Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    sarahl skrev 2010-11-18 07:34:06 följande:
    Jag behöver beställa lite velour tyger. Men vet inte vart jag skall beställa denna gång.

    jag upplever att stoff o stils blir lite hård o tuffsad om man inte tumlar o tumlare har jag inte!

    Hilcos & Jny tycker jag är hutlös dyr! Jofotex har jag aldrig testat
    mjuka tygers har jag aldrig provat.
    För mig är A&H "the one and only" om man vill ha enfärgad, fast den kostar några kronor den också. Tror jag gav 160 :- senaste gången.

    Sedan tror jag att de flesta velourer blir lite hårda om man inte tumlar. Rätta mig om jag har fel, jag har inte så mycket erfarenhet då jag alltid tumlar min velour.
  • Mimmi 71

    Jag spinner vidare på strykjärn Jag har haft en massa vanliga strykjärn av äldre modell samtidigt som jag använde den ärvda (efter min mor) ångstationen. De var helt underbar, men när den gick sönder för ett tag sedan så övergick jag till de gamla hederliga strykjärnen vi hade sedan tidigare. Jag höll på att bli tokig på det usla resultatet och tittade på en ny ångstation. Jag tyckte det blev för mycket pengar och skaffade mig istället ett nytt vanligt strykjärn. Oboy vad bra det var! Vanliga strykjärn har utvecklats en del på 15-20 år.

  • Mimmi 71

    Ännu en vab-dag, det känns som sjukdomarna och förkylningarna aldrig tar slut. Förförra veckan var lilleman hemma hela veckan, sedan i fredags som har fortsatt över helgen fram till idag. Igår var det sambon som fick vara hemma och idag är det min tur igen. Jag tycker att det är lite skönt men det är jobbigt med pressen ifrån jobbet.

    Idag skall jag försöka få till 5 muddbyxor i lila velour. Fick en beställning på en lila grod-tröja (Snok) som skall sys till helgen, detta tyg hoppas jag kommer imorgon. För att kunna erbjuda kunden matchande muddbyxor har jag tänkt att sy velourmuddisar i A&H´s lila velour som matchar perfekt i färg. När jag ändå syr så är det lika bra att sy byxor i alla storlekar 62/68 - 110/116. Sedan skall jag nog bara mysa i vårt adventsstädade och pyntade hem Efter att ha haft maskinerna i matsalen i en månad så är det en befrielse och lättnad för själen att ha det rent, snyggt och undanstädat nu.

  • Mimmi 71
    Floria skrev 2010-11-30 10:24:46 följande:
    Jag lyckaats sy muddbyxor jag också SÅ stolt över mig själv - det var ju faktiskt lätt, trots att jag inte har någon overlock! Har ett urgammalt mönster från en bok min mamma köpte när jag var barn ungefär, men det spelar ju ingen roll, muddbyxa som muddbyxa. Det som blev lite svårt är att jag har specialsytt dem till min dotter som har höfterna/låren utställda i en skena (därav att jag var tvungen att sy själv). För att få på byxorna över knäna där hon är som bredast var jag tvungen att göra dem rätt stora, även om tyget är töjbart, så de blev lite väl stora upptill när hon väl hade dem på sig. När väl skenan åker av den 12 januari får jag klippa bort hela överdelen och sy på en ny mudd helt enkelt.
    Synd att jag inte kommit till stadiet i mönsterkonstruktionen ännu där jag vet precis hur mycket jag ska förstora för att få ett bra resultat i specialfall
    Härligt! Toppen att sy själv när man behöver "special".
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-11-30 14:22:05 följande:
    mimmi, vi har inte vabbat en minut sen i våras. Visst låter det osannolikt? Sorry OT
    Vad härligt det låter! Visst är det skönt att vara hemma emellanåt, men samvetet och stressen från jobbet när arbetet är dubbelt när man är tillbaka är inget roligt. Idag har jag stressat med jobbsamtal och mail en hel del och konflikter med lilleman som följd när han skriker/är högljudd samtidigt som jag pratar i telefon. Sönderstressad mamma, kallas det visst Här finns för övrigt en intressant och tankeväckande artikel.

    http://www.gp.se/ekonomi/1.499213--70-talisterna-ar-nara-en-halsokollaps-


    Floria skrev 2010-11-30 14:34:07 följande:
    Det enda jag gör är att vabba... suck. Mer OT

    Samma här!

    Enda postiva är att jag fått 5 muddbyxor tillklippta

  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2010-11-30 14:50:31 följande:
    Jag har fått önskemål om att sy filtar i trikåtyg och flanell. Tror ni det blir bra?

    Ser att S&S har flanell för 39 kr/m, ngn som testat den?
    Eller kan ni tipsa om ngt annat ställe som har bra flanell??
    Visst borde det går att blanda flanell och trikå. Visserligen är trikå stretchigt men väljer du ett alternativ som inte töjer så väldigt mycket (exv stadig interlock)  så borde det funka bra. Problemet är väl att trikån kan bubbla och töja sig.
  • Mimmi 71
    madde10 skrev 2010-12-03 09:46:03 följande:
    Hej!
    hoppar gärna in här. har läst lite och varit lite passiv. Har precis kommit på hur roligt det är att sy. Är nybörjare och har lånat min mammas gamla Husqvarna från -72, hehe. Funkar gör den väl men ibland tuggar den och så blir det nystan på undersidan. Kanske funkar med en service på den. Iaf har jag funderat på en overlock maskin eftersom jag vill sy till min 9 månaders och dom verkar ju så bra när dom både syr och klipper samtidigt.

