• vanna

    Mola/Druvbörd

    känns så konstigt att Epelino inte är med (inloggad) på FL längre. OROLIG!!!! Har det hänt något?! Försökte gå in på bloggen med men den kommer jag inte in på !
    Är det nån som vet vad som händer, orolig att det har hänt nåt hemskt!

    Kram på er alla .. vi måste fortsätta hålla tråden vid liv!!!

  • vanna

    ps .. har skapat en ny tråd som heter .. vill bli gravid men kroppen vill inte ..
    kom gärna in och skriv där! Man kan ju åxå säga att den heter . vill bli gravid med DOKTORN vill inte!! =) så har det ju varit ett tag .. nu får ju jag bli gravid MEN kan inte!

    Kram på er!

  • vanna

    hoppas hoppas Ludvigsmamma!!! Nu får ni ligga i lite extra =) Tur att ni "vilat" länge nu så kanske suget är desto större :D

    kramar

  • vanna

    Välkommen Anonym (skräpmola)!! Neeej du ska inte känna dig hemsk för att du har svårt att glädjas .. edt är fullkomligt normalt! Har själv känt så och det går över jag lovar =) Man behöver antagligen få känna så just när man  gått igenom nåt så hemskt! Gick hos kurator ett tag för att få ur mig allt .. hon var duktig och sa till mig att jag måste få känna så!  
    kramar till dig! Vet vad du går igenom :(

  • vanna

    verkligen tråkigt Shirin! men jag blev mer förvånad än glad då jag friskförklarades .. för till mig sa de precis så att det skulle glesas ut succesivt och att jag skulle ta två prover sista halvåret med! Men nu behöver jag inte följas upp alls?! Min mens lyser med sin frånvaro =( nästa vecka har jag bokat en telefontid med läkaren .. ska samla alla mina frågetecken och peppra henne =)

    kram

  • vanna

    Stinalina - men alltså .. SÅÅÅ orättvist!!! Hur kan det vara möjligt...
    nää stackars dig!

    styrkekramar

  • vanna
    Shirin skrev 2010-09-04 19:34:53 följande:
    Jag ringde till kvinnokliniken och pratade med en jättetrevlig tjej som rådfrågade min läkare och sa att de två sista proverna under ytterligare 6 månader mest är rutin och att mina prover har sett bra ut (vet inte exakt värde, men någon/några veckor efter skrapningen var de iaf ej mätbara när jag frågade) men att det inte skulle vara någon fara ifall jag lyckas blir gravid nu, utan att de isåfall bokar in ultraljud åt mig i vecka 7-8 eftersom jag gick ända till vecka 20 sist, lyckligt ovetande...
    Så i stort sett verkar mitt gravidförbud hävts :)
    härligt tjejen!!
    Hoppas att du blir gravid snart!
  • vanna

    oj! Lavinia - lider verkligen med dig. Tusen frågor .. aldrig för många eller tillräckligt förståeliga svar. det kommer att vara så ett tag är jag rädd...
    Men du kan ju berätta om allt, och GÖR det om och om igen för alla som du känner att du kan det för! Det kan vara en bra bearbetning för dig.
    Och lugn .. du är inte för gammal att få barn, när det här skitåret är över kan ni försöka igen och då kommer allt gå bra!

    Till mig sa de ett år .. sedan kanske ett halvår.. plötsligt sa de bara NU är du frisk! Det var 6 månader efter skrapning. Men sök gärna bakåt i denna tråd, finns en del bra länkar att läsa fakta från. Det verkar som att de inte har så mycket evidensbaserade faktan att gå efter, därav den olika behandlingstiden och förhållningssättet i olika landsting.

    Var stark, och skriv ur dig alla skitmola-känlor här så ska VI stötta dig!

    kramar Vanna

  • vanna
    Anonym (tvåbarnsmamma) skrev 2010-09-07 11:59:47 följande:
    Jag hade en mola som jag skrapades för i december -06 ,alltså ett tag sen. Fick grav.förbud i 6 månader, lugnröntgades och gick och tog hcg-prover, de var dock normala redan vid första provtagningen (någon månad efter skrapning, inget togs då de konstaterade mola). Jag hade antagligen en "mild" variant då jag fick missfall natten innan jag skulle skrapas (konstaterad ma i v13) och det som kom ut då visade inte mola medan det som skrapades visade mola. Fick mycket dålig info, om allt..

    Hursom helst, jag blev gravid direkt efter dessa 6 månader (någon vecka innan deadline..) vilket resulterade i en son (hade ett barn sen tidigare).
    Nu börjar vi fundera över ett tredje barn, och då min undran: Jag har hört att det är en något förhöjd risk att få mola igen när man haft det, är det fortfarande det om man har haft en lyckad grav efter?
    risken är förhöjd i och med att du haft en mola, men dock fortfarande så liten som 1%. Jag tror att det var 0,1% risk att få mola om man aldrig haft det .. ALLTSÅ 99% chans att allt går bra! Jag själv har varit osäker på om jag skulle orka med en till gravidit och inte veta .. MEN jag har bestämt mig för att jag ska våga! Däremot kommer det nog vara jobbigt i början innan man vet .. Vi får stötta varandra
  • vanna
    Anonym (stinalina) skrev 2010-09-08 14:18:49 följande:
    Hej!

    Risken för att få ytterligare en mola/druvbörd är liten men ändå förhöjd jämfört med om man aldrig haft det. Jag hade en för 6 år sedan, fick två år senare världens finaste lille son men har nu än en gång fått en mola. Läkarna sa att risken är ca 5 ggr så stor om man haft det tidigare men att det ändå är mycket lite . I de flesta fall finns ingen anledning till att oroa sig och skulle olyckan vara framme så klarar man sig genom det också. Även om man inte tror det innan. Vi blir starka när vi måste... ; )

    Lycka till!
    Ja,tänk stackars du . har ju faktiskt fått uppleva ytterligare en mola. fattar inte hur du kan vara så positiv och stark. Jag gruvar mig faktiskt lite för ny graviditet, även om längtan efer ett till barn är större. men du har rätt, man får chansa och går det fel så gör det... då hittar vi nya sätt att ta tag i livet på :) Vi är ett kämpargäng här!
    (saknar Epelino dock )
Svar på tråden Mola/Druvbörd