• zera

    Gul marsipan?

    Nektarin skrev 2010-03-25 12:17:22 följande:
    Det var slut på kakburken...just den gula Hmm, tänker mig att det blir ojämnt om man ska blanda själv. Alltså jag antar att man köper karamellfärg och geggar ihop med den ofärgade marsipanen? Marispan är ju så "fast" att jag inte förstår hur den kan bli jämnt gul? Tips på andra sidor för baktillbehör?
     knådar du marsipanen med karamellfärg så blir den inte ojäm
  • zera
    Nektarin skrev 2010-03-25 12:28:11 följande:
    zera, ok...ja i värst fall så Har sms:at en bekant som jobbar på ett konditori, ska se vad hon svarar.
    bästa är ju egentligen gele färg eftersom karamellfärgen kan få marsipanen att bli lite "blötare" och kladdigare =)
  • zera
    Nektarin skrev 2010-03-25 12:35:38 följande:
    Hmmm, jag vill så gärna få ett lyckat resultat och vill inte så gärna exprimentera...såg att det fanns lila marsipan, det kanske också funkar till en påsktårta?
    jag tycker det är väldigt lätt att färga marsipan med gelefärg (är inte alls en erfaren bakare utan har gjort det några gånger bara) och det har alltid blivit ett bra resultat. Men självklart funkar lila jätte bra på en påsktårta också om du hellre vill köpa färdig
Svar på tråden Gul marsipan?