• kasa01

    Mola/Druvbörd

    vombat skrev 2010-11-11 16:22:30 följande:
    Tack kasa, dina värden har ju verkligen liknat mina! Jag ska absolut fråga. Jag antog att om det inte gick ned till 0 på 8 veckor så sätter de in cellgifter?! Jag kulle verkligen vilja slippa äta cellgifter och dessutom vänta ännu längre på att bli gravid. Ska bli intressant att se vad provet som jag tog idag visar.
    hej igen gumman!
    Nej, så är det inte. Om värdet går ner innom 8 veckor behöver man bara följas i 6 månader, send är det ok att börja försöka bli gravid igen. Har de inte gjort det o man har komplett blir tyvärr grav förbudet förlängt, upp till ett år. Dock bör de inte sätta in cellgifter om värdet inte stiger, eller slutat sjunk helt. så länge du har ett sjunkande värde, om än bara med ett fåtal steg, är det som det ska.

    Lavinia, sörjer med dig.
    Jag vill bara påpeka även för dig att mina värden inte heller såg så bra ut. Ibland tar det tid, vi är alla olika. Det finns tydligen ganska lite dokumenterat om HCG värden vid normalt missfall, så man har inte s mycket att jämföra med. Vi som sjunker långsamt hade förmodligen gjort det om vi haft ett "normalt" missfall eller av annan anledning avslutad graviditet. Det är helt individuellt, och som sagt mycket liten dokumentation av dessa värden. Det behöver absolut inte betyda att man får en stegring, eller cancer för det. Det frustreraden är ju att det tyvärr inte verkar som att man kan göra något åt det... bara att vänta. Ser att du redan blivigt skrapad två gånger, varför? Fick det inte bort allt? Kanske har du fortfarande rester kvar?

    Är en del inne på forum för IVF eftersom det är vad jag tampas med nu, o många där får också mäta sina hcg värden. Om man plussat efter ivf försök, men  sedan fått missfall vilket är gasnka vanligt. Många går o väntar på att mensen ska komma tillbaka, och det dröjer olika för alla. Vissa tar det jätte lång tid för, o i deras fall gäller det ju verkligen inga cancer risker eller mola rester..

    Tja, belv ett lågnt inlägg här, men jag hoppas att det kan bringa lite förtröstan.
    kramar och lycka till för alla som kämpar
  • kasa01
    Lavinia skrev 2010-11-11 19:30:29 följande:
    Tack ni som ger styrka!!
     
    Kasa: Jag skrapades första gången för att allt inte kom ut (såklart). Patologprovet visade då på normalt missfall. Vid återbesök en månad senare visade jag fortfarande positivt grav test och hade då ett HCG på 74000 (Det mättes inte första gången men jag är helt säker på att det ökat under denna månad, det kändes). De kunde också se att allt inte var borta via UL. Skrapades då en andra gång och vid det patologtestet hittade man molavävnad vilket jag fick reda på ytterligare en månad senare. Eftersom det var partiell Mola kan det varit så att de fick ut frisk vävnad första gången och molavävnaden andra gången, sa man.

    Som du säger är jag också rädd för om det fortfarande finns rester kvar för vid de två UL som man gjort efter 2:a skrapningen har hon kunnat se att det ser lite avvikande ut på så sätt att man inte riktigt ser slemhinnan längst in i livmodern. Men tydligen kan detta vara förkalkade rester från det myom som jag tog bort i detta område för 1.5 år sen. "Myomärret" kunde tydligen också vara en orsak till att det satt så hårt. Men hittills vill man inte gå in en tredje gång för att risken för mer ärrvävnad finns för varje gång man gör ett ingrepp. Tror läkaren hoppas att eventuella rester ska komma med första mensen. Men jag får väl se vad hon säger om hon ringer imorgon. Jag skulle ju gärna vilja att man kollade med UL igen.

    Denna graf (den andra som också är långsam) gav mig iaf lite hopp om att det kan gå bra och gå snabbare igen:
    www.hmole-chorio.org.uk/patients_info_followu...
    Personen verkar ha snurrat runt på HCG 100 i flera månader. Fast fortsätter det i denna takt för mig(halveringstid på 80 dagar) är jag nere på 4 i feb 2012(!!) har jag räknat ut. Hade det fortsatt som innan hade det blivit också februari... fast 2011... Så...låt mig se feb 2012, 1 år på det och sen 9 månader... i bästa fall får jag bebis nov 2013.... då är jag...36.5 år...Svårt att inte bli bitter! Bitterhet, den hemskaste av alla egenskaper man kan ha, usch

    Ja alla är ju olika som sagt. Jämförde med dina värden. För mig har det redan gått 14 veckor och jag har ett något högre värde än vad du hade efter 4 veckor! Allt är relativt som sagt. Jag "önskar" att jag varit nere och snurrat på 11 som du , fast någon annan tycker säkert jag har tur som  "redan" är nere på 170. Som sagt man får väl hoppas att den där takten ökar igen.

