Inlägg från: SgtWaffle |Visa alla inlägg
  • SgtWaffle

    Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010

    Vad tråkigt att läsa att så många små är sjuka. Hoppas att det går över fort.
    Här hemma är det jag som står för snor och snörvel. Vi har varit i Sälen i en vecka och Nora började åka lite slalom (fast utan svängar). Jag märkte direkt att vi skulle ha börjat förra året, shit vad duktiga dom små är.

    Hemma är hon en riktig trotsa och jag har många gånger tänkt att det där med barn-aga kanske inte är en så dum idé trots allt. Hela livet är en fight verkar det som.
    Lillebror har fortfarande inte fått något namn, men är ett fantastiskt barn som sover 6-7 timmar i sträck på natten och bara vaknar för att äta och somnar om vid bröstet. Tack för honom!!!

    Inget dop för oss, barnen får välja själva när dom blir större.
    Kramar till alla mammahjältar

  • SgtWaffle
    Igelkotten skrev 2010-03-18 13:24:40 följande:
    Jag bara måste berätta om vårat nya system!!! satte upp en fin väggkalender i dotterns rum och varje dag när hon har varit snäll hela dagen sätter vi upp en stor guldstjärna i hennes kalender! Hör och häpna: Det fungerar! När jag säger att hon ska vara snäll så säger hon "så, jag kan få en guldstjärna?" och sedan är hon snäll och artig efter det!!!
    Mutor och bestraffningar, det är vad vårt liv är just nu =)
  • SgtWaffle
    Igelkotten skrev 2010-03-18 14:19:28 följande:
    Det är lite skillnad på mutor och belöningar. Inte jättestor skillnad men dock en skillnad. Att gå till jobbet och göra det folk förväntar sig av en ger ju också en belöning: lön. Jag ser det som att man vänjer in henne på att välja att göra rätt själv. Att hon ser att hon tjänar på att göra rätt och förlorar på att göra fel. Samma som att man får lön när man jobbar bra och fängelse om man bara tar det man vill ha utan att vara ärlig. Straff och belöning är ju hela livet.
    Jag får använda mig av mutor.
    Om du äter upp maten kan du få en glass.
    Om du klär på dig och följer med ut får du titta på TV sen osv
    En stjärna på ett papper är inte mycket värt för henne just nu. =(
    Men hon är inne i en förjävlig trotsperiod och lyssnar inte ett dyft på vad man säger.
    Undrar om det går att lämna in henne till något kloster tills trotsen är över.

    Min klump, som förövrigt heter Anton sedan en timme tillbaka, är 2 månader och väger 6545g och är 61 lång. Som en stor geleklump!!! Storasyster var inte ens så tung när hon var 3 månader. Skillnad, skillnad!
  • SgtWaffle

    En fjäril flög förbi köksfönstret nyss och påminde mig om att det är vår. Storasyster sitter i badet, fläskpannkaka i ugnen, Anton sover på golvet. Bra tid att fixa med tvätten och kanske svabba av golven tänkte jag. Men då vaknade Lillskrot med ett skrik och räddade mig från att få lite ordning i huset. Jag fattar inte hur alla andra kan ha så rent och prydligt trots att dom har barn.

  • SgtWaffle

    Buhu. Min dotter fyller tre nästa vecka och hon drömmer om att hon ska få en "kitty dator" i present. Igår när hon precis höll på att somna viskade hon "Pappa, jag önskar mig en Kitty-dator". Tony kom ut och frågade mig vad en det var?

    Dom där lekdatorerna är från 5 år och jag tror verkligen inte att hon skulle tycka att den är rolig eftersom hon om inte kan använda sig av den. Det är ju mest räkna och skriva. Nu har jag ågren för jag vet hur ledsen hon kommer att bli när hon inte får det hon har längtat efter. (Dumma farmor som visade henne den i leksakskatalogen)

    Vad ska hon få istället som kan få henne att släppa den där datorn?

  • SgtWaffle
    Igelkotten skrev 2010-03-29 18:48:05 följande:
    Tycker att hon kan få den ändå! Hon kommer säkert att få en annan present av farmor eller någon om hon inte förstår sig på datorn. Hon kommer ju bli äldre, spar datorn till senare om hon tröttnar på den. Det skulle vi ha gjort i alla fall.
    Ska tillägga att den kostar 600:-
    Men iofs så fick hon inget av oss i varesig julklapp eller födelsedagspresent förra året.

    Jag ska fundera på datorn, men personligen så tycker jag ju inte att den är värd 600.
  • SgtWaffle

    Inget dop för oss. Barnen får själv välja om de vill tillhöra ngn religion och samfund när dom blir så stora.

    Inget namnkalas heller för vi är så himla dåliga!!! Men förhoppningsvis älskar barnen oss ändå!

  • SgtWaffle

    Min klump är 2,5 månad och väger 7130g.
    Tror ni att jag får höra att han är tjock?

    Han ÄR skittjock!!! Som en liten fotboll! Han är lång oxå. 64cm...
    Min stora vägde 7 kg när hon var ett halvår så det är grym skillnad.

    Svärmor lyssnar jag inte på längre, men med första höll hon på att ta kål på mig.
    Ni vet dom där plitorna som barn kan få när dom är bebisar. Hur många gånger tror ni att hon tittade förebrående på mig och sa till Nora: Har mamma ätit något olämpligt (precis som ungen skulle kunna svara). Kärring!!!

    Anton sover från 22 till 06 ungefär, men i morse vaknade han inte förrän efter 7.
    När han vaknar ligger han och pratar lite och har ingen brådska att bli ammad. Men han har ju liksom lite att ta av. Leder han tjockisligan eller är det ngn som har en ännu tjockare bebis?

  • SgtWaffle

    Jaha, nu har den här amningshjärnan stoppat mobilen i tvättmaskinen! Hjärtat blödde när jag insåg att alla kort på Anton som nyfödd fanns i den utan backup.
    Hur dum får man vara egentligen. Nu ska jag lägga mig och gråta hela natten. För amningshjärnan får mig nämligen även att känna som att det här är värsta katastrofen.

  • SgtWaffle
    Licens To Kiss skrev 2010-04-07 12:11:37 följande:
    Ta isär m0bilen 0ch lägg den på t0rk. H0ppas att du får tag på bilder.
    Telefonen gick igång, men displayen gav sig efter några minter. Jag hann föra över ett par bilder till datorn som tur var.
    Licens To Kiss skrev 2010-04-07 12:14:50 följande:
    Jamie är förkyld 0ch näsdr0pparna verkar inte funka. Han är rätt gnällig så han b0r k0nstant i famnen. La ner han s0vandes i vagnen upphöjd av en st0r kudde under så jag kunde springa med h0n0m i vagnen till t-stugan. Skulle behöva damsuga men de får vänta.
    Stackars stackars! Damsugning ska med fördel skötas av städpersonal och har man ingen sån får det helt enkelt vara smutsigt ett tag =)

    Anton fick hög feber i förrgår kväll. Han började samtidigt bajsa ngt frätande och blev jättesårig i rumpan. Fy vad han skrek när jag skulle tvätta rent. Efter en dag utan blöjor och 1 tub inotyol är han bättre. Jag har ett helt berg med handukar som måste tvättas, men det är ett litet pris för att han ska slippa ha ont. Men hur gör ni som inte har egen tvättmaskin? Om jag bara hade en tvätttid i veckan skulle vi få gå nakna de tre sista dagarna.
Svar på tråden Vi som är föräldralediga med andra barnet födda januari/februari 2010