Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-09-02 14:32:26 följande:
    Hur är grodorna från Znok?
    Dottern älskar grodor och hon har sett tyget på datorn och ville inte sluta titta på det.
    Nu har jag ju köpstopp (men jag brukar inte vara så bra på att hålla dem) Fast ska man ändå beställa och få betala frakt, kunde det kanske slinka med nåt mer.
    Kanske drakar, limeubåtar och ugglor. Tror ni att det sistnämda blir bra på en vuxentröja? och hur är övriga tyger på min önskelista?

    Tyvärr blir det inte mycket sytt nu, fattar inte var tiden tar vägen. Måste få till bättre sovtider på bebis för jag blir galen av att inte få "göra" nåt.
    Jag har beställt grodorna och de är underbara. Rätt tunna men stabila i kvalitén, den turkosa är turkosgrön (inte som S&S tidigare mudd som nästintill är blå) och den lila är kanske mer mörkcerice enligt mig. Men jag är inte missnöjd!

    Visst kan du sy något vuxenplagg i ugglorna, själv sydde jag ett härligt linne till svägerskan i ugglorna i somras. Supertufft!!!

    Idag v ar jag och hämtade en leverans från S&S och jag blev mer än nöjd med den lila mudden. Har beställt den tidigare men då var den mer mörk gammalrosa/lila tyckte jag. Nu är den lysand lila precis som jag vill ha den.
  • Mimmi 71

    I min leverans från S&S låg även sytråd som jag hade tänkt skulle passa deras limefärgade mudd. Jag valde stark lime nr 54074 och blev rejält besviken, den färgen kallar jag mer gräsgrön. Är det någon som vet vilken av deras trådar som passar till limefärgad mudd?

    Jag köpte ju tidigare men tyvärr så har de ju inte sin märkning på själva trådrullen och jag kommer absolut inte ihåg vilket nummer jag beställde.

  • Mimmi 71
    Du och Jag ver2 skrev 2010-09-02 18:49:49 följande:
    Mimmi - har du bild på deras lila mudd? Ska beställa strax jag med! Och är även jag ute efter limefärgad tråd - så väntar på svaret jag med
    Nix, ingen bild på mudden, den snurrar för tillfället i tvättmakinen. Återkommer!
  • Mimmi 71
    mamma på vift skrev 2010-09-02 19:45:42 följande:
    Ni som syr napphållare... hur långa brukar ni göra banden? Visst finns det en rekomenderad längd som de inte får vara längre än pga risken att barnen ska kunna få den runt halsen eller liknande?

    Tänkte att jag skulle sy en till sonen men vill ju inte sy en som inte håller kravet på längden.
    20 cm tror jag är längden för att undvika stryprisk, men jag är inte säker. Det står säkert någonstans på konsumentverkets sida.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2010-09-03 07:20:50 följande:
    Måste fråga igen om sömmarna på OL.

    När använder man den med fyra trådar och när har man den med bara tre trådar (och tar man bort en nål då förresten?).

    Jag ska sy ett gäng dagisväskor och tänkte att det går ju snabbare om jag lyckas använda OL....

    Vad har man förresten för nålar till en OL? Vanliga eller såna längre?? 
    Jag kör alltid med 4-trådigt, 3-trådigt kan man ju kanske använda sig av på små bebiskläder om man inte vill ha så mycket sömsmån. När man kör 3-trådigt rekomenderar jag att ta bort den 4:e nålen så slipper man "hålen" som den gör.

    Vilka nålar man skall använda är från OL till OL. Tidigare har jag enbart använt vanliga stretchnålar men nu för tiden så använder jag mestadels EL. Funkar OL'n bra utan hoppstygn så kör på med vanliga nålar.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2010-09-03 09:58:40 följande:
    Tack, det var ju superlätt!! Bara att vrida lite på ratten! Nu ser sömmen mycket bättre ut!! 

    Så irriterande att jag inte lärt mig använda OL bättre. Har fortfarande aldrig trätt om den och tycker fortfarande att det är svårt att sy riktigt snyggt med den. Föredrar faktiskt min andra maskin fortf även om det går mycket fortare att sy med OL. Men jag vill lära mig och därför tänkte jag passa på att använde den när jag ska sy ett gäng dagisväskor.

    Hur är det här med att fästa trådarna igen? Om jag syr en söm och sen korsar den med en annan, behöver jag fästa trådarna då eller är det bara att klippa av dem? 
    Träna, tränam träna! Det blir superkul att använda med lite träning. Själv skulle jag inte kunna leva utan min OL Nu har jag ju bytt ut den 20 år gamla Berninan mot en ny lyigare variant av Bernina.

    Du behöver inte fästa trådarna om du kör över med en annan söm. Jag fäster endast OL-trådar vid ändarna på tröjor genom en stickning av kantbandet.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2010-09-03 13:34:25 följande:
    Nu känner jag mig heltrög, men när jag syr fast storlekslapparna hamnar de så att delen med siffrorna sticker ut utanför tyget där kniven ju skär. Svårt att förklara, men det känns på din förklaring som att du har lappen vänd inåt på ngt sätt, bort från kniven?? Måste fundera om jag kan vända på¨det så att det blir så.
    Lägg lappen åt andra hållet (samma håll som tygerna ligger åt).
  • Mimmi 71

    Gör samma som Pejgan, stannar lite innan och petar under den inunder pressarfoten. Iblan kommer den något snett men inte så det stör mig iallafall.

    Tidigt imorse sydde jag två muddisar som levererades under dagen. Tänk att det är så roligt att sy enkla muddisar, men det är ju så härligt att få skapa i sköna och färgglada tyger. Denna gång v ar det mörk olivgrön och röd velour ifrån A&H. Ikväll skall jag nog ta tag i städning av systugan. Har ett stort skrivbord fullt med tyger som skall sorteras in i garderoberna och massa småplock som ligger på tillklippninsbordet. Det är bra för kreativiteten med enn renstädat och snyggt syrum enligt mig.

  • Mimmi 71

    Fast jag tycker inte alltid det gör något om nyanserna inte är riktigt desamma bara det går ton i ton. Du bryter ju av med den svarta midjemudden emellan. I mors bloggade jag faktiskt om ton i ton.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd