Inlägg från: Lisa87a |Visa alla inlägg
  • Lisa87a

    Bebis i Stockholm november 2010

    Hej hej allihopa. Hoppar in här. Jag är i 15 veckan. Har gått upp något kilo nu och blivit mycket större kring magen. ( Var smal innan) Men nu ser jag mest bara lönnfet ut kring magen. Hoppas verkligen att en riktig bebismage ska synas snart! :D Hur känns erat illamående nu? Börjat avta? Jag äter fortfarande postafen och när jag slarvar kräks jag.. vågar inte sluta än.

  • Lisa87a

    Ska på ultraljud den 16 juni. Då kommer troligtvis jag och min sambo ta reda på kön om det går. Det kommer kännas mer verkligt om vi vet vad det är som väntar, för jag tror varken jag eller Kom riktigt förstått vad det här kommer sluta med.. ett barn :D Kille som tjej spelar egentligen ingen roll, men vore bara kul att veta.

  • Lisa87a

    Min mage har vuxit massor.. hela jag har blivit lite större. Gått upp ca 2,5 kg nu.
    Men det är mysigt.. då vet jag att det är som det ska. Illamåendet är över  nu och jag har slutat med postafen. Väntar till RUL så allting blir verklighet på ett annat sätt. Vi ska nog ta reda på kön om det går. :)
    Tror inte ni som inte känner ngt ska vara oroliga. Var istället glad så länge det inte syns.. själv kommer jag bli enorm känner jag :D

  • Lisa87a
    mamalolo skrev 2010-05-28 17:39:22 följande:
    Okej! Vilken vecka är du i? Är det första barnet?
    Idag är jag i vecka 16+0. :) första barnet. Har hört att det inte bör synas lika mycket när man är lång och smal, men på mig verkar det inte stämma. Jag tror också att jag har känt bebis någon gång, men riktigt svårt att veta. Jag väntar på lite klarare tecken. :)
  • Lisa87a

    Skönt att höra att andra har huvudvärk.. inte ens alvedon hjälper längre.. dricker jag för dåligt eller? Ska man hålla sig undan solen? :)

  • Lisa87a
    Loppan11 skrev 2010-07-01 21:45:26 följande:
    Har ni fått era moderskapsintyg från BVC än? Jag har precis för mig att man brukade få det direkt efter rutin UL. Men...jag har inte fått det än.
    Fick se mitt "schema" och vecka 25 kommer jag få mitt intyg.
  • Lisa87a

    Jag har gått upp 7 kg och gick in i 23e veckan idag.
    Har behövt äta hela tiden för annars har jag mått illa och spytt. Måste bero på det. :)

  • Lisa87a
    Michaelsson skrev 2010-08-01 19:17:21 följande:
    Tack för välkomnandet :)

    Ja dom där föräldragrupperna sägs vara bra. Så jag får hoppas på det.

    Själv har jag inga större problem med magen, jag känner mig rätt bekväm med den, förrutom när jag inte kan sova och sådana saker.
    Däremot tjafsar jag och min sambo precis hela tiden. Förmodligen för att jag spårar ur hursomhelst och närsomhelt om ingenting alls. Sådär hormonellt charmig. Vilket gör att jag tycker inte ens om när han är hemma.

    Dessutom eftersom jag flyttade hit till Stockholm arbetslös och gravid tar inte arbetsförmedlingen någon hänsyn alls till att jag är gravid. Så jag ska börja jobba om några veckor och får väl jobba i princip tills det är dags. Och det känns okej. Bättre än att vara hemma ensam mer. Eftersom det bara blir en ond spiral. Så jag ser en ljusning i det hela!

    Hur många är ni som brukar skriva till varandra här?
    Och fika tycker jag låter bra trots att jag är ny och inte vet ett dugg om er! :P
    Hejhej!
    Är inne och läser här, men skriver inte särskilt ofta.
    Har fullt upp med min växande kropp och mina härliga hormoner precis som du (och säkert de flesta andra här).
    Är arbetslös nu och har precis fått beviljad a-kassa så jag hoppas kunna njuta mer av graviditeten efter penga-stressen lagt sig, men jag är redan fruktansvärt rastlös. :D

    Skulle gärna ta emot en del tips från er vad man kan göra på dagarna som fattig gravid med hund. :)
    Tacksam för alla förslag.
  • Lisa87a

    Michaelsson:
    Mina chefer fortsatte inte min anställning trots att jag jobbat för dom i 1,5 år när de fick veta att jag var gravid.
    Jag tänkte anmäla dom, men det ena efter det andra hände och de hotade t.o.m att ringa a-kassan och säga att jag inte ska få någon sån eftersom de tänkte erbjuda mig 20 tim/ vecka. Vilket jag inte kunde tacka ja till eftersom då dras min SGI ner. och jag får längre mammapeng. De kom med undanflykt efter undanflykt ochh målade in mjg i ett hörn.
    Det gick så långt att de höll på att knäcka mig.. det slutade med att jag inte anmälde varken till facket eller diskr.ombudsmannen eftersom att jag valde gå på a-kassa istället för att jobba kvar.

    Jag säger bara en sak: Anmäl anmäl anmäl.. en tjej på mitt jobb gjorde det innan jag började där och hon fick 100 000:- i skadestånd.

Svar på tråden Bebis i Stockholm november 2010