Forum Utlandsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur är det att bo i Amsterdam?

  Fre 12 mar 2010 10:34 Läst 11544 gånger Totalt 8 svar
  Harper­Seven
  Visa endast
  Fre 12 mar 2010 10:34

  Vi kommer troligtvis att flytta till Amsterdam i sommar. Jag undrar nu hur ni som bor i Amsterdam trivs där? Hur är människorna? Vad ska man tänka på innan man flyttar dit? Hur har ni gjort med skola och förskola? Vad gör ni på dagarna? Har ni mycket kontakt med andra svenskar? Det skulle vara jätte roligt att höra hur ni har det.

 • Fre 12 mar 2010 10:50 #1

  jag svarar trots att jag bor i Sverige nu, men har bott i Haag men var i Amsterdam ibland. De första jag tänkte på när jag såg din fråga så är de att människorna där är så öppna, trevliga och välkommnande. Jag stormtrivdes där. Nu är jag Amsterdam en större stad med tillhörande större brottslighet även om de när jag  bodde i Nederländerna lyckats få bukt med de värsta problemen. Vet inte hur de är där idag. Men det beror antagligen på vart man bosätter sig. De finns tydligare gränser mellan samhällsklasser, som jag upplevde det iallafall. Jag bodde inte där så länge men skulle gärna bosätta mig där igen men då i en mindre stad för de är jättemysiga, iallafall att besöka.

  En tur till Schrevening i Haag Vet inte hur de stavas, har glömt all nederländska, är ju ett måste. Ett fantastiskt strandliv.

  Vet att de som var bosatta där för längre tid hade mycket kontakt med varandra, de lär ju vara likadant i Amsterdam.

 • Fre 26 mar 2010 11:38 #2

  Hej,
  min mamma bor i Holland jag har bott där och åker dit emellanåt, då i Leiden vilket ligger kan man säga mellan Amsterdam & Rotterdam (de två största städerna).

  Jag personligen tycker Amsterdam inte är ett ställe för barn..lol, men det beror förstås på vart i Amsterdam ni ska flytta, som de flesta hör om staden så finns det mycket sex & droger tillgängligt, men folk är som sagt väldigt mycket öppnare och mycket trevligare än svenskar till exemple, det finns gott om god mat och kultur.

  det finns väl mer att göra på dagarna, aktiviteter och sånt speciellt i amsterdam men för barn vet jag inte,men det går att ta reda på, som sagt det beror på var du bor. Min tjejkompis bor i Purmerend det tycker jag verkar ett trevligt tyst område inte så långt ifrån.
  well vet inte vad mer man kan berätta men fråga annars kan alltid ta reda på mer har massor med vänner där. lycka till,
  kram

 • Harper­Seven
  Visa endast
  Tor 1 apr 2010 21:20 #3

  Tack för era svar! Vi ska definitivt åka till Schrevening. Tack bzzzz! Jag har också hört att det finns fantastiska ständer i Holland och det kanske man inte tänker på i första hand. Vi ska bo i Oud Zuid, deelah. Vi har varit där och tittat och det var jätte fint även om det inte är lika fint som där vi bor nu. Vi bor nu i Hamburg i Tyskland.

 • Fre 2 apr 2010 18:49 #4

  Vi flyttar till Delft i slutet av augusti. Vi ska bara vara där i tre månader, men om tillfälle bjuds vore kul att ses. Jag var utbytesstudent i Utrecht ett halvår våren 2000 och jag älskade landet och människorna där. så jag har höga förväntningar på tiden där .

  Hur länge ska ni bo i Amsterdam och ska du jobba?

 • Sön 4 apr 2010 01:50 #5

  Jaha oki, oud zuid gamla syd

  Scheveningen är fint ja, mycket turister men åk neråt i landet också, Zeeland är vackert och annorlunda än det man ser där uppe i nord holland.
  Det är vackrare än scheveningen,enligt mig, det finns såna bungalows man kan hyra och vara på stranden osv..
  alltså om man vill ta en road trip i "sitt land" då:)

 • Ons 18 jan 2012 00:52 #6

  Någon här som bor i Amsterdam och behöver barnvakt?
  Jag är en svensk tjej, 24 år som studerar business management i Amsterdam sen ett år tillbaka med 3 år kvar på utbildningen.
  Har tidigare jobbat som au-pair i USA och i Stockholm i sammanlagt 2,5 år.

  Maila gärna om du eller någon du vet behöver barnvakt! :)

   

 • Ons 8 feb 2012 11:28 #7
  milja87 skrev 2012-01-18 00:52:02 följande:
  Någon här som bor i Amsterdam och behöver barnvakt?
  Jag är en svensk tjej, 24 år som studerar business management i Amsterdam sen ett år tillbaka med 3 år kvar på utbildningen.
  Har tidigare jobbat som au-pair i USA och i Stockholm i sammanlagt 2,5 år.

  Maila gärna om du eller någon du vet behöver barnvakt! :)

   
  Hej,
  jag bor i Utrecht med holländsk man och 2 barn, 2.5 år och 3.5 månad.
  Vi är intresserade av barnvakt, men vet inte om du har lust att komma till Utrecht för att vara barnvakt?

  Hör av dig i såfall! Glad
 • Tor 16 apr 2015 13:34 #8

  Hej någon som behöver barnvakt i Amsterdam eller i Holland Rotterdam älskar barn o kommer från en stor familj så passar ofta barn jobbar som snickare här av er till 0765847475 om ni behöver barnvakt eller till nåt jobb vad som helst :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll