• mamalolo

    Bebis i Stockholm november 2010

    Hej!

    Här samlas alla vi som bor i Storstockholm och som (om allt går väl) ska föda barn i november i år. Vi diskuterar allt från illamående, magar och MVC till oro för komplikationer, hur man berättar för nära och kära och för chefen.  

    Själv plussade jag igår, så än är det tidigt men har beräknad BF den 13/11. Första barnet. Jag är 29 år och bor i innerstan.

    Välkommen!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 12:10
    Nu har vi en egen BF-lista också.

    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m51325314.html
  • Svar på tråden Bebis i Stockholm november 2010
  • Ting84

    Ja men Freja då är vi i princip grannar, vi bor vid lilla pizzerian som nu heter Skål. I en varm lägenhet dock  =)
    Klisterburken kanske ser lite trist ut men är jättebra. Äldre sonen går där. Stor bra gård att leka på, fina stora ytor inomhus som är barnanpassade. Alla barn som sover sover i vagnar ute för att förhindra smitta. Och nu idag tex fick jag veta att sonen och hans grupp ska spela in en riktig musikskiva. Så den rekommenderar jag. Sen har jag en kompis som har sina barn på en lite mindre förskola som hon är jättenöjd med. Fsk Abisko tror jag den heter. Ligger på Abiskovägen, om man går gångvägen mellan simhallen och stora Coop typ. 

  • Lisa87a

    Tack för era tips och tankar!
    Jag har kommit mig iväg till öppna förskolan nu en gång och ska absolut ta mig dit igen. Jätteskönt att träffa andra mammor och bebbar. :)
    Ludvig tyckte nog om det också. Var lite trött efteråt, så det var perfekt.
    Det känns som att jag kommit mig ut lite mer nu de senaste dagarna. Har varit tvungen eftersom sambon inte varit hemma på hela veckan.. knappt. Han har i princip kommit hem när Ludde nattats och åkt på morgonen när vi sovit. Till veckan ska jag pumpa en hel del så ska jag och en kompis dricka alkohol för första gången på mycket mycket länge. Jag tror jag behöver få slappna av och ha lite skoj :)
    Hoppas att ni alla har det bra hemma i stugorna :D Trevlig helg på er!

  • Freja87

    Ting Va kul att höra! Vi bor ju väldigt nära Klisterburken så vi hade ändå tänkt kolla in :) skönt att få ögonen lite mer öppnade hehe!

    Gissar att min son är i någon slags tillväxtfas eller nåt.. vill äta ungefär varannan timma och sover inte lika bra som förut. Igår hade vi en riktigt jobbig upplevelse..
    Vi skulle åka och hälsa på min syster som bor i Tallkrogen, tänkte åka till Farsta och kolla lite efter en jacka åt henne och så. Hon har två barn, en som är två veckor yngre än Dante och en 6åring så vi umgås rätt mycket nu.
    Dante brukar alltid sova i ungefär 2-3 timmar mellan 12 och 15 men har lite svårt på tunnelbanan ibland när vagnen står stilla och det inte guppar så mycket. Nappen brukar trösta honom om han vaknar och han brukar somna om rätt snabbt när han får den. Igår glömde vi den hemma och jag hittade inte reserven som alltid ligger i skötväskan (visade sig ligga längst ned i ett fack vi inte använder annars). Så när Dante vaknade och började gråta så kunde jag inte riktigt lugna honom. Vi skulle byta tåg i Gullmarsplan så där lugnade han sig lite och jag trodde verkligen att han skulle somna på farstatåget.

    Han bara fortsatte gråta och jag övervägde att ta upp honom ur vagnen men då är det att bädda bort vagnöverdraget och åkpåsen och resan mellan Gullmars och Tallis är bara typ 6 minuter så jag skulle ändå behöva lägga ned honom igen då jag tagit upp honom så jag försökte lugna honom med lugnt prat och klappade på kinden.

    Så kommer en uppenbart stressad man i 40-årsåldern fram till vagnen och säger "Ska du inte ta upp barnet, jag vet hur det är jag har barn själv ska du inte ta upp barnet när han är ledsen?"
    "Nej vi ska gå av snart. Vi glömde bara nappen hemma det är ingen fara med honom" svarade jag.
    "Jaha ni ska av snart. Du glömde nappen jag förstår men du måste lugna honom nu"
    "Ja, jag försöker lugna honom"
    Han sätter sig ned igen och jag hör hur han pratar högt med någon.
    I skogskyrkogården höjer Dante rösten ännu mer eftersom jag tar bort handen och förbereder mig på att gå av nästa station.
    Då skriker en annan gubbe som sitter vid den första mannen "MEN TA UPP BARNET DÅ!!!"
    Varpå jag ropar tillbaka "MEN JAG SKA GÅ AV NU!"
    Då reser sig den första mannen upp igen och ropar "Du ska gå av nu okej! Då går du raka vägen HEM med barnet!"
    "Ja, jag ska hem" ljög jag. Jag visste att Dante bara var trött för han bruka sova vid den tiden.

    Tar ett steg utanför tunnelbanan och jag överdiver inte: han somnade så fort vi gick av!
    Sen sov han i två timmar efter det.

    Men fy vad jag grät hela vägen till syrran...
    Jag tar åt mig så hemskt av allting folk säger. Jag som annars är så lugn och brukar alltid känna mig trygg i min mammaroll kände mig totalt nedtrampad av de där gubbarna. Känns som att hela helgen är förstörd nu.

  • Lisa87a

    Men usch vad arg jag blir på hur de betedde sig!!
    Har aldrig hört nåt liknande! På riktigt väldigt fult av männen.. tror faktiskt en kvinna förstår mer där...?
    Man säger inte så.. bara tittar lite medlidande och ler lite.. högst! Usch... jag hade blivit skitledsen.
    Jag tycker du är väldigt duktig och modig som åker långt ofta med tåg. Bli inte rädd för att göra det igen, kolla en extra gång om du har nappen med dig bara ;)
    Sen är det inte hela världen om en bebis skriker.. det gör de flesta och ofta bara för att de är trött.
    Jag tror att Ludde också är i nån period.. han har gråtit både idag och igår. Varken nappen eller bröstet har hjälpt. Det enda som hjälpt har varit att lägga sig nära nära i sängen och till slut somnar han. :)
    Kram på dig!

  • Freja87

    Ja fy, verkar som att jag hade otur med medresenärerna bara.. de flesta brukar ju va förstående.

    Såå skön natt inatt! Dante sov från 21 till 05:30! Jag var tom uppe och kollade honom när han sov för att jag blev orolig då han inte vakna..

    Idag var vi på BVC och Dante fick sina vaccinationssprutor. Fy vad ledsen han blev! Har inte sett honom gråta så hysteriskt på jättelänge, men det gick ändå över ganska snabbt. Nu på eftermiddan och kvällen har han gnällt nästan konstant (mamma kallar det att han "knarrar") och gråter så fort man flyttar honom (lyfter eller så). När vi byter blöja brukar han bli glad för då sjunger jag alltid "Björnen sover" för honom (fråga mig inte varför, det bara blev så haha), men så fort jag drar upp byxorna börjar han gråta igen.
    Får helt enkelt bli riktig myskväll ikväll, bara ta det lugnt och hålla koll på tempen o så..

    Han blev 3 månader i lördas och vägde idag 5040g och var 59cm lång!

    Var också på första mammaträffen idag och fick veta att vi har en öppen förskola bara längre ned på gatan där vi bor! Ska kollas in onsdag nästa vecka! :)

    Hur går det för alla?

  • Ting84

    Freja: Vem går du hos på BVC? Vet att jag också har en mammagrupp att gå till, men jag vet inte vart jag har mina papper.


    Den öppna förskolan du pratar om har jag varit på också. =)


    Emil har åkt på sin första släng av feber. Och jag är dunderförkyld så vi är hemma och kurerar oss nu.

  • Freja87

    Ting84 Vi går hos Catarina, de hade haft en träff en gång innan redan, den här gången var det bara jag med Dante och min sambo och en mamma till med hennes dotter. Men det var kul ändå! Du kan ju ringa och fråga annars?
    Var öppna förskolan bra?  Vad jobbigt med feber! Dante är lite varm och slö men vi vet ju vad det beror på... Se till att bli frisk nu! Jag brukar köra med ingefära/citron-te och äta ordentligt fast det inte smakar, så att kroppen pallar friska till sig.

  • MiaAnnette

    Oj vad ni skriver! Här räcker inte tiden till allt.. sjukdomar, bloggandet och träffa vänner!

    Igår var vi till bvc och Oliven väger nu 6 kg och 63 cm... Lilla dam!


    ★(¯`°?.¸ ღ♥ Emelie & Olivia ♥ღ¸.?°¯)★ www.kardemummagumman.se ♥ღ¸.?°¯)★
  • Plly

    Vi ska till BVC på måndag och väga och mäta..spännande! Hon borde gå upp över 7-kilosstrecket iaf..och hennes mamma gå ner i vikt (har gått med i viktväktarna och gått ner 6,5 kilo, hurra!)

  • NoahLeah

    Hejsan
    Var o vägde lillstrumpa igår o damen hade gått ner 50 g.
    Hoppas det beror på hennes förkylning och att det gått uppåt igen på nästa vägning..man blir ju skitstressad av sådant här.

    PrettyPolly: Kul med VV, jag var på första mötet i tisdags och har redan trillat dit...får ta rejäla tag nästa vecka o får skylla på sonens 3-årskalas.

Svar på tråden Bebis i Stockholm november 2010