Inlägg från: uppochner |Visa alla inlägg
  • uppochner

    Screentryck heter det när man har ram med nät osv. Det är så de trycker metervara i vissa fall men man kan trycka enstaka tryck på det viset också. Jag ska gå till färgeriet i skolan och höra vad de har för tips för det är jag sugen på att börja med.


  • uppochner
    Ullerull skrev 2010-09-30 13:39:24 följande:
    skulle behöva sy lite utklädningskläder till jobbet, har en hel hög med konstiga tyger jag tagit hem. Har ni tips på något bra som barn brukar gilla? Det ska vara enkelt och går fort att sy något avancerat har jag inte tid med. Enkelt att ta på/av ska det vara med.
    Kanske roliga tygkronor? Mantel går ju fort också. Olika öron på diadem?
  • uppochner

    Min maskin har precis åkt till doktorn. Suck för jag vill bli klar med en klänning NU. Dessutom så är det min overlock och det har jag bara en av. Om det tar lång tid så får jag väl testa tvillingnål på den vanliga i stället.


  • uppochner
    Kyssen skrev 2010-10-03 22:16:49 följande:

    En snabb fråga. Igelkott tyget från S & S, hur är det i kvalitén? En del jersey därifrån som tex elefanterna upplevde jag som lite tunna och sladdriga och med andra ord svårsydda =).. Svamparna var lättare att sy i, men där står det oxå 100% bomull. Igelkottarna var 5% spandex i oxå, är det det som gör det sladdrigt ?


    Nu har inte jag erfarenhet av just deras tyger. Men spandexen gör att tyget blir mer töjbart och kan upplevas som sladdrigare eftersom det inte är lika formstabilt när man syr.
  • uppochner
    mamma på vift skrev 2010-10-04 19:36:44 följande:

     


    Jag har knåpat ihop ett gäng mössor
    Testade en ny modell, den som är på understa raden. Vet att fler i tråden sytt sådana mössor. Det var en rolig modell att sy. Grodan haffade den i turkosa moln direkt. "Min" sa han och tog på sig den Bättre betyg kan man väl knappast få
    Tjusigt!
    Men har du söm öra till öra eller bara en bak?
  • uppochner
    plura skrev 2010-10-07 13:24:29 följande:
    Appropå hål så tog jag fram ett nytt trikåtyg som jag tänkte till en tröja åt sonen. Tvättade och ser när det hänger på tork att det är felstickat :( En dm lång bit med nästan hål i, sen är det fel i tyget på båda sidor om "revan". 
    Har mailat butiken -man blir lite begränsad när det är 40cm in på em meter långt tyg.

    Ni som sytt påoveraller hur mycket har ni lagt på i längd och även bredd?
    Längre dragkedja än på vanlig?
    Tänkte sy en till min snart 9mån. Han är så rörlig så jag tänkte att det kan stoppa honom lite =)
    Tänkte göra hål för bälte + han har redan fått en annan.  Ritar från strl 80 antingen ur Meedom eller Ottobre
    Du kan kolla i min blogg för där har jag en bild på en sådan påse. Den kommer från Gynthers bok.
  • uppochner
    plura skrev 2010-10-07 23:38:24 följande:
    Fin
    Är 74 största strl. Den finns bara på finska på biblioteket här. Visst kan man anv mönstret ändå, men man måste ju veta vilket  Obestämd 
    Hade ställt mig på kö till ett ex. (på svenska) men fick mail om att den som lånat förlorat boken -yeah right. Gick in för de skulle ha ett ex till enligt bibliotekets katalog, men den gick inte att hitta -hade visst fått fötter. Hårdvaluta de där danska mönsterböckerna *suck* 
    Ja, det är den storleken som finns men det skulle vara lätt att förlänga ärmarna lite och påsdelen utan att man behöver ändra så mycket mer på mönstret. 
    Jag har köpt Gynthers bok eftersom jag kände att det inte var någon idé att låna den. Jag är lite otålig och ville ha den direkt.  
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd