Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Och jag är ju såld på Bernina (trots att hushållsmaskinen är Pfaff) så jag rekomenderar 800 L om man inte vill lägga på en liten peng och få 1150 MDA. Eftersom den var nedsatt och endast kostade en 1000-lapp mer än 800:an så blev det en 1150 fö rmig. För mig känns Berninan tyst, stark och utan att ha problem med inställningarn.

    Som du ser så är det många olika favoritmaskiner. Det allra bästa du kan göra är att invänta en syfestival (Borås och Stockholm är ju snart) och prova alla maskiner. Det är mycket tycke och smak.

  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-09-13 19:37:17 följande:
    jag fick vara med en junta igår. Precis hur trevligt som helst. Jättebra lokal, trevligt som attans. De kör en helg i månaden sedan 7 år tillbaka och jag är så glad att jag fick en inbjudan. Så nu har mitt dödläge släppt. Äntligen syr jag igen.
    Så skoj! Det  är fantastiskt kul och megainspirerande att sy med likasinnade. Gjorde detta själv hela helgen och det ger en rejält med energi.

    Ledig imorgon? Jag kan behöva lunchsällskap. Om inte imorgon (?) så finns jag på "plats"var tisdag  10-15fortsättningsvis.
  • Mimmi 71

    kassar/påsar????? Jag sökte men fick inget bra svar.

    Vart köpte ni de ifrån?

  • Mimmi 71
    littlemum skrev 2010-09-16 09:43:21 följande:
    Nu har jag iaf kommit igång med mina maskiner! Efter att ha varit tvungen att lägga band på mig eftersom jag har jobbat så är jag nu ledig i en vecka och hoppas kunna få till något. Provade att sy ett par byxor till dottern igår. Maskinen gick bra men mönstret var inge vidare... de blev på tok för små. Får se om jag hinner med ett nytt försök idag. Det blir hederliga muddbyxor Sedan så ska jag försöka mig på en västklänning och ett par kuddfodral. Så roligt!!  
    Vilken lycka! Nya maskiner och ledigt en vecka Grattis!!!
  • Mimmi 71
    AMDA skrev 2010-09-16 17:39:18 följande:
    har en fråga om en sak på din blogg...
    Hur har du fått till flikarna där uppe i bloggen där det står blogg, trädgård mm?
    Hade velat ha så i min så man kan ha prislistan på en flik och sångfigurerna på en annan.
    Har suttit och krånglat i 1 timme nu men inte blir jag smartare för det :-S 
    Du kanske redan har löst det?! Men jag valde i alla fall testversion för bloggdesign och då kan man ändra så man får fler spalter och även dessa flikar genom att klicka i "nya sida" i läget "nytt inlägg".
  • Mimmi 71

    Häromdagen fick jag svar från Bolagsverket om mitt namnbyte (har tidigare haft registrerat firma) och nu heter jag officiellt nyfiQen Liten och Stor.

  • Mimmi 71

    Jag har inte varumärkesskyddat (ännu) däremot så ändrade jag som sagt namnet på en befintlig firma till nyfiQen Liten och Stor (endast nyfiQen som var mitt första alternativ gick inte igenom).

  • Mimmi 71

    VAB idag. Jag varvar mys med lilleman med städning av garderober. Kanske, kanske kan det bli lite tid till systugan i eftermiddag.

  • Mimmi 71
    ak74 skrev 2010-09-20 11:11:07 följande:
    Pejgan:
    Jag tycker du gör ett bra jobb som moderator i denna tråden. Du harklar lite om vi skulle råka driva i väg åt fel håll (vilket det lätt blir utan att man tänker på det ) utan att använda för mycket pekpinne (typexempel Sysidan för ett tag sen...)
    Jag tror alla trivs i den här tråden!
    BRA JOBBAT!!! Till alla här i tråden som ger av sig själva och bidrar till ett riktigt bra kompisklimat...
    Håller med till punkt och pricka, både om den trevliga stämningen och framförallt till dig Pejgan som är en helt underbar Moderator!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd