• kasa01

    Mola/Druvbörd

    Hej alla!
    Jag har följt er tråd sen jag kom hem från sös för drygt 2 veckor sedan, är så hemskt glad över allt jag kunnat läsa av era öden. Jag tror det finns många som jag, som läser och finner mycket tröst och stöd utan att för den saken skull delta. Vill att ni ska veta det, som skriver här. Tack!

    Jag sitter som ni i skiten här, fick diagnoser komplett mola efter analys av skrapet som de tog i vecka 9+5. Min sambo och jag har förskt få barn i 2 år nu, ett misslycket ivf förra året och skulle just börja med behandling nr 2 när jag belv naturligt "gravid". Lycka var ju som ni kanske kan förstå enorm! Änligen funkade det! Jag mådde dock väldigt dåligt, och när man konstaterade att hjärtat inte slog och att mitt hcg låg runt 300 000 fick vi förklaringen. Alltås ingen bebis, och förmodligen förbud i 1 år eftersom jag hare en komplett mola. Detta har näst intill knäckt mig, efter all kamp med hormonreglering först upp sen ner, sprutor och sprej, systor o annat skit, kom nu detta. Eftersom vi inte kan får barn naturligt kan vi inte heller bara vänta ut detta, och försöka igen. Vet inte vad jag kommer att få för dom på huddinge idag, men om man lägger till mitt kärnlösa ägg i ekvationen "barnlös" vet jag inte vad lösningen kan bli. Finns det någon som har haft liknande erfarenhet?

    Jag har försökt hitta info om sjunkande hcg värden utan framgång. Ja hade som sagt ca 300 000 innan skrap, 97 000 när jag åkte hem. 2 veckor sernare låg värdet på 1870. Läkaren sa att det var bra, men ville inte sia om framtden. Detta brukar i min värld av dåliga besked inte båda gott. Skulle uppskatta om någon ville dela med sig av hur era värden legat den första tiden?

    kramar till er alla....

  • kasa01

    Hej!
    då verklar mina värden åtminstonne inte helt fel. Vet du när de kommer att släppa dig? Jag ska som alla andra lämna hcg varanna vecka framöver, lung/hjärtröntgen imorgon, återbesök om drygt 2 veckor. Tycker att min mage är ganska spänd o svullen vilket känns skumt eftersom jag inte gå så långt (v 10 bara). Eftersom jag måste in i planeringen på huddinge för nästa ivf är det extra viktigt att jag vet när jag kommer att få "graviditets tillståndet" tillbaka (såååå sjukt). Det är alltid lång väntetid där, även om man redan är inskriven. Jag har för säkerhets skulle fått en tid om 6 månader, har nämligen bestämt mig för att detta ska gå bra, men de vill såklart ha utlåtande från ansvarig läkare på sös.

  • kasa01

    Pralinbiten,
    Be om att få nya HCG tester med en veckas mellanrum. Är det en ny mola går värdena upp snabbare. Kan du vara gravid? Tänk om...
    Tack för rara ord om min situation. Vi kan nog tyvärr inte adoptera eftersom jag har ett barn sen tidigare. Det är massa som krävs för att få adoptera, och det känns som om det skulle bli för jobbigt för honom att gå igenom. Vi har haft en rent SKIT år hela familjen, han är jätte orolig för att jag ska dö (har gjort rätt många operationer under året). Tanken finns så klart, men jag hoppas fortfarande på att IVF'e ska funka så småningom.
    Hoppas det är en lite böna där inne...

  • kasa01

    Hej Louise!
    Då jag bad dem titta en vecka efter operationen sa de att jag i så fall fick gå till akuten. Kännde inte att jag ville ta tid från dem som ÄR akut, så jag väntar till mitt inbokade återbesök den 26'e. Hoppas det bara är avsaknad av träning som syns på magen...

    Jag tycker också att det är långt mellan proverna! Det kan ju sjunka o sen gå upp igen utan att det märks på det här viset. Det måste ju vara mycket bättre att man hittar elakingarna så snart som möjligt om det finns några. Får du cellgifter nu, eller räckte det med ny skrapning?

    Enligt min läkare på SÖS är de nöjda om man ligger på 5 eller under innom 8 veckor. De fortsätter ändå kolla, men man får fösöka m ny graviditet 6 mån efter skrapning om man får det resultatet. Eftersom jag alltså inte ska försöka utan slussas till fertilitetsenheten på Huddinge efter det blir det rätt många kockar i min soppa. Känner inte att de har nån erfaraneht alls av min situation, vilket så klart inte är så kul. Misstänker även att mitt toma ägg (hade komplett mola) kan vara ett resultat av den behandling jag genomgick förra året. Jag fick ta ganska starka doser hormoner, både upp o ner (lång historia) och sen kom alltså molan.

    Tur man inte vet vad man ska gå igenom i livet!

    Pralinbiten;
    Har gått hos kurator under denna period, och hon var den första som ville att jag skulle börja tänka på adoption. Alltså var det helt rätt tänkt av dig! Det hjälper många att ställa sig i kön, då kommer graviditeten av att man slappnar av sen. Jag kommer kanske att ställa mig kön så småningom, men inte riktigt ännu...

    Ni som talat om Charings cross, jag kan inte hitta deras hemsida! Är inte helt fokuserad numera.. Kan någon snälla kopiera en länk, jag har googlat men hittar ingenting.

    O ursäkta alla stavfel... är som sagt inte helt med

  • kasa01

    Hej Alla!
    Karolin1134,
    Enligt min erfarenhet (inte jätte stor men ändå) är din värden super! Allt under 5 är OK, och jag tror du kommer att få den "kortaste" karantän tiden dvs 6 månader.

    Celin01,
    Känner mig dig,hoppas VERKLIGEN du får ett bättre besked än mig. Jag låg på 300000, också 9 fullgågna veckor. 97000 efter skrap. De kunde inte säga om det var en mola eller ej, provsvaret kom efter 6 dagar. Komplett mola. De kan dock inte säga något innan annalys. Kirurgen som tog ut min mola sa att hon inte tyckte det såg ut som en. HCG på ca 100000 i v 9 är INTE onormalt. Hittade en tabell på "normala värden" men har den inte kvar. Det verkar vara mycket individuellt vad värdet ligger på.

    Epelino o alla ni andra som gått igenom cellgiftsbehandlingar. Tycker ni är så otroligt starka och är glad att ni orkar dela med er här. Kände ni att något var fel? All denna vänta är så otroligt ångest laddad, vill veta vad som händer i min kropp. Kan man "gissa" att det spridits sig, känner man av det på något sätt?
    Kramar till alla,

  • kasa01

    Epelino,
    FY FAAAN! 1 år till! Jag tycker att jag hört 3 månader efter avslutad cellgiftbehandling. Det kanske bara gäller de lite "snällare" cellgifterna? Stackare... Man kan ju begära ny konsultation och hoppas på att få en annan "dom" hos en annan läkare. Känns inte som att det finns några uppmuntrande saker att säga här, det är skit raktigenom bara.
    Läste att det är 6-32% (konstig statistik) att det sprider sig vid komplett mola. Är man en på 1000, kan man lika gärna pricka in detta också! Bara att vänta o se alltså.
    kramar,

  • kasa01

    Epelino,
    Det är lite rörigt i mitt fall... Opererades på SÖS, och gör mina kontroller där. Huddinge är också inblandade eftersom det är där jag har gjort och ska göra IVF. I mitt fall finns ju ingen risk för en ny mola, i o med att befrukningen kommer att ske kontrollerat i provrör (låter väldigt romantiskt!!). 
    Förstår hur du tänker, skönt att inte behöva gräma sig i efterhand. Å andra sidan är ett OK från en läkare inte förenat med garantier! Det kan ju gå snett igen, oavsett om man väntar i 10 år. Hade du en koplett mola? I så fall har ditt ägg saknat dna, dvs ingen kärna. Kanske kan du be dem utreda det? I mitt fall ser dom ju äggen dom plockar ut för att befrukta.

    BLÄÄÄÄÄ.... känns som att man famlar i mörkret oavsett. Djävla fucking skit sjukdom, dom kan ta alla molor o bränna dom i H-vetet!!!!

  • kasa01

    Hej Alla!
    Pralinbiten, vad underbart! Blev helt tårögd när jag läste, hoppas hoppas det går hela vägen nu!

    Louise, hoppas de fått ut allting nu, och att du kommer ner på 0. Jag är fortfarande delvis kvar i "dimman", men lite gladare nu. Som du säger, man förstår mer nu hur dåligt man mått. Vi hade ju försökt få en bebis i 2 år när jag ÄNTLIGEN fick en positiv grav test. Att det skulle bli så här blev ett ganska svårt besked för mig. Har nog aldriv haft så mycket sorg förr, någonsin. Mitt värde har sjunkit till 134, 4 veckor efter skrap. Låg på 300 000 med komplett mola, så jag tror att det ska vara ganska bra. Fick en blödning idag, hoppas verkligen att det är min mens som kommit tillbaka. Har inte ens övervägt att det kan vara molarester... Ska på undersöning på måndag, så jag får väl veta då om inte annat. Jag hade absolut valt en skrapning till med tanke på hur mycket längre man måste vänta efter cellgifter.

    Celine01! Önskar jag hade kvar tabellen m hcg värden så jag kunde visa, men man ligger som högst mellen 9-12 veckor. Man kan ha så högt som 180 000 då, men även 50 000 är normalt. Sedan sjunker värdena igen, det är därför man oftast mår bättre efter v 12. Det är alltså väldigt individuellt, men inte onormalt att ligga på 100 000 vid v 10, även om det låter högt. Hoppas verkligen du slipper detta!

    Kramar till alla! ÄR verkligen glad att så många delar med sig här, det har gett mig hopp och "sällskap" i olyckan.

  • kasa01

    Celin01!
    Hittade tabellen, den låg f övrigt på en gammal tråd här.

    3 5.8-71
    4 9.5-750
    5 220-7100
    6 160-32000
    7 3700-160000
    8 32000-150000
    9 64000-150000
    10 47000-190000
    12 28000-210000
    14 14000-63000
    15 12000-71000
    16 9000-56000
    17 8200-56000
    18 8100-58000

    Alltså inget konstigt mhcg på 100 000.
    Lycka till!

  • kasa01

    Ni som fått tillbaka er mens, vad har ni haft för HCG värde då?
    Blev helt kall nu, kan det vara molan tillbaka.... Blev så glad när jag såg blödningarna, tog det som ett gott tecken.
    Hjälp!!

Svar på tråden Mola/Druvbörd