    Ursäkta långt inlägg igen...

    kram kram tillbaks alla!
    åh, hjärtat... Skit vad jobbit.
    Jag tror inte att du ska räkna med halveringstider som du gör, tror att det antingen finns rester som gör att värdet inte går ner, eller att det är en platå som kommer att ge med sig. Som du ser låg jag mellan 40-20 i 6 veckor. Då kändes det helt absurt långsmat, så jag kan verkligen förstå att det är jobbigt m dina värden. Det finns ju någon slags piller för "medicins abort" kan det vara något de kan prova? Så resterna stöts ut så att säga? De borde ju att föreslagit det om det var en möjlighet i o för sig. Vill så gärna komma med goda råd till dig, men jag har nog inga tyvärr.

    Jag förstår även din stress mot den biologiska klockan. Min sambo o jag började försöka när jag var 33, när jag var 34 kom man på att han saknar akrosomer (protein hölje på spermien som gör att den kan ta sig in i ägget), in i IVF snurren, men blev naturligt gravid precis innan jag skulle fylla 36. Vi var såklart överlyckliga, o det totalt svartnade för mig när jag fick diagnos Komplett mola. Jag kommer inte att vara gravid innan jag fyller 37 verkar det som, o tiden går.... Om vi kommer att lyckas överhuvudtaget, det vet vi ju så klart inte.

    Skit o piss, känns så orättvist. Hoppas de kan hjälpa dig på ett bra sätt till slut.
    Många kramar till dig.
  • kasa01
    Lavinia skrev 2010-11-13 12:12:29 följande:

    Kasa: Jag är ingenjör, jag räknar på allt och väntar mig dessvärre också att det ska finnas en halveringstid på HCG liksom på alla läkemedelssubstanser jag jobbar med . Oj så dumt!

    Fick prata med läkaren igår som, liksom jag, ville titta med ultraljud på tisdag. Bra! Kanske också ny lungröntgen. Då får jag också svar på nytt HCG från måndagen. Hon "varnade" också för att det kunde bli en ny, tredje skrapning. Men som du säger Kasa ska jag föreslå abortpiller. Har tänkt att det borde ju finnas något sådant men inte kommit att tänka på abortpiller.

    Undrar varför man bara gör lungröntgen. Visst verkar det vara där de sätter sig oftast men borde man inte kolla lever och hjärna också i detta läge?

    Hur "svårt" är det att övertyga läkare om att få göra en IVF förresten? Antar att man lägger något halvår bara på utredning dessutom? Ibland tänker jag att om man får göra en IVF är man ju säker på att inte få en mola till iaf. Om det inte går som för dig då Kasa.... När får du göra ett nytt försök?


    Haha, tja räkna på Kanske blir du glatt överraskad i stället Skrattande
    Jag fick göra lung o hjärn röntgen... Tror dom kollar lever om hcg stiger, specielt om man får cellgifter. Till mig sa det att man inte ville leta cancer i blindo, utan att man såpass säkert vet att hcg är en god nog indikator på om man är frisk eller ej...

    Ang IVF är det lite olika. Jag o min sambo ställdes i kö efter utredning som tog ca 3 månader. Man kunde ganska snabt konstatera att vi skulle få mycket svårt att få barn eftersom min sambo's spermier saknar ett ämne. Inte alla, men alltför många. Kön om du bor i stockholm är på ca 8 månader. Man säger över ett år, men det är mest för att skrämma bort folk tror jag... Annars kan man ju välja en privat klinik, o då gör man ju som man vill.

    Vi har möjlighet på ett nytt försök innan jul, men det är många "kansken". Man vill använda det frysta äggen som är odlat i 5 dagar först, men har bara ett sådant ägg. De andra 3 frös man på dag 2. Om det på dag 5 inte klarar upptiningen missar vi tyvärr den möjligheten. Man måste föra tillbaka ägget på samma dag i cykeln som det är odlat, alltså dag 5 efter ägglossning. Om det inte klarar sig har vi möjlighet på dag 2 odlade äggen till nästa cycel om det inte hamnar på röd dag, det är ju juletider som ställer till det lite för oss frammåt.

    Jag skulle dock inte rekomendera IVF bara för att undvika en ny mola, om ni kan själva. Det tar tid, är omständigt, ska passa in med alla datum, och en riktigt psykande "ruvartid", dvs dagarna från återförande av ägget, till beränad mens. Dessutom mår man inte så bra under behandlings tiden, det är massa sprutor i magen, ingreppet då man plocker äggen mm. Man är ganska meddagen under tiden, och det är en massa spring till läkaren för ultraljud osv. Tar otroligt mycket tid och energi.

    Hör av dig efter ditt ultrljud, hoppas det går bra för dig. Kanske det bästa vore en ny skrapning ändå, men som sagt inte bra om det blir ännu mer ärr bildningar.
    lycka till
  • kasa01
    vombat skrev 2010-11-15 13:35:45 följande:
    Hej igen, livet är verkligen som en berg-och-dalbana....idag är det dock ganska bra. Efter att ha läst era inlägg Kasa och Skräpmola, var jag lite laddad idag när jag ringde läkaren för att kolla mitt prov och för att se om jag ska få cellgifter. Det hade sjunkit till 23 och jag har fått en ny läkare (tydligen experten på molor på KS), Ulrika J...nånting. Så jag fick en ny tid redan på onsdag för att träffa henne och diskutera saken. Eftersom det har varit strul med uppföljningen från min skrapning har jag ju inte tagit så många prover än, men hittills ser det ut som följande:

    innan Skrapning: 375000
    v.6    34
    v.7    30
    v.8    23
    v.9     ?

    Kasa -det låter jättejobbigt med IVF, hoppas verkligen att det ger lön för mödan.

    Lavinia -hör av dig efter UL så vi får veta vad de säger. Alla mina kompisar är också gravida, två av mina närmsta vänner skulla få samma vecka som jag var beräknad :(
    Hej Vombat!
    Låter bra! tycker inte alls att de borde sätta in cellgifter, dina värden sjunker ju fint. Det kan vara så, att det segar sig ordentligt på slutet. Det är inte alls ovanligt, och jag ifrågasätter starkt din läkares beslut om cellgifter. Tycker det är lite obehagligt att det känns som att man kan mer än läkarna i vissa fall, men man blir väl lite av en expert på sin egen sjukdom kanske....

    Ja, IVF är ingen dans på rosor. Får se vad som händer för oss. Man får väl säga som så i alla fall, att är det någontnig i livet som det verkligen är värt att kämpa för så är det ju barn.

    Kramar till er alla!
  • kasa01
    vombat skrev 2010-11-19 10:54:01 följande:
    Idag är en pissdag! Värdet hade gått  upp till 24 (från 23) på en vecka, så det verkar som att det har nått en platå och står och stampar.... så det verkar bli cellgifter för mig med :(
    ÅH NEJ!!!
    förstår att det känns piss...

    Finns det någon mildare form av cellgifter där man inte behöver vänta ett år efter avslutad behandling? Undrar eftersom jag sett på IVF forum att vissa fått cellgifter där med, efter vanligt missfall där värdet inte vill sjunka. Man drar ju ganska snabt en paralell efter allt grävande efter informatioin om Molor. I dessa fall har de inte behövt vänta ett år, utan man nöjer sig med att värdet går ner. Sen är det bara att tuta o köra i deras fall. Antingen är det så att det är själva risken i o med molan som gör att man måste vänta så länge, inte cellgifterna i sig.

    kramar,
  • kasa01
    wass skrev 2010-11-24 16:09:21 följande:
    Tack snälla Vanna!
    Hoppas att det går bra för dig!  Ingen som har hört från Epelino?

    Kram
    Jätte härligt att du skriver lite här, även om du inte är en "mola" längre Skrattande. Underbart att höra att det går bra i slutändan. Hoppas du får se ett litet hjärta picka på onsdag.

    Epelino har inte skrivigt sen hennes värde gick upp igen, och ärligt talat börjar jag tro att något obehagligt har hänt henne. Det känns verkligen inte bra.

    Vanna, hur går det för dig? Har du fått någon blödning ännu?

    Lavinia, skönt att du inte mått sämre av cellgifterna. När har du nästa hcg prov? spännande o höra resultatet, hoppas det värdet faller som en sten nu!

    Wombat, hur gå det för dig?

    Kramar till era allihopa!
  • kasa01
    vanna skrev 2010-11-26 09:03:42 följande:
    Kasa - ingen blödning ännu Men hade enligt ÄL-test ägglossning denna månad med, vilket känns bra! Ska på kvinnokliniken den 1dec för att göra ultraljud. De kollar slemhinnornas tjocklek och så ...
    har tagit prover också .. som jag råkade tjuvtitta påSkäms såg att jag hade lågt tsh, vilket kan tyda på överproduktion (och kanske också underproduktion) av sköldkörteln .. som kan ge menstruationsrubbningar och svårigheter att bli gravid! Men jag får väl se när jag träffar läkaren vad hon/han säger.

    höres Hjärta // Vanna
    Hmmm.... känns så orättvist, man kan tycka att det räcker med att ha fått en mola. Hoppas de kan komma till rätta med felet i alla fall. Min bässta väninna har också sköldkörtel rubbningar, men hon har en go liten tvååring hemma. Skönta att få besöket innan jul i alla fall, all den här väntan gör att man blir tokig tycker jag.

