Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Visst kan man köra jeseyn i 60 grader, jag gör det alltid. Vissa anser att man torkar ut lycran men det tar i så fall lång tid. Lycran tillverkas i betydligt högre temperaturer än 60 grader så den tar absolut ingen skada om den utsätts någon enstaka gång.

  • Mimmi 71

    Jag väntar fortfarande på mina tyger från MT och Snok. MT skulle skeppas i början på veckan och hade hoppats på att paketet skulle dyka upp idag. ....kanske imorgon? Därmot låg ett litet paket ifrån Schweitz i brevlådan, små berlocker som skall få pryda lite kläder hade jag tänkt. Än har jag ju inte gett upp hoppet om att få till lite OM-lika tunikor till mig själv Berlockerna beställde jag i måndags kväll fårn Etsy - det kallar jag snabb leverans.

  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-11-11 16:01:42 följande:
    Spännande -provar du dig fram med mönster från eget huvud eller har du nåt mönster du utgår från.
    Har nu lånat Öberg/Ersman (tror jag de hette) bok om mönsterkonstruktion, måste ta itu med min egen garderob.
    Tänkte att det kunde vara smart att sy upp lite av tyglagret och spara pengarna (då jag inte handlar några kläder) till nåt kul. Men det här med mönster och passform är inte det lättaste.
    De flesta (traderade) mönster jag har är i den strl jag hade innan de 2 sista barnen *hmm*
    Fast efter att ha sett "I form med Anna Anka" nu sist så känner jag mig taggad att ta itu med de sista seglivade kilona.
    Jag har ju inte kommit så långt som till tillklippning ännu Men jag tror det kommer bli en kombination - utgå ifrån ett färdigt mönster för att sedan justera utifrån detta. Nu har jag ju tänkt att sy i velour och i stretch så är ju passformen inte riktigt lika viktig.

    Det var härifrån jag köpte berlocker - köpte nycklar, hjärtan, hand med texten "handmade", berlock med texterna "hope", "wich" och love.

    http://www.etsy.com/people/nicoledebruin?ref=ls_profile
  • Mimmi 71
    plura skrev 2010-11-11 21:42:13 följande:
    Fina och prisvärda, kan nog bli nåt därifrån -Tack för länken.
    Vassego!
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-11-12 08:45:33 följande:

    Morgon gänget!

    Tutorial i bloggen om hur man använder en specialpressafot för att sy en slits i nacken med snedslå. Väldigt fiffigt.

    Annars så är det massproduktion som gäller. Jag jobbar mig igenom UFO-högen och det har resulterat i att saker som har legat sedan i JUNI äntligen är borta. Har sytt klart 30 plagg denna veckan och det är väl 20 kvar. Sedan är det julmarknad!


     


    Så skönt att beta av UFO-högen! En eloge till er som gör Tutar dessutom, jag som inte ens hinner med vanliga blogginlägg.

    Idag skall jag dock till "sommarnöjet" i Smögen. Där är det vita väggar och stora panoramafönster så skyltdockor, kläder och kamera får följa med för produktfotografering. Förhoppningsvis kanske det kan bli några fina blogginlägg utan det. Förövrigt skall jag ha en skön och trevlig tjejhelg med barndomskamrater.
  • Mimmi 71
    Annamamma 83 skrev 2010-11-12 09:18:15 följande:
    Hej

    Fick hem mina mönster från ottobre häromdagen.
    De jag testat är nu den raka modellen i "de bästa t shirtarna"
    Jag upplever dom väldigt små i storleken.
    Gör ni det med? Hur är de annars i storleken i sina mönster?
    Jag har även fått en tidning där en body finns med.
    Jag tycker att de är rätt normala i storlek, fast jämför man med ottobres övriga mönster så är de ju små förståss.
    Pumpalicious skrev 2010-11-12 09:43:21 följande:

    På fredagar hämtar jag barnen tidigt från förskolan. Maken är borta hela helgen och jag har endel som behöver sys. Är man en dålig mamma om man syr fast barnen är vakna? Jag brukar sy när dom sover, men funderar på att ställa ut maskinen i köket så jag kan sy och ändå vara nära dom... Hur brukar ni göra?


    Absolut inte! Lilleman har ända sedan han föddes fått vara bredvid mamma som syr. Jag har ju en stor härlig systuga nere i källaren men de senaste veckorna har symaskinerna fått komma upp i matsalen ( i öppen planlsöning till kök och vardagsrum) och då leker han bredvid eller tittar på Tv emellanåt i vardagsrummet. Det tycker jag fungerar jättebra och lilleman är nöjd om jag tar ite paus emellanåt och umgås. Visst man kan ju inte sy timmar i sträck, men kanske kan man sy 20 min och sedan leka i 10-15 minuter.
  • Mimmi 71
    sarahl skrev 2010-11-12 12:11:29 följande:
    Nyfiqen- kan du inte visa bilder på ditt syrum?
    Hej igen, har varit borta hela helgen

    Jag har inga nytagna bilder då syrummet är i kaos med flyttkartonger ifrån det gamla rivna garaget, men i bloggen kan du hitta flera bilder. Återkommer kanske med nya när det nya garaget är färdigbyggd och jag kan röja iordning systugan igen.
  • Mimmi 71

    Det blev en bra och avkopplande helg på västkusten för mig. Dessutom kom jag hem med en hel del beställningar från mina vänner, 2 tröjor, 1 body, 4 klänningar och ett par byxor. Dessa skall sys efter alla marknader men innan jul har jag lovat

    Någon efterlyste bra mönster på tröja. Skall man ha ett utan att behöva ändra så skall man välja Ottobre Creative som består av en slippad och en vanlig tröja som stämmer bra i storlek och modell.

  • Mimmi 71
    Ellie84 skrev 2010-11-15 08:10:45 följande:
    hur fungerar det om man hittat ett mönster på ottobre design man vill ha??
    Man går in på deras hemsida och klickar sig fram till tidningarna. Sedan kan man klicka på respektive mönster och därefter väljer man att klicka på pdf för att få en överiskt eller på själva tidningen om man vill bläddra för inspiration.
  • Mimmi 71

    Här läser jag som en kratta Jag läste "hur tittar man på de olika mönstren". Ni får inte tro jag är helt korkad

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd