Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Varför måste det vara så trist att sy vändhål, jag håller på med ett gäng bakelser men det tar ju sådan tid att sy ihop vändhålen. Och inte går det fortare när man passar på att surfa under tiden man syr :-S.


  • tinni78
    Mimmi 71 skrev 2010-11-11 12:15:32 följande:
    Och inte kan man fuska när de är så synliga heller I fodrade jackor exv så brukar inte mina vändhål bli igensydda Blir de för ovanlighetens skull det så gör jag det på maskin.
    Nej det är ju svårt att fuska, jag syr med maskinen på alla ställen som jag kan. Även vetevärmare och kuddfodral, jag är så dålig på att sy för hand särskilt när jag inte koncenterar mig helt.
  • tinni78
    TiLo skrev 2010-11-11 19:58:07 följande:
    Aha då förstår jag. Tack!
    En sån där coverlock skulle jag nog vilja ha.
    De flesta som syr i mjuka tyger börjar med overlock, det är mycket lättare att sy med en sådan än vanlig symaskin .
  • tinni78
    TiLo skrev 2010-11-11 20:14:29 följande:
    jag fick en pfaff expression line 4.0 av min sambo i födelsedags present. Sitter nu och kollar på deras coverlock vilket tydligen är en overlock i samma om jag förstått det rätt. Så självklart ska en sån stå på önskelistan till nästa födelsedag. Oskyldig Jag är jätte nöjd med symaksinen som matar även mjuka tyger perfekt med IDT. Har haft en gammal husqvarna rose tidigare som jag fick ärva av mamma när jag tog studenten för 100 år sen.
    aha, så du har redan en overlock .
  • tinni78

    Mellan mina barn är det 25 månader, dottern är född okt 07 och sonen jan 10. Det är mycket passande med en 10 månaders som ställer sig upp mot allt, men det kommer ju bli ännu värre när han börjar klättra och sånt. Jag syr lite när barnen är vakna men mest klipper jag då eftersom jag gör det på köksön. Symaskinen har jag på nedervåningen och ibland syr jag när lillen är vaken, då får han krypa runt på golvet där nere.

    Mina barn har en del hemsytt, jag tycker också om attt handla på rea men nu har jag lagt band på mig själv och köper inte sånt som jag kan sy själv för tillfället.


  • tinni78

    När ni gör mössor som är baggy, hur mycket längre än en vanlig mössa gör ni den då? Om den är fleecfodrad, har ni foder i hela mössan eller bara så att huvudet får plats?


  • tinni78
    Ullerull skrev 2010-11-13 23:32:29 följande:
    har inte gjort någon med  foder och jag har inte så tor koll på hur mycket större jag gör dem. Men det vore ju lite smart kanske att göra innermössan som den "ska" vara så den inte far ner. Eller skulle det bli konstigt. Testa!

    Nu ser jag suddigt och har börjat kisa...go natt!
    Jag har gjort en till sonen med kort innermössa, han ser ut som påven i sin mössa om man inte trycker ner toppen . Så jag skulle vilja veta hur ni andra gör innan jag gör dotterns mössa, eller så får jag bara testa.
  • tinni78
    Du och Jag ver2 skrev 2010-11-15 16:10:07 följande:
    Var förresten bra att stå på loppisen för nån vecka sen - nu ska de som annordnar den ha loppis/marknad den 4-5:e dec! Så då ska jag vara med igen!!! Kul!!!
    Så nu ska det sys upp grejer - å måste ta och beställa nya visitkort ju! (gick å gifte mej i maj - haha - gubben friade typ dagen efter jag fått mina visitkort...vi gifte oss sen borgeligt bara - därav kort tid , samt så har jag ju ny bloddadress nu ju!!!)

    Mössor, julförkläden, å kanske lite muddbyxor!? Tänkte släpa med mig symaskinerna (marknaden är alltså inomhus!) å sy lite namnmössor på plats!! (hoppas det inte är en korkad idé....)
    Vad kul att det gick bra! Smart att ta med sysmaskinen, hoppas att det går lika bra på marknaden.
  • tinni78
    Du och Jag ver2 skrev 2010-11-15 22:22:47 följande:
    Har kommit fram till att jag lär nog införskaffa Meedoms bok jag med! Nån som vet om det finns en översikt någonstans?! (har bara hittat till den från 4 år). Vad jag förstått så är det bra basmönster i den?! Jag letar efter ett bra basmönster till en tunika/klänning - har inte hittat nått bra än. Å rita ett eget och gradera har jag inte ork med just nu (fast egentligen så borde jag väl för att inte glömma bort hur man gör...)
    Den kanske finns på biblioteket, jag har lånat den här i stan iaf.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2010-11-16 20:28:56 följande:
    Det är lite konstigt när man blir glad av att se nya tygmotiv man inte alls tycker om.
    För att du slipper känna köplusten eller?

    Jag hade tänkt att sy ikväll, men det verkar inte bli något med det eftersom dottern har fått magsjuka . Men jag ska försöka pyssla med lite stoppning iaf, jag har sytt ihop 24 dammsugare och 2 prinsessbakelser idag som ska stoppas.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd