• Bubbis10

    Hjälp! Utomkveds?!

    Hej Ts!

    Jag hade ett x för lite mer än ett år sen å vi förlorade den lille.
    Jag visade positivt på grav test å lyckan va fulländad, som vi kämpat. Jag sitter på huk å ska tötta ut vattnet ur badkaret, å känner ngt blött i trosan å på låret...tar ner handen å ser blod...å då hade jag först inte ont...vi åkte upp akut å dom sa bara att det e vanligt med blödning i tidig graviditet...vi åkte hem, 3 dagar efter så satte en smärta igång i ena sidan som inte går att beskriva, jag har hög smärtgräns men detta gjorde ONT! vi åkte in akut, å jag blödde nu kraftigt....mkt kraftigt...blev yr å helt vit i ansiktet, jag hinner inte mer än in på Sahlgrenska gynakut å dom tog in mig direkt, jag va ask grå i ansiktet....dom sa åt mig att ta av mig för ett vul.....fr den lilla hörnan bort till gynstolen så rann det ner blod på golvet, å väl uppe i stolen så sa han-du blöder för mkt...har du fått blodtransfusion ngn gng? vad har du för blodgrupp?
    Allt var så omtumlande, jag slapp å få blod men låg med dropp....
    hela mitt lin skakades om.....dom tog in en ultraljuds spicialist som sa-denna graviditet förbryllar mig, jag ser inte ett spår i livmodern efter ngt..inte en hinna inte ngt..men mitt GCG-Gravhormon va skyhögt....
    det visade sig att jag hade blött ut allt fr äggledaren...å dom sa att jag hade tur i oturen.....
    läkaren-går du med detta å den lille sitter kvar i äggledaren så kan den brista å det leder till att bukhålan fylls med blod å du förblöder inombords....
    jag befann mig i detta läget i chock....å min kille...ja han sa bara mitt namn..tittade på mig å sen bort....
    vi hade kämpat så...å jag låg som en grönsak i månader...
    Nu 1 år senare så är jag gravid igen till vår stora lycka....å är i v 20 på mån..men det har vart mkt, mkt oro på vägen i denna graviditet....

    Hoppas det ska gå bra för dig....Lycka till...

  • Bubbis10
    MatUl skrev 2010-03-20 23:33:05 följande:
    Pregga!Åhh jag beklagar verkligen det du fick gå igenom, fick gå igenom en ganska liknande grej när jag fick mitt MA! Usch, jag vet hur jävla dåligt man mår, hur chockad man är och hur jävla vilsen man kan känna sig när det är över så att säga! Blä! Det önskar jag inte min värsta fiende! Skönt att höra att det iaf gått bra för er nu! Och du v 20, det låter bra det! Hoppas du kan njuta lite av graviditeten och inte bara vara orolig! Tack för ditt svar! Jag tror nog att det verkar som om jag med kommer blöda ut allt från äggledaren. Hoppas jag slipper operation, gjorde en lapraskopi för typ ett halvår sen, helt i onödan, och jag vill inte att ngn ska in och rota igen. Och jag är livrädd för att förlora min äggstock eller äggledare! Men jag håller tummarna!Ingela!Usch och fy! Hur har det gått för dig efter det då? Har du lyckats bli gravid efteråt? Jag har lärt mig vid det här laget att om man vill ha ngt gjort så får man stå på sig. Sjukvården där jag bor är under all kritik och speciellt kk. Så jag kommer begära att de kollar upp det här ordentligt! Tycker bara det är så konstigt att läkaren inte verkade vilja ta ett till blodprov, förstår inte riktigt vad han väntar sig att utläsa från det enda blodprovet han tog! Ont har jag men inte värr än att jag står ut, är rätt van vid kraftig mensvärk som då och då nästan golvar mig och det här är inte värre! Tack för svar!!
    Tack så mkt för omtanken....å jag beklagar ditt Ma...jag håller med dig, det e inget man önskar sin värsta fiende ens. Ja nu har det gått bra, men oron har varit ofantlig....men japp v 20 imon, å det ser ju ljust ut =) Vad det gäller att dom inte tar mer blodprov på dig så måste jag instämma med föregående, du får KRÄVA att dom gör det, förvånar mig att dom tar så lätt på det? jag sj fick åka in varje dag i stort sett, å sista veckan varannan dag i 2 v, för å lämna blod å kolla så mitt Hcg sjönk.
    Att du har hög smärtgräns kan i detta fallet åxå bli farligt, för då föringar man lätt smärtan, gör inte det. Utan se till att dom tar dig på allvar så det inte sitter några rester kvar, det kan ju i sin tur leda till inflammation. Hoppas det ska gå bra för dig å uppdatera gärna så man får veta hur det gått för dig.
    Styrkekram
  • Bubbis10
    MatUl skrev 2010-03-21 10:28:45 följande:
    Jag förstår att du varit orolig och oron sitter nog kvar tills bebis kommer ut men förhoppningsvis blir den mindre varje vecka som går! Nu verkar det ju ändå som att det är din tur! :)Ja jag laddar lite inför imorgon för jag har fått nogg av all dålig "vård" jag fått på detta skitställe. Nu får dom fan skärpa till sig. Så vi får väl se vad som händer.Tack för stödet! Kikar väl in imorrnkväll och uppdaterar vad som hänt!Tack än en gång :)
    Mjo risken finns ju att oron kommer sitta i ett tag till ,men jag har vågat mig å köpa lite saker nu, vilket e ett sort framsteg =) tack va gullig du e, ja men stå på dig. Du har rättigheter, ja uppdatera gärna så man får veta hur det går för dig.
    Kram
  • Bubbis10
    ingela0101 skrev 2010-03-21 16:34:59 följande:
    MatUl:Jag har inte lyckats bli gravid än men detta hände för 3 månader sen så vi fortsätter kämpa. Är dock självklart jätterädd för att det ska hända igen för den smärtan var inte roligt att uppleva... Jag blev också besviken på sjukvården som vid 2 tillfällen inte lyckades upptäcka att det var ett utomkveds. De var helt inställda på att det var ett missfall och jag litade såklart på dem. Jag hade inte en tanke på att det var utomkveds. Vid mitt andra besök fick jag lämna blodprov och skulle sedan komma tillbaka en vecka senare för ett andra blodprov. Jag fick dock akut ont bara ngn dag efter det första provet och fick åka in akut så det andra blodprovet hann jag inte ta. Jag anser att det hade varit betydligt smartare ifall de hade bett mig komma tillbaka efter 2 dagar för ett andra blodprov. Kanske hade de då kunnat rädda min äggledare. Lycka till som sagt! O uppdatera gärna så vi får höra hur det går.
    men det e ju inte klokt!!!! jag hade nog stämt skite ur dom, grr va arg jag blir....
Svar på tråden Hjälp! Utomkveds?!