    En fråga till er då är om någon beställt från www.sewingmachines.co.uk/ i england?  Har det gått bra? Det verkar vara så mycket billigare, iaf märket brother.

    funderar på en brother 3034D, vad tror ni om den?

    Jättetacksam för svar Glad
    Jag har också köpt därifrån (en CP) och det ock toppenbra och med snabb leverans. Tycker dessutom dina "funderingar" är helrätt. Serva din gamla Husqvarna, den är säkert en toppenmaskin efter det och tillsammans med en overlock så kan du sy mycket.
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-12-06 14:27:07 följande:
    Får man tipsa om ett kul pyssel-event i Göteborg??

    Ottopippi, Strumpetossa och jag själv borde ni väl känna igen från bloggosfären... Vi är med och leder workshops i remake!

    www.stadsmissionen.org/remake
    Åh, så spännande! Synd att jag bor lite för långt ifrån.
  • Mimmi 71
    emptythorn skrev 2010-12-10 10:23:57 följande:
    Alltså. JNY Design är ju typ allra bäst! Jag lade en beställning i onsdags, idag plingar brevbäraren på med mitt paket! Fy va bra! Och jag blev alldeles lycklig!
    Visst är det härligt med snabba leveranser

    Själv skickade jag iväg beställning till både Jny, MT och S&S förra söndagen och tom S&S-beställningen skall vara ivägskickad till mig. Härligt, för det är en del tyg som skall vara till julklappsbeställningar. Det blir till att sitta på kvällarna i nästa vecka.

     I helgen skall jag ladda batterierna efter den senaste tidens julmarknader, åka handla julklappar och knåpa på de bestälningar som jag redan har tyg till. Innan jul skall jag få klart 5 klännningar, 4 mössor, 2 byxor, 4 tröjor som är beställningar tillsammans med 3 kuddar och ett förkläde som jag själv skall ge bort i julklapp. Synd att sitta sysslolös
  • Mimmi 71
    Du och Jag ver2 skrev 2010-12-11 22:29:07 följande:
    tack =)
    Mimmi 71 skrev 2010-12-11 07:18:37 följande:
    Visst är det härligt med snabba leveranser

    Själv skickade jag iväg beställning till både Jny, MT och S&S förra söndagen och tom S&S-beställningen skall vara ivägskickad till mig. Härligt, för det är en del tyg som skall vara till julklappsbeställningar. Det blir till att sitta på kvällarna i nästa vecka.

     I helgen skall jag ladda batterierna efter den senaste tidens julmarknader, åka handla julklappar och knåpa på de bestälningar som jag redan har tyg till. Innan jul skall jag få klart 5 klännningar, 4 mössor, 2 byxor, 4 tröjor som är beställningar tillsammans med 3 kuddar och ett förkläde som jag själv skall ge bort i julklapp. Synd att sitta sysslolös
    Ah - tänk om alla leverantörer kunde vara snabba - hade beställt sockerblommor till min dotters dop (som var IDAG) - blommorn akommer väl på måndag....

    Jag ska också ta å ladda och sy nu en massa de två - ynka - veckorna som är kvar till jul! På min lista så står 11 mössor, 2 (el 4 har inte bestämt mig än...) förkläden, virka två pippimössor (varav ena påbörjad iaf), + en pippi halsduk. Tänkte brodera lite på lite handdukar att ge bort (till släkten) också.

    Sen så måste jag ta tag i och uppdatera döttrarnas garderober också!!!
    Åh, så trist med sockerblommorna!

    I min uppraddning så ingick ju inte mina egna sydda julklappar. De är dock inte så många, 2 par kuddar (en broderad och en i päls) till svägerskan och ett broderat förkläde till bror (han får även Mobergs kokbok "jagat och lagat").

    Sedan är jag i samma dilemma som dig, lillemans garderob behöver verkligen uppdateras. Det skall tas tag i i mellandagarna. Det skall bli så skoj att sy "till sig själv" igen.
    emptythorn skrev 2010-12-12 08:31:21 följande:
    Helt fantastiskt är det! I onsdags så beställde jag från JNY och SoS, fredag kom postis med paketet från JNY.
    Och nu gick jag in och sökte på mitt SoS paket, och se där posten har skickat ut brevavisering i fredags. Men det har ju förståss inte kommit till min låda så jag kunde hämta det, men på måndag... Jäkligt bra leveranstid! Speciellt så här i juletid, när man som sagt inte sitter sysslolös.

    Har ännu marknad i dag, och nästa helg. Det är på samma ställe så jag slipper packa ner och upp sakerna men försäljningen är inte bra överhuvudtaget, för nån av oss.
    S&S snabba leveranser är man ju ite bortskämd med, en trevlig överaskning.

    Trist med dåligt försäljning, jag håller tummarna för att det går bättre på kommande julmarknader. Själv har jag stått klart för i år och det känns skönt. Nu kan jag ägna mig åt julpyssel istället. I helgen har vi handlat julklappr, storstädat, åkt pulka, grillat korv på eldkorgen ute och sytt en hel del beställningar. En del nyttosaker blandat med lustfyllda upplevelser - mao en helskön helg.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd