Inlägg från: uppochner |Visa alla inlägg
  • uppochner

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej!
    Jag hänger gärna med i den här tråden om det finns plats?
    Jag har gått tre år på Textilhögskolan och läst produktutveckling och en hel del mönsterkonstruktion. Dock inte sömnad men det har jag som hobby. Syr en del barnkläder och då främst klänningar och byxor. Jag har en blogg som heter www.knuffodragen.blogg.se
     


  • uppochner
    virre80 skrev 2010-08-08 11:56:31 följande:
    Är det någon som vet storlekar angående mössor? Jag hade tänkt mig stl 1-3 år osv men huvudmåtten? Har inte hittat någon bra måttstock :) än iallafall...
    Thumbnail
    metric pattern for children´s wear and babywear är en jättebra bok med måttlistor från nyfödd till 170 cm tror jag det är. Man kan göra grundmönster för alla typer av plagg och utveckla dem till modeller.Den är dock på engelska men jag tycker att den är lätt att förstå.
  • uppochner

    Ja, boken är perfekt. Det gäller att man har lite koll på mönsterkonstruktion eller är villig att lära sig för de finns inga färdiga mönster. Men boken och en graderingslinjal och lite tålamod kommer man långt med : )
    I samma serie finns även en bok för dam och herr.
    På Textilhögskolan kan man köpa en ordbok för engelska textiltermer som också är bra för en del termer är svåra att googla fram. Det är bara att ringa dit och fråga efter Christina Svensson som har skrivit boken. Hon kan säkert skicka ut exemplar eller säga var den går att beställa. Skolans hemsida heter www.hb.se/ths 


  • uppochner

    Det är ju just det som kan bli lite krångligt. Det är bra att veta vad stuss, ärmslut, halsvidd, fåll osv är. Ofta kan man räkna ut det ändå. Annars så kan ni ju alltid skriva till mig eftersom jag har ordboken ; )


  • uppochner
    mlu0914 skrev 2010-08-09 18:49:19 följande:

    Hej!


    Jag sitter och funderar på om jag ska byta upp mig till en bättre vanlig symaskin eller om jag ska skaffa mig en overlock.Jag har idag en Husgvarna Huskystar E10 som jag trivs med men inga tillbehör passar till den maskinen.. Jag syr mestadels barnkläder just nu men en hel del saker till hemmet blir det också (gardiner kuddfodral etc.). Vad säger ni som sytt lite mer än mig? Vad är ert råd?


    Overlock helt klart och spara den gammla vanliga maskinen också. Jag använder min overlock mycket och även när jag syr kanter på kuddar och gardiner osv. 
  • uppochner

    Nu ska det nog bli lite lugnt så att jag kan sätta mig och producera lite.. Min lilla bebis som bara är två veckor gillar att vara vaken på kvällarna och det är inte alltid pappa duger då men nu verkar hon ha somnat hos honom i alla fall. Så nu får jag passa på!

    Jag har också hur mycket tyg som helst som jag kan göra åt. Det är ett par olika klänningar som väntar på att bli färdiga. På tisdag så ska jag ta med ett gäng till öppna förskolan efter en förfrågan. Jag får se hur det går! 


  • uppochner
    Frosk skrev 2010-08-23 21:28:25 följande:
    Nu har jag suttit i timmar och hoppat från den ena sybloggen till den andra. Man blir ju helt fast! och väldigt inspirerad. Det skulle vara roligt med en bildtråd till den här tråden tycker jag.
    Ja, det hade det verkligen varit. Jag gillar också att inspireras av vad andra hittar på : )
  • uppochner

    Är det någon som har en industrioverlock? Hur är de i så fall? Hur starka? Jag har en industriraksömsmaskin som jag är mer än nöjd med så jag funderar på att utöka lite.


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd