• MatUl
    Äldre 20 Mar 16:57
    2574 visningar
    12 svar
    12
    2574

    Hjälp! Utomkveds?!

    Hej!
    Har lite undringar och lite svårt att hitta rätta tråden att skriva i
    Förra veckan plussade jag efter dryga ett års försök att bli gravida. Vi har kört med ägglossningstest och den här graviditeten blev till tack vare pergotime tror jag nog. Åt min förta kur och plussade :) Ngt positivt iaf i allt detta elände.
    Nu till saken.
    Jag har tidigare haft en MA i v 12 där fostret dog i v 7 ca.
    Efter det har jag oxå haft ett missfall i v 9.
    Har en enklare form av PCO och har haft mkt problem med äggblåsor som spruckit och sån skit. I Somras blev jag opererad för en cysta på äggstocken men när dom väl var där inne och grävde var den borta. Då såg dom även en utbuktning på höger äggledare men det skulle inte va ngt att oroa sig för.
    I onsdags var jag till läkaren då jag har haft rätt ont ända sen ägglossningen och dessutom börjat få bruna flytningar.
    Läkaren hittade ingen graviditet alls i livmodern, ingen hinna inget alls!! Alltså inte bara inget foster. Inget fanns där inne. Vilket inte är möjligt i vecka 6?!

    Mina undringar!
    Jag fick lämna blodprov efter undersökningen och ska på återbesök på måndag men enligt sköterskan har inte läkaren skrivit ngt om att jag ska ta ytterligare blodprov då. Stämmer detta? Om jag har förstått detta rätt så ska man väl ta fler för att se så att grav avslutas av sig självt så att säga?

    Finns det ngn annan som har erfarenhet av att ha haft et av varje så att säga? Känns lite skumt det med!

    Kan detta antagna utomkveds ha med cystan som försvann att göra eller med denna utbuktning på äggledaren?

    Jag har inte blödit ngt färskt blod förän idag och jag har som väldigt kraftig mensvärk och går gärna lite framåtböjd, är detta vanligt vid utomkveds?

    Kan man blöda ut ett utomkveds?

    Många undringar! Hoppas det finns ngn som har lite mer koll än mig!

    Tack tack

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-23 18:52
    Hej! JAg ville bara tacka er som skrivit. Tack gode gug, jag slapp även utomkvedshavandeskap. Det var ett vanligt missfall. Jag är oerhört lättad. Inte kul att det blev såhär över huvud taget men när jag satte mig in i det här med utomkveds och när jag läst vad ni fått gå igenom så är jag väldigt lättad över att jag slapp! Jag lider med er som tvingats gå igenom en sån utdragen och plågsam process! Nu blir det missfallsutredning och nya tag! Hoppas ni lyckas med bebisverkstad och allt annat i livet :)
    Tack!

  • Svar på tråden Hjälp! Utomkveds?!
  • Bubbis­10
    Äldre 20 Mar 18:06
    #1

    Hej Ts!

    Jag hade ett x för lite mer än ett år sen å vi förlorade den lille.
    Jag visade positivt på grav test å lyckan va fulländad, som vi kämpat. Jag sitter på huk å ska tötta ut vattnet ur badkaret, å känner ngt blött i trosan å på låret...tar ner handen å ser blod...å då hade jag först inte ont...vi åkte upp akut å dom sa bara att det e vanligt med blödning i tidig graviditet...vi åkte hem, 3 dagar efter så satte en smärta igång i ena sidan som inte går att beskriva, jag har hög smärtgräns men detta gjorde ONT! vi åkte in akut, å jag blödde nu kraftigt....mkt kraftigt...blev yr å helt vit i ansiktet, jag hinner inte mer än in på Sahlgrenska gynakut å dom tog in mig direkt, jag va ask grå i ansiktet....dom sa åt mig att ta av mig för ett vul.....fr den lilla hörnan bort till gynstolen så rann det ner blod på golvet, å väl uppe i stolen så sa han-du blöder för mkt...har du fått blodtransfusion ngn gng? vad har du för blodgrupp?
    Allt var så omtumlande, jag slapp å få blod men låg med dropp....
    hela mitt lin skakades om.....dom tog in en ultraljuds spicialist som sa-denna graviditet förbryllar mig, jag ser inte ett spår i livmodern efter ngt..inte en hinna inte ngt..men mitt GCG-Gravhormon va skyhögt....
    det visade sig att jag hade blött ut allt fr äggledaren...å dom sa att jag hade tur i oturen.....
    läkaren-går du med detta å den lille sitter kvar i äggledaren så kan den brista å det leder till att bukhålan fylls med blod å du förblöder inombords....
    jag befann mig i detta läget i chock....å min kille...ja han sa bara mitt namn..tittade på mig å sen bort....
    vi hade kämpat så...å jag låg som en grönsak i månader...
    Nu 1 år senare så är jag gravid igen till vår stora lycka....å är i v 20 på mån..men det har vart mkt, mkt oro på vägen i denna graviditet....

