• mamalolo

    Bebis i Stockholm november 2010

    Hej!

    Här samlas alla vi som bor i Storstockholm och som (om allt går väl) ska föda barn i november i år. Vi diskuterar allt från illamående, magar och MVC till oro för komplikationer, hur man berättar för nära och kära och för chefen.  

    Själv plussade jag igår, så än är det tidigt men har beräknad BF den 13/11. Första barnet. Jag är 29 år och bor i innerstan.

    Välkommen!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 12:10
    Nu har vi en egen BF-lista också.

    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m51325314.html
  • Svar på tråden Bebis i Stockholm november 2010
  • mamalolo
    Lisa87a skrev 2011-02-22 16:22:04 följande:
    Fotokurs? Lät kul. Har hört att man kan gå och gjuta av bebis fötter och händer på något ställe, någon som vet vart?

    De flesta kompisar jag har/hade fick jag genom jobbet. Träffar dom någon gång då och då bara, Eftersom jag inte är från sthlm har jag mina barndomsvänner och deras barn hundra mil härifrån.. men jag har börjat jaga mig nya som har samma intressen som mig just nu...bebis. ;)

    Pensionerade far/mor föräldrar är det ont om.. men jag låter dagarna gå. Mår inte dåligt på något sätt, men ibland blir det lite långrandigt... Till hösten/vintern flyttar mina föräldrar ner, men då är inte jag mammaledig längre.

    Vi var och tog sprutorna idag. Det gick jättebra. Tror jag stressade upp mig innan över det i onödan. :D
    Fotokurs för föräldralediga ordnar både Fotografiska museet och Folkuniversitetet. Rekommenderas varmt om du har någon typ av systemkamera. 

    Njuter varje dag av att ha både vänner med barn (MÅNGA av mina vänner fick barn 2010) och föräldrar i Stockholm. Förstår att alla inte har det. Vet inte hur jag skulle klara mig utan. Behöver avlastning titt som tätt. Du är stark som klarar dig ändå,  Lisa87. 

    Skönt att det gick bra med sprutorna. Vi tog dem igår och det gick också mycket bättre än väntat. Ingen feber vad jag märkt. 
  • Sassa82
    Lisa87a skrev 2011-02-22 09:30:47 följande:
    Bor i fagersjö, så ska ta mig ut till farstahållet på förskola.
    Brukar vara ute och promenera med hunden en del också. Längtar tills det blivit varmare, så man kan gå med vagnen ordentligt. :D

    Vad gör ni annars på dagarna? :)
    Då har du en öppen förskola i Högdalen också, där gick jag med stora dottern. Gillade den mycket ska nog ta mig dit någon dag igen och se om dom som hade den förut jobbar kvar.
  • Freja87

    Lisa: Du kanske hittat en öppen förskola redan? Annars hittade jag den här åt dig www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/
    Va jobbigt att bo så långt från alla vänner! Jag som brukar klaga på att jag o syrran bor en timma ifrån varann.. känner mig lite bortskämd nu :P

    Vi försöker ta oss ut varje dag. Oftast åker vi iväg och hälsar på hos folk.. men annars går vi ut på promenad i Grimstaskogen. Blir lite skumpigt med vagnen men så himla vackert när det är soligt ute! Om vi inte hälsar på hos mamma i Odenplan så åker vi till syrran i Tallkrogen eller till nåt fik.. Annars när vi är hemma sitter Dante i sittern eller så ligger han i babygymmet (när han inte är i mammas famn som han gillar bäst). Har plockat fram lite nya leksaker o så som vi fått av hans faster.. Han älskar att ligga på mage! Ligger bara och ler jättestort, dregglar och försöker sparka sig framåt!

    Ska kanske leta upp öppna förskolan i Vällingby.. Sen var jag jättedum och tackade inte ja till mammagruppen på en gång, det gick inte så jättebra på mammagruppen i Bromma när jag var gravid så jag var inte supersugen. Men nu är jag det! Är lite orolig att bli en outsider när man kommer efter att alla träffats redan..

    Bävar fortfarande inför vaccineringen och jag och min BVC-sköterska har "ringt om" varann hela tiden så vi har inte setts på ett bra tag nu. Han vaccineras den 1 mars...

  • Freja87

    Äsch! Den funkar inte! Aja Lisa du kan ju söka bara på Stockholms stads hemsida så ska det nog komma fram sen Skäms

  • Atlet

    hej tjejer!

    På dagarna lämnar jag sonen kl 9 ,ibland går jag en promenad eller går hem . Celine brukar sova en stund i vagnen så hinner jag fixa lite efter det amma och ligga i babygymet en stund  och öva att ligga på mage hon är inte så försiktigt i det.  Ibland träffar i andra mammor hemma  eller tar en lunch eller fika ute.
    Har inte varit på någon förskola än. Tycker Celine är lite än blir 3 månader den 5 mars.
    Sen har jag träffat några mammor genom bvc men vi har inte träffas så mycket än.
    Vid 15 hämtar jag så det är inte många timmar man kan hitta på något på dan.

    Men ibland känner man sig ensam. Har inte så bra kontakt med min familj.
    Så det är viktigt att  för mig att ha föräldrargruppen på bvc. Även om jag är två barnsmamma så fick man vara med.

  • Sassa82

    Jag lämnar också dottern vid 9 sen ibland går jag en promenad på 1 timma efter, träffar någon kompis, åker och handlar eller bara går hem och myser.

    Idag ska vi till öppnaförskolan och ha babymassage.

    Håller på och ringer runt och kollar priser på tårtor till dopet, pust det kostar en del.

  • Ting84

    Hemma efter en underbar vecka på Teneriffa, barnen har skött sig exemplariskt och jag längtar såå tillbaka till värmen.

    Men Freja då är du ju ute och går i mitt område. Jag bor typ vid Grimstaskogen =)

  • Freja87

    Ting va roligt! Då är vi väl grannar då Glad Är lite smått nyinflyttad, vi flyttade in i augusti förra året.. bor i ett av de iskalla gula tegelhusen intill Grimstaskolan brrr! Vet du någon bra förskola i närheten? Inte för att vi har bråttom eller så, men den enda förskolan vi sett här är "Klisterburken" och den verkade lite.. betongig Tungan ute

Svar på tråden Bebis i Stockholm november 2010