Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jalapenjo: Du gör ju så härliga kuddar också, kunde inte det vara något att ha med på marknad. Sedan tror jag att dina klänningar kan fungera under den kalla årstiden också, men leggings och en långärmad tröja inunder så är de ju toppen. Vad jag har erfarit så verkar det som om marknader ger mer om man stått där tidigare. Det är ju inte helt vanligt med barnkläder på jul/hantverksmarknader men har man stått tidigare så är det en del som har planerat att köpa.

    Idag har jag haft en del sömnad, men inte alls den mängd som jag önskat (så är det väl jämt , men jag har haft paus för storstädning också) 5 klänningar har det blivit i brun molnvelour med gult kantband. Fina enligt mig Imorgon skall det bli 5 svarta klänningar med broderad vallmo och ihopsömnad av 5 rödrandiga tröjor med apor. Sedan känner jag mig faktiskt nöjd inför marknaden nästa helg. Men det återstår ju en hel del arbete med att sätta i tryckknappar och prismärka allt.
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-10-31 14:14:23 följande:
    mimmi, tack! läckert det låter med vallmo
    Får väl se när de blir klara. Som vanligt så hann jag inte så mycket sömnad som jag önskade i helgen. Men det blev iallafall 5 klänningar och 10 tröjor (när kvällen är slut ) klara, förutom storstädning i lördags och vinterstädning av terassen idag. ....och så markservicen då Johan och min pappa snickrat garage igen (pust det verkar aldrig bli klart).
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-10-31 16:13:33 följande:
    Nästan. Har sytt ytterligare en liemannendräkt (en gjordes förra året) och sen försökt fixa dräkt till "bäban surtant" här hemma...
    Först ett lakanspöke som inte dög, sen tog jag svart plysch och gjorde en klänning med spetshuva och v-klippt nederkant. Skulle vara som en häxa eller annan valfri läskfigur men eftersom häxor ska ha en struthatt och efter att vi försökte kränga in en partyhatt i spetshuvan utan framgång så var the surbääbmode ett faktum! Gaah!! Och efter det har hon inte gjort annat än gnällt!

    (För er som inte vet är bääban vår yngsta på 5 år. Fortfarande bäbis alltså. )
    Det låter inget vidare
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-10-31 16:36:12 följande:
    Hehe, nej det var verkligen toppläge. Nu ser det dock ut som klänningen duger ändå för annars kommer grabbarna gå utan henne.
    Ibland är det bra med ultimatum

    Idag har jag pusslat med tyg. Sydde i helgen en härlig klänning i linnemodell i brun molnvelour med gula (inte alls planerat, det var det som fanns hemma som blev bäst) kantband. När klänningarna blev klara så insåg jag att det skulle vara bedårande med gul Iris visa som tröja till. Hmmmm, jag hade för ovanlighetens skull endast köpt en mindre mängd av ett tyg (1,5 meter tror jag) och detta skulle mao räcka till 5 tröjor (stlk 62/68 - 110/116). Jag fick ut dessa tröjor men ärmen på stlk 86/92 kommer att få en stickning mitt på . Nu skall dessa sys ikväll (med start direkt efter jag flytt datorn ). Sedan har jag dessa härliga svarta klänningar med röd vallmor kvar sedan är jag nöjd med marknadskollektionen. Tror ni jag hinner sy dessa klänningar innan torsdag (då jag far mot Göteborg)?  Jag tror det får bli några extra filtar som får följa med istället.
  • Mimmi 71
    Pumpalicious skrev 2010-11-01 10:12:59 följande:
    Har precis beställt labels vid WWL, spännande!
    Hur lång leveranstid brukar det vara?
    För mig gick det rätt snabbt när korrekturet väl var godkänt.
    6/9 fick jag mail om att de skickat uppdraget till fabriken, den 14/9 så såg jag mina märken på deras blogg och sedan dröjde det bara några dagar innan det låg att hämta ut på ICA. Jag fick det som rek-brev och tänkte inte på att det var mina lappar så de låg på ICA några dagar. Det brukar aldrig hända när det gäller sömnadsmaterial
  • Mimmi 71

    Nu är alla kläder till marknaden färdigsydda, men det blev inga fina svart broderade klänningar med vallmo denna gången. Nu återstår endast 6 tillklippta filtar att sy. Dessa skall förhoppningsvis hinnas med sent ikväll, när jag kommer hem från Västerås. En liten kik hos en underbar sykollega för att hämta kvarglömda saker skall också hinnas ed

  • Mimmi 71
    Lallan skrev 2010-11-03 11:32:43 följande:
    Hejsvejs!
    Stormorsan skrev 2010-11-03 14:20:36 följande:
    Har ni koll på att Stoff och Stil öppnar i Göteborgstrakten våren 2011.Solig
    Ahhh, underbart! Även om jag har 30 mil till Göteborg så är jag överlycklig. Har bror i Göteborg så vi åker dit ibland. Gissa om det blir besök på S&S varje gång man är i stan?
  • Mimmi 71
    Knastroll82 skrev 2010-11-04 08:39:40 följande:
    Jag gillade inte JNYs djungeldjur...
    Inte för att det var "bebisaktigt" utan för att jag helt enkelt inte tycker om mönstret.
    Gillar inte farmer nått vidare heller.
    De är helt enkelt inte min stil.

    Däremot är jag tokkär i cethos flodhästar som Znok säljer!
    Hur fina som helst i båda färgställningarna. Verkligen underbart tyg!
    Skulle önska att de fanns i jersey, likaså med S&S pingviner.
    Ja smaken är verkligen olika Själv älskar jag djungeltyget och det har verkligen blivit en säljsuccé. Farmer funkar, fast inte mer och det nya tror jag kan bli en favorit. Cethos flodhästar är jag där emot inte så förtjust i.
  • Mimmi 71

    Pumpa och Knastroll: Då missuppfattade jag er. Trodde det var det gamla djungeltyget ni inte var så förtjusta i. Vilda djur har jag inte tittat på tillräckligt för att bilda mig en uppfattning. Jag tror dock att det kan bli populärt för det liknar lite Me & I enkla motiv.

  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-11-04 09:53:41 följande:
    Ja jag såg det -riktigt bra deal =)

    Gillade inte heller nya djungelmotivet och som nån sa inte farmer heller och inte flodhästarna heller -tråkig sy-entusiast?
    Eller har jag bara nåt emot djur? ;)
    Däremot så gillar jag faktiskt Meandis uppradade djurmotiv och Småfolks "hallogena" djur -så det är nog bara de här tygerna som inte funkat.
    Tur är väl det, habegäret på fina tyger är stort nog
    Nu för tiden så kommer det ut så ruskigt många olika mönstrade trikåer så man kan inte köpa allt heller och då är det ju br att man inte tycker om allt Tidigare så var det ju nästan bara Jofotex och Jny som hade dessa tyger.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd