Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sysugen men orkar inte Lika bara att inse att man är en morgonmänniska. Har klippt till lite plagg och skall klippa till några fler kalsonger sedan startar jag tidigt imorgonbitti och sy istället. Får trösta mig med att jag fått huset städat och 2 byxor och 2 tröjor tillklippta idag. Nu har vi käkat pizza och skall istället ta kväll med 2 hyrda filmer.


    uppochner skrev 2010-09-25 17:13:31 följande:
    Jag blev lite sur i går. Jag var på syfestivalen och köpte mudd hos e-slöjd. Och det visade sig att den blev randig efter tvätt. Jag undrar varför de använder sig av olika typer av garner i de olika sticksystemen och inte samma. Det kan hända att de syns för att ett annat tyg färgade det något men hade de använt sig av samma fibrer i hela tyget så hade resultatet åtminstone blivit jämnt. 

    Ursäkta att jag klagar lite i tråden... 
    Såg ditt inlägg i bloggen och förstår din sura min. Inget roligt alls. Däremot tror jag inte det är E-slöjds egna mudd utan de har ju en del andra tyger på mässor också. Men likt föb.....at så måste de ju stå för kvalitén.
  • Mimmi 71

    Stämmer! Ottobre 4/2004 har både boxerkalsonger och trosor. Har tidigare på morgonen klippt till 2 par trosor (som skall bli fodrade kalsonger) och 12 par boxerkalsonger (2 som beställning, några par till lilleman och resten är påbörjad marknadssömnad).

  • Mimmi 71
    tinni78 skrev 2010-10-02 08:18:03 följande:
    Tack för svaret! Men jag tror inte att jag har tillräckligt med tyg till armana för att göra så, jag får nog helt enkelt ta och skarva ärmen.
    Det går ju att bara sy på en remsa som "undertröja" vid "övertröjans" fåll.

    Håller på att rita mönster för en ny typ av klänning - hoppas att den blir som jag tänkt. Sömnaden får ske i eftermiddag för snart skall lilleman och jag åka till badhuset. Inser att jag måste aktivera honom lite för att få lite sytid Sambon är som vanligt ute och bygger garage.
  • Mimmi 71
    melizza skrev 2010-10-02 09:57:23 följande:

    Är det någon här som sytt efter detta mönster: www.stoffochstil.se/Katalog/Monstre.aspx?grou...

    jag undrar med vilket tyg som passar bäst till det mönstret?? kan man sy den i velour eller passar bomullstyg bäst????


    Mönstret är väl tänkt till stumma tyger men går ju bra att sy i stretchiga tyger också. Gör man det så skall man tänka på att minska storleken något då kläder i stumma tyger kräver mer rörelsemån. Hur mycket man skall minska vet jag inte, men kanske skall du börja med att klippa utan sömsmån, sedan kan man ju prova sig fram.
  • Mimmi 71

    Övermatare är guld värd! Jag har modell före select, en digital Pfaff 2038 och är supernöjd. .....fast jag skulle nog kunna tänkta mig justerbart pressarfotstryck också.

  • Mimmi 71
    Ogabinne skrev 2010-10-05 09:51:40 följande:
    Har precis varit och hämtat ut ett paket med manchester och fleece från Stoff och stil som jag tänkte göra tossor av. Ännu en gång är jag skitbesviken på tygerna, som om jag inte borde lärt mig vid det här laget att SoS inte är = bra kvalite. Drar man med naglarna på tvären på den s.k. manchestern kan man med nöd och näppe urskilja räfflorna väldigt svagt, bortsett från det känns det som jag köpt vanligt tunnt bomullstyg.

    Fleecen är jag nöjd med dock. Typ 10 gånger tjockare än manchestern, och jag skojar inte.

    Nä, nu får det vara slut på SoS experiment. Mudd och fleece köper jag gärna därifrån, men deras sketna manchester och sliskjersey kan de behålla.
    Jag antar att det är deras babymanchester du pratar om. Jag älskar den dock till mjuka och goa muddbyxor, blir nästintill som mjuka velourbyxor.
  • Mimmi 71
    Ogabinne skrev 2010-10-05 17:13:02 följande:
    Jag hittar inget om babymanchester på sidan. Det finns bara 2 kategorier under manchester "manchester" och "tryckt manchester". Jag köpte ut båda kategorierna och de var lika dana.
    21 wales är beteckning på tjocklek och denna är riktigt tunn - "babymanchester" tror jag den hette förr.
  • Mimmi 71
    Ogabinne skrev 2010-10-05 18:00:13 följande:
    Jaha, på det viset. Det verkar som att all deras manchester är 21 wales. Förutom ett par på 11 wales som då borde vara ännu tunnare?
    Är inte 11 tjockare?
  • Mimmi 71
    Ogabinne skrev 2010-10-05 18:10:20 följande:
    Mimmi, haha jag vet faktiskt inte! Jag tänkte att ju större summa ju tjockare tyg, men det kanske är tvärtom?
    Tror det.
  • Mimmi 71

    Idag har jag gasat på med sömnad och jag är halvvägs genom 6 tröjor och 54 bodies, "bara" kantning som återstår. Men tyvärr är inte CoverPron och jag vänner. Vid avig täcksöm på 32 raglansömmar arbetade den på bra, men nu när jag skall fålla tröjorna (fåll brukar vara det som krånglar minst) så får jag hoppstygnh över alla sidosömmar Detta trots att jag bytt nålar. Hur tråkigt är inte det!?!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd