• mammact

    celiakimammor fortsätter ha trevligt

    Hej Tjejer!

    Dags att uppdatera tråden för jag vet inte vilken gång i ordningen, men vi har hållt på i snart tre år nu och vi blir bara fler och fler som stöttar varandra och ger varandra tips. Nytt år nya möjligheter. Välkommen gamla som nya mammor.

    Lite nyttiga sidor.

    matbak.blogspot.com/search/label/Glutenfritt

    www.schaer.com

    www.semper.se

    www.mixwell.com

    www.celiaki.se/

    glutenfrimat.se/

    restaurangguiden.se/start.aspx

    celiaki.forum24.se/

    hem.bredband.net/mssklovet/index2.htm

    www.dorimax.se

    För recept gå in på:

    glutensidan.blogg.se
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-12 15:40
    föregående tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49352462.html
  • Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt
  • Blå Flygare
    Miralicia skrev 2010-07-30 23:29:47 följande:
    Sam Mills penne har jag inte provat, däremot deras skruvar (fusili? är det va de kallas) tycker jag varit ok att ha till tex pastasallad med cremefraichegegga eller liknade (sen att det inte funkar med cf för dig) om man äter den direkt när den är nykokt, ingen höjdare att spara till matlåda.
    Kavat skrev 2010-07-30 21:48:54 följande:
    Blå myran, vi gillar de som finns på Ica här och bara är majs. Men nu har jag tappat namnet och hade inga kvar här hemma.
    Molino di Ferro (Le Veniziane) gissar jag? Brun förpackning med bild på majskolvar och lite gul text. och att pastan ligger i en låda innuti plastpåsen?

    Sen är väl jag inte så jätteförtjust i penne oavsett vad för pastaform (vanlig glutenpasta eller glutenfri) utan föredrar andra varianter. Penne har alltid haft en förmåga att växa i munnen på mig även om jag kan äta andra former av samma pastasort utan problem. Obestämd
    Den bruna sorten har jag testat annan pasta i innan vi fick på anvisning, och den gillade S och vi tyckte den var helt ok. Trodde denna skulle smaka nått liknande, men detgjorde den verkligen inte. Men då kan man ändå testa andra sorter från SamMills? Kan tänka mig det, för jag tycker det är rätt stor skillnad mellan glutis-pastan fast det är samma innehåll i alla.
  • Kavat
    Miralicia skrev 2010-07-30 23:29:47 följande:
    Sam Mills penne har jag inte provat, däremot deras skruvar (fusili? är det va de kallas) tycker jag varit ok att ha till tex pastasallad med cremefraichegegga eller liknade (sen att det inte funkar med cf för dig) om man äter den direkt när den är nykokt, ingen höjdare att spara till matlåda.
    Kavat skrev 2010-07-30 21:48:54 följande:
    Blå myran, vi gillar de som finns på Ica här och bara är majs. Men nu har jag tappat namnet och hade inga kvar här hemma.
    Molino di Ferro (Le Veniziane) gissar jag? Brun förpackning med bild på majskolvar och lite gul text. och att pastan ligger i en låda innuti plastpåsen?

    Sen är väl jag inte så jätteförtjust i penne oavsett vad för pastaform (vanlig glutenpasta eller glutenfri) utan föredrar andra varianter. Penne har alltid haft en förmåga att växa i munnen på mig även om jag kan äta andra former av samma pastasort utan problem. Obestämd
    Nej inte det märket. Men vad dåligt minne jag har... Funderar på om det var Glutano ändå. Näej, jag får återkomma. Glutanos spagetti är helt ok. Penne blir ju lite hårdare och är gott i pastasallad tycker jag, men annars smakar det som glutis. Tycker jag i alla fall.
    Har märkt att ju gulare majspastan är desto mindre tycker jag om den.
    Blå Flygare skrev 2010-07-31 00:13:54 följande:
    Den bruna sorten har jag testat annan pasta i innan vi fick på anvisning, och den gillade S och vi tyckte den var helt ok. Trodde denna skulle smaka nått liknande, men detgjorde den verkligen inte. Men då kan man ändå testa andra sorter från SamMills? Kan tänka mig det, för jag tycker det är rätt stor skillnad mellan glutis-pastan fast det är samma innehåll i alla.
  • Albasmamma

    Hej, vilken bra tråd. Jag hoppar in här med en liten fråga som jag hoppas ni kan hjälpa mig med

    Jag var och lämnade olika prover förra veckan och nu misstänker läkaren att jag kan vara glutenintolerant. Jag ska tillbaka och lämna fler prover.
    Jag har väldigt låga järndepåer, har värk i armarna/benen, väldigt trött, blåsor i munnen.
    Är detta tecken på gluten? Hur tillförlitliga är blodproverna som jag ska ta?

  • Wicked witch

    Igår skjutsade jag äldsta dottern till SCUF:s sommarläger. Någon annan som har barn eller ungdomar där?

  • Cherrybabe71

    Ska ha dop i september och vill ha gluten-och mjölkfria tårtor för alla., som ärndå är goda!
    Någon som har något bra recept? Speciellt på tårtbottnar som man kan frysa in och som är ok sen.. måste ju baka en hel del bottnar då vi kommer ha mellan 70-100 gäster..
    tack på förhand, hoppas någon har nåt bra recept! kram! 

  • Blå Flygare
    Cherrybabe71 skrev 2010-08-12 22:21:00 följande:
    Ska ha dop i september och vill ha gluten-och mjölkfria tårtor för alla., som ärndå är goda!
    Någon som har något bra recept? Speciellt på tårtbottnar som man kan frysa in och som är ok sen.. måste ju baka en hel del bottnar då vi kommer ha mellan 70-100 gäster..
    tack på förhand, hoppas någon har nåt bra recept! kram! 
    Tårtbotten, långpanna
    12 ägg
    6 dl socker
    3 dl Mixwell gluten & laktosfri ljust basmjöl (innehåller inte heller mjölkprotein)
    3 dl potatismjöl
    6 tsk bakpulver

    Vispa ägg och socker pösigt
    Blanda mjölsorterna och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda om.
    Häll ner det i långpannan som är väl smord med mjölkfritt margarin (eller olja) bröad med t.ex. majsstärkelse.  Gräddade i nedre delen av ugnen på 175 grader till en början, men sänkte sen till 160 ungefär. Gräddade i 45 minuter.

    Denna funkar bara om man har långpanna med riktigt höga kanter. Jag minns inte om jag kört med 6 eller 9 äggför en långpanna. Tror 6.
  • Cherrybabe71

    Oh tack så mycket för det bra receptet! .-)
    Kram!! Blev så glad!

    Kan man använda färdiga marsipanbottnar att täcka med? Nån som vet ifall de innehåller mjölk eller gluten?

  • Teskedsmamman
    Cherrybabe71 skrev 2010-08-15 15:26:18 följande:
    Oh tack så mycket för det bra receptet! .-)
    Kram!! Blev så glad!

    Kan man använda färdiga marsipanbottnar att täcka med? Nån som vet ifall de innehåller mjölk eller gluten?
    Marsipan ska inte innehålla varken gluten eller mjölk, utan enbart mandel och florsocker, men kolla på för säkerhetsskull.
    3 killar & pojke BF+3 - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Wicked witch

    Odenses marsipanlock kavlas ut med vetemjöl. Icas är OK. Det finns fler märken som är ok som man kan hitta på Lidl bl a.

  • Cherrybabe71

    Tack för svaren! Ska undvika odenses då! Så onödigt att de kavlas med vetemjöl ju! men så är det med nästan allt.. hittar gluten på de mest underliga ställen!

Svar på tråden celiakimammor fortsätter ha trevligt