• UllenK

    Bim v.51 2005 - i år blir de 4 år

    Bim v.51 2005 -
    Dax för en ny tråd igen!

    Vi som vistas här är:

    Frida (Snösmilla) med Cosmo 060815
    Lisa (Milimani) med Elin 060817 och Alexander 080213
    Anna (Annan) med Alina 040801 och Måns 060818
    Johanna (Hallonsmurf) med Saga 031214 och Ida 060830
    Sara (Midnattsflicka) med Mathilda 060831
    Therese (Tirre80) med Milo 060905
    Kajsa (Kajsa04) med Hugo 060905 och Hanna 090427
    Ulrika (UllenK) med Nina 040705 och Elsa 060916

  • Svar på tråden Bim v.51 2005 - i år blir de 4 år
  • UllenK

    HAr ju helt missat att den andra har gått ut. Så nu startade jag en ny.

    Jag har skickat till Karin, Johanna och Anna. Men vågar inte skicka mer får då blir jag spärrade för spam. Kan ni andra skicka ett par var så alla får chansen

    Skriver mer imorgon, nu är det läggning och filmdax


  • UllenK

    Börjar tröttna på att vara gravid nu. Förvärkar som kommer och går sen ett par dagar tillbaka och känner mig inte alls på topp. Humöret bli ju lidande och stackars barn som måste stå ut med monstermamman just nu.

    Vet ju att allt blir bättre men de här sista veckorna är nått jag gärna hade hoppat över.

    Hur är det med er andra. Johanna hur går det för dig?
    Och Karin, hur trivs du nu då? Är jätteroligt att läsa bloggen och se alla bilder.

    Kramkram


  • UllenK

    Förlossningen ja, hm, jag hade ju väldigt oregelbundna värkar från kl 10.30 ungefär på måndagen. Vissa med 45min mellan och sen ner på 12, vissa som var 1 min långa och vissa bara 30sek.

    Mats var iväg och jobbade men jag kollde så han kunde komma hem snabbt om det behövdes. Barnen var och lekte med kusinerna så jag gick här hemma och kolla av hur det kändes och småpillade. Men när jag hämtade barnen vid 14.30 kände jag att det gick lite fortare, 3 st på 35 min ungefär och hyfsat starka och långa. Så när vi åker därifrån ringer jag M.  Han vill jobba ett litet tag till så visst, men jag ringer nog snart igen.
    Samtidigt ringer jag svärmor och förbereder att de kommer nog under kvällen.

    Kommer hem, börjar laga middag och känner att detta funkar inte, jag klarar inte detta själv m två barn. Så ringer M igen som släpper allt och kommer hem på 20min. Barnen o M äter och jag känner att det ökar och kommer snabbare, nu med 6-8min mellan, men fortfarande oregelbundet och olika styrka och längd. M blir nu "stressad" och ringer ner till svärmor igen. Nu kommer de ner.

    Nu är klockan runt 16tiden tror jag . Medans han går ner ringer jag även förlossningen. Känner mig inte alls beredd att åka men M vill, känner sig stressad eftersom han ska köra och med förra förlossningen i minne så insisterar han. Ljuger väl lite till BM i telefon för att inte bli nekad, så jag påstår att jag haft 6min mellan i 2 timmar och har SUPER ont. Vilket inte är helt sant Men vi är välkommna och ut i bilen fort fort. GPSen säger att det ska ta 65min upp Tror att det gick på 45 men hela tiden ligger jag runt 6min, tills de två sista som är med 5min.

    Kommer upp och blir insläppt på intagningsrummet. Nu är kl runt 17,30. Där körs det ett CTG och sen pratar jag lite med min BM som verkar JÄTTEBRA. Sen kollar hon mig och då är jag öppen 5-6cm och helt utplånad tapp KL är ca 18,20. Så in på förlossningsrum och dax för lustgas. Men ganska snart känner jag att det börjar gå fortare, runt 3min mellan och lustgasen hjälper ju inte ett skit. Då kommer BM och det visar sig att lustgasen inte är någon "lust" i så jag får 50/50. Sen tar det väl 5min till och jag känner att det trycker på så jag ringer på klockan och hon kommer. Hon vill känna efter och nu var jag öppen 8cm, samtidigt tar hon hål på fosterhinnan, och nu jäklar. KL är ca 18.40.

    Nu händer allt i en rasande fart. Ganska omgående kommer första riktiga krystvärken. Jag känner att jag inte får tag och ta i, ligger på sidan och trivs inte alls med det. Så jag ber att få komma upp i gynställning. Har riktigt ont i ryggen också, så jag ber M massera och det känns mycket bättre. Krystar några gånger, vet inte hur många men kan inte slappna av, klämmer tillbaka om man kan säga så och vill inte alls samarbeta. Men så hör jag hur de säger att de ser huvudet, och att det måste komma mer personal. Sen säger BM att nu Ulrika tar du i och så tar vi och ”klämmer” ut bebisen för den behöver komma ut nu. Då hinner jag tänka att nu händer det nått, slappnar av och krystar utan att känna krystvärk. Han kommer ut på en krystning kl 19,22. Mindre än 2 timmar efter att vi kom in. Helt perfekt givetvis. Visar sig senare att hjärtljudet hade gått ner lite och han hade bajsat i fostervattnet som var gulfärgat, vilket var lite oroväckande. Sen har jag lyckats klämma honom inne så han har en svullnad på ena sidan av huvudet, som kommer att lägga sig inom någon månad.


  • UllenK

    God Morgon

    Här är det en som vaknar innan Axel Han är verkligen hur snäll som helst och allt flyter på här om än i rasande fart.

    Grattis här med Sara

    Frida: Skönt att ni ändå tar en dag i taget. Det är ändå nått.

    Här är det 1,5 vecka kvar till M tar semester, men som det är nu så har vi inget planerat, hoppas på ALV men vi får se.

    Nope, nu är det fixingtime innan BVC kl 10.


  • UllenK

    Sara: här är en till som kikar in och håller "koll". Även om det inte var så länge sedan kan man sakna gravid grejen lite, Trots min övertid.....
    Lämnar gärna tips längre fram på storkok, får fundera lite på det bara

    Karin: Förstår precis hur du känner det, men varför är det slut, är det en av varje grejen eller kejsarsnitten som gör att det är omöjligt med en till.

    Anna: Färgval är alltid jobbigt var det än i huset, tapet eller utomhus är lika jobbigt om man är mil ifrån varandra. Här är vi faktiskt helt överrens med det mesta här hemma nu, men renoveringen har ju precis påbörjat sin sista fas.

    Här är vi på semester, danmark med mina och mats föräldarar, har haft det jätteskönt, men ska bli skönt att komma hem och få lite vardag och ordning igen också. Har varit mycket nu med först semester, sen flytt till vårt tillfälliga boende under köksrenovering sen semester igen. Axel har reagerat med att ha lite svårt att somna på nätterna annars är han garanterat världens snällaste lilla kille.


Svar på tråden Bim v.51 2005 - i år blir de 4 år