    Hoppas det ska gå bra för dig....Lycka till...

  • Äldre 20 Mar 18:25
    #2

    Hej

    Jag förstår att du är jätteorolig. Jag har också haft ett utomkveds och jag började blöda väldigt tidigt (ca vecka 4) och gynekologen trodde att det var ett missfall. Jag blödde i 3 veckor innan jag fick åka akut till sjukhus och operation. Jag hade då fått blod i buken och de tog bort min ena äggledare.

    De borde absolut ta ett andra blodprov på dig så de har möjlighet att jämföra hcg-halten. Ett utomkveds går att även att blöda ut men det finns alltid en risk med att det sitter kvar. Jag tror att vården ibland väntar lite för att se ifall det släpper av sig själv. Men ifall du får akut ont ska de självklart åka in.

    En utbuktning på äggledaren borde kunna göra att ägget lättare fastnar där men det är bara min gissning. Vid ett utomkveds kan man blöda en hel del och även ha kramper i magen. När jag började få akut ont så kunde jag inte resa mig upp utan gick framlutad hela tiden.

    Men var lugn, det behöver självklart inte vara detta! Men får du väldigt ont så åk in. Och övertyga läkaren att du absolut vill ta ett blodprov till.

    Hoppas att det löser sig för dig, lycka till!

  • MatUl
    Äldre 20 Mar 23:33
    #3

    Pregga!
    Åhh jag beklagar verkligen det du fick gå igenom, fick gå igenom en ganska liknande grej när jag fick mitt MA! Usch, jag vet hur jävla dåligt man mår, hur chockad man är och hur jävla vilsen man kan känna sig när det är över så att säga! Blä! Det önskar jag inte min värsta fiende! Skönt att höra att det iaf gått bra för er nu! Och du v 20, det låter bra det! Hoppas du kan njuta lite av graviditeten och inte bara vara orolig! Tack för ditt svar! Jag tror nog att det verkar som om jag med kommer blöda ut allt från äggledaren. Hoppas jag slipper operation, gjorde en lapraskopi för typ ett halvår sen, helt i onödan, och jag vill inte att ngn ska in och rota igen. Och jag är livrädd för att förlora min äggstock eller äggledare! Men jag håller tummarna!

    Ingela!
    Usch och fy! Hur har det gått för dig efter det då? Har du lyckats bli gravid efteråt?
    Jag har lärt mig vid det här laget att om man vill ha ngt gjort så får man stå på sig. Sjukvården där jag bor är under all kritik och speciellt kk. Så jag kommer begära att de kollar upp det här ordentligt! Tycker bara det är så konstigt att läkaren inte verkade vilja ta ett till blodprov, förstår inte riktigt vad han väntar sig att utläsa från det enda blodprovet han tog! Ont har jag men inte värr än att jag står ut, är rätt van vid kraftig mensvärk som då och då nästan golvar mig och det här är inte värre! Tack för svar!!

  • Bubbis­10
    Äldre 21 Mar 08:34
    #4
    MatUl skrev 2010-03-20 23:33:05 följande:
    Pregga!Åhh jag beklagar verkligen det du fick gå igenom, fick gå igenom en ganska liknande grej när jag fick mitt MA! Usch, jag vet hur jävla dåligt man mår, hur chockad man är och hur jävla vilsen man kan känna sig när det är över så att säga! Blä! Det önskar jag inte min värsta fiende! Skönt att höra att det iaf gått bra för er nu! Och du v 20, det låter bra det! Hoppas du kan njuta lite av graviditeten och inte bara vara orolig! Tack för ditt svar! Jag tror nog att det verkar som om jag med kommer blöda ut allt från äggledaren. Hoppas jag slipper operation, gjorde en lapraskopi för typ ett halvår sen, helt i onödan, och jag vill inte att ngn ska in och rota igen. Och jag är livrädd för att förlora min äggstock eller äggledare! Men jag håller tummarna!Ingela!Usch och fy! Hur har det gått för dig efter det då? Har du lyckats bli gravid efteråt? Jag har lärt mig vid det här laget att om man vill ha ngt gjort så får man stå på sig. Sjukvården där jag bor är under all kritik och speciellt kk. Så jag kommer begära att de kollar upp det här ordentligt! Tycker bara det är så konstigt att läkaren inte verkade vilja ta ett till blodprov, förstår inte riktigt vad han väntar sig att utläsa från det enda blodprovet han tog! Ont har jag men inte värr än att jag står ut, är rätt van vid kraftig mensvärk som då och då nästan golvar mig och det här är inte värre! Tack för svar!!
    Tack så mkt för omtanken....å jag beklagar ditt Ma...jag håller med dig, det e inget man önskar sin värsta fiende ens. Ja nu har det gått bra, men oron har varit ofantlig....men japp v 20 imon, å det ser ju ljust ut =) Vad det gäller att dom inte tar mer blodprov på dig så måste jag instämma med föregående, du får KRÄVA att dom gör det, förvånar mig att dom tar så lätt på det? jag sj fick åka in varje dag i stort sett, å sista veckan varannan dag i 2 v, för å lämna blod å kolla så mitt Hcg sjönk.
    Att du har hög smärtgräns kan i detta fallet åxå bli farligt, för då föringar man lätt smärtan, gör inte det. Utan se till att dom tar dig på allvar så det inte sitter några rester kvar, det kan ju i sin tur leda till inflammation. Hoppas det ska gå bra för dig å uppdatera gärna så man får veta hur det gått för dig.
    Styrkekram
  • MatUl
    Äldre 21 Mar 10:28
    #5
    Pregga skrev 2010-03-21 08:34:41 följande:
    Tack så mkt för omtanken....å jag beklagar ditt Ma...jag håller med dig, det e inget man önskar sin värsta fiende ens. Ja nu har det gått bra, men oron har varit ofantlig....men japp v 20 imon, å det ser ju ljust ut =) Vad det gäller att dom inte tar mer blodprov på dig så måste jag instämma med föregående, du får KRÄVA att dom gör det, förvånar mig att dom tar så lätt på det? jag sj fick åka in varje dag i stort sett, å sista veckan varannan dag i 2 v, för å lämna blod å kolla så mitt Hcg sjönk.Att du har hög smärtgräns kan i detta fallet åxå bli farligt, för då föringar man lätt smärtan, gör inte det. Utan se till att dom tar dig på allvar så det inte sitter några rester kvar, det kan ju i sin tur leda till inflammation. Hoppas det ska gå bra för dig å uppdatera gärna så man får veta hur det gått för dig.Styrkekram
    Jag förstår att du varit orolig och oron sitter nog kvar tills bebis kommer ut men förhoppningsvis blir den mindre varje vecka som går! Nu verkar det ju ändå som att det är din tur! :)
    Ja jag laddar lite inför imorgon för jag har fått nogg av all dålig "vård" jag fått på detta skitställe. Nu får dom fan skärpa till sig. Så vi får väl se vad som händer.
    Tack för stödet!
    Kikar väl in imorrnkväll och uppdaterar vad som hänt!
    Tack än en gång :)
  • Bubbis­10
    Äldre 21 Mar 15:27
    #6
    MatUl skrev 2010-03-21 10:28:45 följande:
    Jag förstår att du varit orolig och oron sitter nog kvar tills bebis kommer ut men förhoppningsvis blir den mindre varje vecka som går! Nu verkar det ju ändå som att det är din tur! :)Ja jag laddar lite inför imorgon för jag har fått nogg av all dålig "vård" jag fått på detta skitställe. Nu får dom fan skärpa till sig. Så vi får väl se vad som händer.Tack för stödet! Kikar väl in imorrnkväll och uppdaterar vad som hänt!Tack än en gång :)
    Mjo risken finns ju att oron kommer sitta i ett tag till ,men jag har vågat mig å köpa lite saker nu, vilket e ett sort framsteg =) tack va gullig du e, ja men stå på dig. Du har rättigheter, ja uppdatera gärna så man får veta hur det går för dig.
    Kram
  • Äldre 21 Mar 16:34
    #7

    MatUl:

    Jag har inte lyckats bli gravid än men detta hände för 3 månader sen så vi fortsätter kämpa. Är dock självklart jätterädd för att det ska hända igen för den smärtan var inte roligt att uppleva... Jag blev också besviken på sjukvården som vid 2 tillfällen inte lyckades upptäcka att det var ett utomkveds. De var helt inställda på att det var ett missfall och jag litade såklart på dem. Jag hade inte en tanke på att det var utomkveds.

    Vid mitt andra besök fick jag lämna blodprov och skulle sedan komma tillbaka en vecka senare för ett andra blodprov. Jag fick dock akut ont bara ngn dag efter det första provet och fick åka in akut så det andra blodprovet hann jag inte ta. Jag anser att det hade varit betydligt smartare ifall de hade bett mig komma tillbaka efter 2 dagar för ett andra blodprov. Kanske hade de då kunnat rädda min äggledare.

    Lycka till som sagt! O uppdatera gärna så vi får höra hur det går.

  • Bubbis­10
    Äldre 21 Mar 16:48
    #8
    ingela0101 skrev 2010-03-21 16:34:59 följande:
    MatUl:Jag har inte lyckats bli gravid än men detta hände för 3 månader sen så vi fortsätter kämpa. Är dock självklart jätterädd för att det ska hända igen för den smärtan var inte roligt att uppleva... Jag blev också besviken på sjukvården som vid 2 tillfällen inte lyckades upptäcka att det var ett utomkveds. De var helt inställda på att det var ett missfall och jag litade såklart på dem. Jag hade inte en tanke på att det var utomkveds. Vid mitt andra besök fick jag lämna blodprov och skulle sedan komma tillbaka en vecka senare för ett andra blodprov. Jag fick dock akut ont bara ngn dag efter det första provet och fick åka in akut så det andra blodprovet hann jag inte ta. Jag anser att det hade varit betydligt smartare ifall de hade bett mig komma tillbaka efter 2 dagar för ett andra blodprov. Kanske hade de då kunnat rädda min äggledare. Lycka till som sagt! O uppdatera gärna så vi får höra hur det går.
    men det e ju inte klokt!!!! jag hade nog stämt skite ur dom, grr va arg jag blir....
  • Äldre 21 Mar 20:35
    #9

    Igår åkte jag in för jag har haft ont i magen på vänster sida dock ingen blödning. Väl där så kunde de "bara" se en säck men tror att det rör sig om en utomkved, tyvärr kunde de inte se min vänstra äggledare.


    JAg har fått lämna blodprov och ska in igen imorgon för ytterliggare ett test för att se så att hormonvärdet inte skjuter i höjden. 
    Vet inte ens om jag är gravid längre. Även om det inte var planerat så blir man ju klart väldigt ledsen.
    Någon som vet vilka värden man ska ha vid "normal" graviditet vs utomkved?
    Känner med er alla!
    Brist på information skapar spekulation
  • Äldre 22 Mar 20:19
    #10

    Pregga: Jo, man blir förbannad. Men tyvärr inte så mkt man kan göra nu. Jag försöker tänka positivt och tänka på att man har 2 äggledare för att den andra ska kunna ta över ifall det blir fel på den ena.

    Blossi: Någon annan har tidigare skrivit den här listan:
    Veckor efter senast mens     (hCG i mIU/ml)
    3:  5 - 50
    4:  4 - 426
    5:  19 - 7 340
    6:  1 080 - 56 500
    7-8:  7 650 - 229 000
    9-12:  25 700 - 288 000
    13-16:  13 300 - 254 000
    17-24:  4 060 - 165 400
    25 - 40:  3 640 - 117 000

    Men det är tydligen väldigt individuellt och behöver inte alls se ut som ovan. Lycka till!

  • Äldre 22 Mar 20:26
    #11

    Har varit inne hela dagen idag på sjukhuset men vet inte mer än vad jag visste igår. 


    Hcg:n har från i förrigår varit 10'000 höjt till 15'000 men enligt läkaren så var det inte så positivt. En normal graviditet skulle ha minst fördubblats alltså till 20'.
    Har fått en ny tid för återbesök och blodprov om en vecka.
    Vad jobbigt att inte veta.
    Nu vill jag egentligen bara ta bort allt för jag tycker det är så otroligt jobbigt att gå omkring och må illa osv utan att egentligen vara gravid. 
    Brist på information skapar spekulation
  • Äldre 26 Mar 23:14
    #12

    Hur har det gått för er MatUl och Blossi?

Svar på tråden Hjälp! Utomkveds?!