    Själv går jag också o väntar på en mens som inte vill komma. Så fort den behagar dyka upp ska jag "anmäla" mig till huddinge för att se om vi kan få ett fruset ägg innan jul. Kanske, kanske inte....

    Kramar o lycka till imorgon.
  • kasa01
    wass skrev 2010-12-01 15:27:57 följande:

    Hej alla, tack för er tanke! 
    Det va ett litet hjärtslag som slog allt såg bra ut en liten bebis på 9v , MEN dom hittade något annat som kunde tyda på en muskelknuta, cysta eller att jag har väntat tvillingar och att den ene inte har klarat sig, det va svårt att se. Skall åter på fredag för att göra ett större ultraljud. Ska man våga hoppas & vara glad? 


    Klart du ska vara glad! Man ska inte ta ut sin oro i förväg!!! Hälften av det man oroar sig för händer inte, den andra hälften händer ändå, så varför oroa sig... Skrattande

    Skämt o sido, det är ju såklart omöjligt att inte oroa sig, men man kan passa på att vara lite glad sammtidigt.

    Vombat, hoppas det fortsätter på samma spår! har du sjunkit till 16 är du u nästan hemma.... Om du inte sjunker nu kanske de ändå kan vänta m cellgifterna tills efter jul? Det är ju inte många dagar man skulle skjuta upp det i så fall, kanske värt det att få samla energi i julmyset...?

    Lavinia, hur går det?

    Jag ska på VUL den 9'e, får sen köra m ÄL stickor för att försöka fånga den naturliga ÄL. får jag utsalg räknar man dagarna o gör ett försök att återföra ett fruset ägg på rätt dag i cykeln. Mycket kan fortfarande "bomma", men än är jag med i leken i alla fall.

    Varmt lycka till alla ni som nu bär på små guldklimpar i magen! Härligt!

    kramar allihopa.
  • kasa01
    vanna skrev 2010-12-09 08:06:03 följande:
    har nu fått diagnosen hypertyreos. Har lämnat fler blodprover och ska också göra en spårjodsundersökning för att säkrare fasställa exakt vilken slags struma jag har. Därefter bestäms behandlingssätt..

    Så nu har jag förbud att bli gravid igen Jag är så himla ledsen .. känns som att jag aldrig mer kommer att bli gravidGråter
    Hur länge jag måste vänta är det ingen som vet .. men jag har redan väntat länge nog!

    JÄVLA SKITMOLA ... JÄVLA STRUMA ..

    ursäkta att jag skriker ur mig allt skit, jag måste bara få lufta nånstans..
    Nu är grannen gravid .. och min kompis på väg att bli (kommer säkert att lyckas direkt åxå) Visst är man ju glad för dem.. men det känns ändå skit att jag måste vänta så länge .. vi som skulle haft barn i somras om det inte vore för denna j--a skitmola!
    Men gumman!!!!
    Skit vad trist. Hoppas att det inte är den värsta varianten, och att de kan normalisera dina värden SNABT! Det känns säkert inte särskilt tröstande just nu, men du kommer att bli gravid! Detta går att bota, och förhoppningsvis blir det en snabb och kort diagnostering så det kan stabilisera dina värden BUMS!

    Många varma kramar till dig.
  • kasa01
    Anonym (skräpmola) skrev 2010-12-12 20:48:00 följande:

    Kasa, hur går det för dig?
    jorå tack, här går det frammåt... Har fått glad gubbe på ÄL testet, allt är senare än normalt, men det har nog med IVF bahandlingen att göra. Jag har fått tid för att få tillbaka ett fruset embryo på tisdag nästa vecka. Det är en sk blastocyst, dvs ett ägg som är odlat i 5 dygn. Dessa ägg har väldigt många celler jämfört med ett 2 dagars odlat som bara har 4 st. De brukar klara processen m upptining, men en viss procent av cellerna kan stryka med. Vi får se vad vi får för resultat på tisdag helt enkelt. Goda, medel, eller så kanske det inte klarar sig alls.

    Vanna, hur går det?

    SuperMajsan, vad underbart!!!

    Wass, var det en knuta? hur går det?

    Kramar,
Svar på tråden Mola/Druvbörd