddbyxor, Nova Star tar ju 400 kr för sina och Lindex tar väl iaf nästa 200 kr.
  • tinni78
    plura skrev 2010-10-28 11:48:07 följande:
    Tinni:
    Du hade sytt en så fin hoddie tidigare i tråden-var kommer set randiga tyget från? 

    Nu ska shoppas tråd.
    Det är köpt på Ohlssons tyger på rean så det finns nog inte kvar där, men det tillhörde den serien velour som nästan alla tygaffärer har (med ränder, blommor, stjärnor och prickar) så det finns säkert kvar någonstans.
  • tinni78
    Fiffa5 skrev 2010-10-28 12:52:17 följande:
    Nu har jag sytt klart velourset till mina brorsöner i skottland. Stl 80 och 110. De ska få de först till jul men jag tar med mig paketen på lördag när jag åker dit. 
    Så fina set! Jag borde köpa lite av den där bilvelouren till min son, det är ju bara så fin.
  • tinni78

    Det där med sytid är inte det lättaste, jag tycker att jag ägnar ganska mycket tid åt syendet eftersom jag är hemma. Men jag kan inte förstå hur alla hinner sy massor av marknadssömnad, jag hinner bara sy lite till mina egna barn och några beställningar. Så när jag börjar jobba efter årsskiftet lär det inte bli mycket sytt här.


  • tinni78
    uppochner skrev 2010-11-01 10:39:28 följande:
    Vart köper man napphållningsring och ett spänne i metall? Samt något att spänna fast bebismobiler med?
    Menar du ringar till bebismobiler? Ikeas duschdrapperiringar fungera men är inte så snygga, däremot finns det ringar att köpa i leksaksaffärer som är fina också.
  • tinni78
    emptythorn skrev 2010-11-01 14:36:10 följande:
    Sitter och önskar att man hade en obegränsad tygbudget. Men inte det..
    Jag också! Jag har nu insett att det är ingen idé att åka till Syfestivalen med den budgeten jag har just nu . Men då kan jag ju köpa tyg för de 375 kr bussresan skulle ha kostat.
  • tinni78

    Nu behöver jag lite hjälp igen från någon som har Ottobre 4/2010, jag har tappat bort tidningen men har mönsterarken så jag behöver veta på vilket ark, vilken färg på mönstret och vilka delar det är till mönster 10 och 12.

    Tack på förhand!

    Jag har föresten uppdaterat bloggen med en liten drake .


  • tinni78
    Strumpan 78 skrev 2010-11-05 16:06:24 följande:

    Jag har ägnat alldeles för många timmar åt att sy en omlott body. Nu är den i princip klar, och vad gör jag då?? Jo, placerar en tryckknapp fel, den hamnade för långt ner och för långt in...Finns det nått sätt att rädda det hela? Gissar att om jag tar bort tryckknappen så finns där hål?

    Sen undrar jag en annan sak, när man kantar med muddväv. Hur långt ska man ha i förhållande till där det ska sitta? Hur gör ni? Jag använde ju ett färdigt mönster och klippte middväven efter beskrivningen, men jag tyckte jag fick dra lite väl mycket i det när jag sydde.

    Brukar ni utgå från ett färdigt plagg för att sy ett plagg som ni inte har nått mönster till? Hittade en body som var lite bättre i storlek än den jag sydde innan. Visst borde jag väl kunna rita av den och använda den som mall?


    Ang. kanppen har jag sett i någon blogg bilder på hur man gör för att få bort den smidigast. Om jag inte minns fel så använde man tång för att knipsa av ringen. Det kanske är någon annan som vet vilken blogg det är i.

    Jag använder mig inte av beskrivningen när jag klipper/skär kantbandet utan jag klipper hela tygets bredd och töjer på känsla, de flesta gångerna har det fungerat bra.

    Jag har alltid sytt efter mönster men inte rakt av, jag brukar ha ett eller ett par köpta plagg som jag mätt och jämfört med och justerat efter. Jag har bl.a. sytt 6 tröjor/tunikor/klänningar efter samma grundmönster och inget är lika, 5 av dem finns det bilder på i min blogg.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd