• Blå Flygare

    Tygblöjetråden 24

    Det här är tråden för oss som använder tygblöjor, vill använda tygblöjor eller bara är nyfikna på tygblöjor.
    Alla frågor är välkomna!

    Tråden är dock längre än ditt bredband, så det är OK att fråga utan att ha läst hela tråden först.

    För att du som är nykomling inte ska känna dig utanför i diskussionerna har vi en förklaring till vad som menas med de olika benämningarna på tygblöjorna och materialen samt hur de används i trådens första inlägg.

    Dit kommer du om du klickar på den lilla symbolen
    ...längst till vänster vid sidnumren.

    Där finns också vår länklista som tar dig till tips och tricks med blöjanknytning, recensioner och betygssättning av modellerna, butiker där du kan köpa blöjor, mönster till blöjor att sy själv m.m.

    Förkortningsförvirring? Här är en lathund för våra vanligaste förkortningar:

    AIO=All-in-one * BBh=Baby Beehinds * Bbs=Blueberrys BG=Bum Genious

    BH=Baby Heaven * Bhr=Bum Hugger * BM=Bambino Mio * FB=Fuzzi Bunz

    GAD=Green Acre Designs * HH=Happy Heinys * HeH=Hemp Hour * IV=Imse Vimse

    MA=Magic Alls * MOE=Mother Of Eden * MT=Mommys Touch * PP=Pea Pods

    SWB=Swaddlebees * WO=Wonderoos

    Förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-269/m49335180.html

  • Svar på tråden Tygblöjetråden 24
  • annbom

    Tjockare garn bara


    IVFmamma skrev 2010-05-10 12:58:19 följande:
    annbom: Jag kan ju fråga morsan att hjälpa mig med stickningen men hur gör jag den xtra tjock?
  • annbom

    Annars kan du ju be mamma sticka flera tunna byxor och använda 2 till natten. Vill du kan du ju lägga in ett extra mellanlägg mellan byxorna också


    IVFmamma skrev 2010-05-10 12:58:19 följande:
    annbom: Jag kan ju fråga morsan att hjälpa mig med stickningen men hur gör jag den xtra tjock?
  • Titinea
    den kära leken skrev 2010-05-10 12:26:05 följande:
    Tack för svaret! Använder du något att ta bort bajset med? Eller bara toapapper? Väldigt detaljerade frågor haha :)Har du köpt coolmax på myllymuksut? Skönt att er dotter snart är blöjfri. Hur gammal är hon?
    När det är fast bajs behövs inget, men är det mer kladdigt så tar jag papper och duschar bort resten. (ganska detaljerat) :) 
    Ja, myllymuksut har jag köpt min coolmax från, den är bra, lite sladdrig att sy med, men är man van så är det inget problem tror jag.
    A är 1 år nu. Vi har ec:at A sedan hon var två månader, men bara när hon ska bajsa, så hon kissar mest i blöjan och hon säger oftast till när hon ska bajsa. Så jag tänkte ha henne mycket utan blöja i sommar och se om det blir blöjfritt sen.
    Kika gärna in i min blogg
  • emindy
    IVFmamma skrev 2010-05-10 12:06:15 följande:
    En extratjock?? Jag är urusel på att sticka så jag satsar på IVs ullbyxor, tänkte försöka sticka ett ullinlägg, det borde jag klara... Jag kom tyvärr inte iväg till BVC idag då jag har fått barnvakta mina syskonbarn då deras föräldrar fick ge sig av till FL men kom hem nu vid lunch för värkarna hade lagt av. Jag har dock skickat mannen att köpa mandelolja efter jobbet, så vi får se vad det gör med dotterns hud.
    Jag stickade en som blev på tok för stor så då filtade jag ihop den i torktumlaren vilket gjorde att den blev mer lagom i storleken men väldigt tjock. Som en lovikkavante!
    Nu är den perfekt över nattblöjorna
  • fröken sol

    hejsan! jag och min karl har funderat på att prova tygblöjor, men ej nattetid och om vi åker iväg på längre äventyr utan tvättmöjligheter. Hur många vikisar har ni haft om ni använt sådana??

  • fröken sol

    alltså på våran bebis inte på oss  som det lät som ;)

  • den kära leken

    Skönt med sommar så de kan springa lite mer fritt. Ja det blir till att göra en beställning från Finland och sen sätta sig vid overlocken. Det ska bli riktigt skoj. Dina blöjor ser ju riktigt avancerade ut. Men jag antar att man utvecklas i sitt skapande iom att erfarenheterna växer!Jag har ju inget att testa på förrens i augusti.


    Titinea skrev 2010-05-10 17:30:22 följande:
    När det är fast bajs behövs inget, men är det mer kladdigt så tar jag papper och duschar bort resten. (ganska detaljerat) :)  Ja, myllymuksut har jag köpt min coolmax från, den är bra, lite sladdrig att sy med, men är man van så är det inget problem tror jag. A är 1 år nu. Vi har ec:at A sedan hon var två månader, men bara när hon ska bajsa, så hon kissar mest i blöjan och hon säger oftast till när hon ska bajsa. Så jag tänkte ha henne mycket utan blöja i sommar och se om det blir blöjfritt sen.
  • Titinea
    den kära leken skrev 2010-05-11 07:29:26 följande:
    Skönt med sommar så de kan springa lite mer fritt. Ja det blir till att göra en beställning från Finland och sen sätta sig vid overlocken. Det ska bli riktigt skoj. Dina blöjor ser ju riktigt avancerade ut. Men jag antar att man utvecklas i sitt skapande iom att erfarenheterna växer!Jag har ju inget att testa på förrens i augusti.
    Tack! {#lang_emotions_sunny}

    Ja, det är en fördel när man kan testa direkt och se vad som är bra och dåligt. Men vad jag märkt är att det var lättare att lyckas med köpesmönstrena än de som var gratis. Jag köpte Darling diapers, som många tyckte var bra och den tycker jag fungerar utmärkt, men jag ska inte göra fler med inrullad resår. Det fungerar bäst på AIO, pocketsen måste man kolla så den är inrullad när man satt på blöjan.  Ett litet tips! {#lang_emotions_smile} Ett annat mönster som jag funderar köpa är Fattycakes, jag har sett flera som sytt sådana och de verkar bra. Men det blir nog senare när vi skaffar en till.{#lang_emotions_laughing}
    Kika gärna in i min blogg
  • IVFmamma

    Idag köpte jag ett paket Libero,jag måste prova nu, dottern kan inte ha såhär längre men jag hatar det. Men jag får köra uteslutningsmetoden, jag tycker att det har blivit bättre med mandeloljan men får prova engångsblöjor nu... Vill inte, vill inte vill inte.. Den stora frågan är varför kommer dessa blåsor tillbaka månad in och månad ut? Jag har fått en tid till BVC-läkaren imorrn för att kolla upp och verkligen gå till botten med detta, jag blir galen. Jag kan nästan önska att dotterns hud blir sämre av engångs samtidigt önskar jag ingen att ha det så ont och svidigt som hon verkar ha haft det. Suger verkligen tygisar lika bra som engångs? Dotterns hud kanske inte klarar av den fukten som blir där inne... Usch mitt mammahjärta svider..

Svar på tråden Tygblöjetråden 24