Inlägg från: uppochner |Visa alla inlägg
  • uppochner

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Vart köper man napphållningsring och ett spänne i metall? Samt något att spänna fast bebismobiler med?


  • uppochner

    Nu har jag druckit lite kvällskaffe och lagt lillan i vagnen som jag hoppas att hon kan sova en stund i för jag har planer på att sy klart ett par hängslebyxor som är beställda. Det hade varit skönt att få göra det nu utan att ha henne hängandes på magen. Många undrar hur jag klarar av att sy med henne på magen men det går faktiskt rätt bra. Det är bara lite jobbigt när jag råkar tappa saker på golvet som jag måste hämta upp. Just sysaker tycker jag är särskillt lätta att tappa på golvet. Spolar, trådar, tyg och allt annat bara glider ur händerna på mig och hamnar på golvet ; )Tur att det inte är ömtålig porslinsmålning som jag sysslar med : )
    Min lilla dotter har inte riktigt koll på att man ska gå och lägga sig lite tidigare när man är liten ännu. Hon blir tre månader på fredag. Hur gör ni andra med så små barn för att få lite "privat" sytid? Det är ju inte så att min sambo tar med sig henne på spontana utflykter ännu för hon måste ju tutta i tid och otid. Jag har henne på magen eller i babysitter bredvid mig. Man kan ju inte sluta sy för man har skaffat sig en bebbe ; )


  • uppochner

    Jag sålde ett par hängslebyxor på tradera i storlek 56. Nu fick jag ett mail där kunden sa att de var för små och att jag skulle kolla över storlekarna ordentligt. De var mer som en 68 påstod hon. Jag undrar vilken storlek hon trodde att det skulle vara. Det stod klart och tydligt att det handlade om 56 cl. De var i rätt kategori osv. Jag har provat av dem på min dotter som är i den storleken och de passade. Vimsig köpare kanske? Men annars så var hon väldigt nöjd och skulle spara dem till nya bebisen som skulle komma.


  • uppochner
    Ullerull skrev 2010-11-03 14:50:34 följande:
    Har en brother nv-900, sy opch brodermaskin och mamma har en ol från 90-talet som jag sytt en hel del på. Vad vill du veta?
    plura skrev 2010-11-02 18:42:35 följande:
    Håller med, oftast så syr jag med avvikande färg på mudd eller mörk på ljust plagg. Men ibland vill man ju ha helt matchat och det är trist att de inte finns alla gånger.

    Dottern älskar lila och även om jag tänkt färga en del av hennes rosa och vita kläder, så undrar jag om nån sett lite fina lila tyger?
    Rent generellt om den är bra. Gör den fina stygn, något som krånglar etc?
  • uppochner

    Vet ni om det finns någon bok som den Öberg har skrivit där det finns färdiga grundmönster fast för barn? Jag har en jättebra engelsk bok men då måste jag ställa upp alla grundmönstren själv så det är därför jag har dragit mig lite för det. 


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd