• mejram

    Svetlanas vårbubbel

    Vet ni, vi har stenplattor på garageuppfarten! Och trappa från altanen! Spännande det här när snön smälter.


    Vi får små filmer på Linnea när hon plaskar i poolen, dansar i sin nya flamencoklänning och sprutar vatten med sin nya vattenspruta. Hon verkar ha det bra. Att dagisfröken och en dagiskompis också skulle åka till Kanarieöarna nu hjälpte upp motivationen mycket. Och att mamma och pappa kom upp innan och packade tillsammans med henne. Men det allra viktigaste var nog att hon skulle få äta chips på flyget Vi köpte en sån där liten påse och lade i hennes ryggsäck och sen var det ett himla tjat om när hon skulle åka.
    Nu ska vi till centrum och se om det finns någon frisör som har tid att kapa av mitt trassel. Och handla lite gott inför kvällens besök. Inte lätt att bjuda på middag till en laktosintolerant vegetarian som inte äter oliver, svamp, avocado, soltorkade tomater och en massa annat...
  • mejram

    Och jag sitter här och försöker plugga och kan inget annat än att längta och längta och längta tills i kväll. För då får jag krama om min stora lilla tjej igen! Jag hade tänkt visa henne snödropparna ute vid altanen, men jag får väl visa henne snödrivan som täckt över dem i stället... Nu är jag faktiskt trött på snön. Vill också ha våren tillbaka!


    I går var en riktig dagen efter-dag. Pizza, kvardröjande gäster som inte ville åka hem till vardagen och så snöstormen, då, som gjorde att man inte kom längre än till soffan på hela dagen. Tor stod och grät vid lålen (overallen) och ville gå ut, men ingen annan nappade på idén...
  • mejram

    Ja, äntligen är familjen komplett igen. Vi grät glädjetårar på Arlanda både Linnea och jag när vi äntligen sågs. Och jisses så pirrigt det var att stå där vid utgången och vänta. Som när man var nyförälskad och strax skulle få ses. Och jag tror att Tors bekymmer i går var storasysterabstinens. För i dag har han varit hur glad som helst, om än som ett litet plåster på henne hela dagen. (Skönt för mig som får dras med plåstret annars...)


    Slösurf och bortspilld tid är det gott om här också just nu. Vi konstaterade både jag och maken att vi känner oss orkeslösa och ineffektiva. Så vi ska försöka bannlysa tv-soffan i minst en vecka och ta oss för lite konstruktiva saker på kvällarna i stället. Får hoppas att våren bjuder på lite sol och värme snart, det brukar ge energi.
  • mejram

    Vero - rosa med lite silver och glitter så kommer du undan med vilken tårta som helst. Det finns färdigkavlad rosa marsipan. En stor hög med marängswiss med rosa maränger beströdd med sockersilverkulor och en prinsesskrona på toppen, kanske. Eller rosa glasspinnar nerstuckna i aluminiumfolieklädd oasis. Jordgubbsglass med tomtebloss.... Gör det inte krångligare än det behöver vara. Jag köpte några meter rosa krossad sammet och hade som duk - det blev fint. Finns i Bålsta om du vill låna...

    Även om det såklart är tråkigt att du känner dig stressad så känns det rätt skönt att höra att det inte är med helt trallande lätta fötter du blandar din musli. Då finns det hopp för oss andra dödliga.

    Vi har superjobbigt med Tors sömn just nu. Han totalvägrar att sova i sin säng, så han har flyttat in i vår. Och så vaknar han titt som tätt och då är det bara jag som duger, annars blir han rent hysterisk. Och jag måste sitta bredvid tills han sover djupt, för han sätter sig upp och ropar nej så fort jag försöker röra mig ur rummet. Och sen vaknar han mitt i natten och vill leka, läsa, äta, dricka och allt han ber om och har jättesvårt att somna om. Så vi är rätt slitna. Hoppas att det är en snabbt övergående period. Detgåröverdetgröverdetgåröver....

    Och fru H, jag säger detsamma - går du så går jag. Har egentligen inte heller någon vidare lust, men maken peppar mig.

  • mejram

    Åre - är det vinstresan som kvitterats ut?


    Vi plockar, diskar och röjer det värsta nu innan vi sätter oss i bilen för färd mot mormor och morfar. Tänk om man kunde vara så effektiv i vanliga fall...
    Glad Påsk och krya på alla stackars sjuklingar.
  • mejram

    Ja den där snöskvätten kunde man väl ha fått slippa. Helt onödig.

    I dag har vi sprätt iväg pengar igen. Ny brevlåda och studsmatta. Fast studsmattan bekostades av barnens spargrisar. Men snacka om att de vill suga ur pengar ur en. Vi ska ha en studsmatta - "ska ni ha skyddsnät till?" "ska ni ha stege till?" " ska ni ha kantskydd till?" - alla saker som jag tycker är självklara att de ska ingå. Nåja, nu blir väl barnen glada i sommar i alla fall.

    Lugn påsk har vi haft. Långfredagen spenderade vi på Fenomenmagasinet i Linköping. Toppenställe för både stora och små. Ungefär som Tom Tits i Södertälje fast mindre. Påskafton var vi en sväng till Fru H:s kaotiska köksrenovering och sinkade Herr H med lite påsklunch. I går var vi och kollade på hästar, kaniner och kycklingar. Tor var helt salig. Han skrattade högt hela vägen förbi hagarna när han tittade på hästarna. Och klappkaninen var "muk och sön".

    Pappa hade rotat fram gamla lådor på vinden, så vi fick med oss min gamla Snobben - mitt absoluta favoritgosedjur och Gusten Grodslukare - en gammal favoritbok som vi tar oss igenom på kvällarna nu.

    Nu ska jag försöka plocka fram kläder inför skogsutflykt med dagis i morgon. Ska det bli vår och sol och 8 plus, eller snöstorm och 2 minus, eller regn och nollgradigt?

  • mejram

    Ja, serierna har jag förstått att de betyder en del för dig, mumu. Det går i perioder det där tycker jag. Ibland är jag helt frälst och ibland är det som nu, att jag inte följer någonting. Och lika bra är väl det, för nästa vecka är tremånadersgratispaketet med massa kanaler slut och vi kliver ner till ettantvåanfyran. 


    Foff - skönt! Även om det går att leva bra med allergi så är det såklart ännu bättre utan.
    Apropå att bråka. På hemmafronten försöker jag agera fredsmäklare. På påskhelgen inträffade stora familjedramat hos ett par släktingar (jag var inte där). Den ena anklagade den andra för att ha slagit hennes barn, medan den andre bara hade menat det som en kärvänlig klapp på kinden. Stort missförstånd, skrikande av fula ord och bruten kontakt. Jag har pratat med bägge parter och tror mig ha en ganska klar bild av hur det gick till. Och båda överdriver och förstorar saker å det grövsta. Vuxna människor... Ska försöka medla lite i helgen när den ena kommer på besök.
    Hoppas på sol till helgen för vi har en stooooor trädgård som börjar behöva skötas. Tre skottkärror med löv från lilla gången framför huset bådar inte gott för resten.
  • mejram

    Vi har lagt ner cyklingen helt och hållet. Linnea är inte intresserad och vi blir bara frustrerade när vi försöker peppa och hon blir förtvivlad för det inte går. Vi hoppas på att det dyker upp någon cyklande kompis här ute. Då tror jag hon blir motiverad att lära sig och kommer säkert att klara det på en gång. Hon lärde sig att hoppa från gungan nu bara för att impa på några större barn på lekplatsen. 


    Hur man ska hinna med trädgård och dessutom ha ett socialt liv på helgen är för mig en gåta. Får hoppas på många sköna vårkvällar då man kan räfsa och påta. För på helgen blir det baske mig inte många knop gjort därute. Kalas, besök, fika, shopping - allt annat ska ju också göras då.
    Nu ska jag googla på knoppar och försöka se vad det var för träd jag grävde upp i eftermiddags. Hoppas att det inte var något dyrbart....
Svar på tråden Svetlanas vårbubbel