Inlägg från: Kotten7381 |Visa alla inlägg
  • Kotten7381

    Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.

    William dregglar också jättemycket nu och har alltid händerna i munnen, han gnagar febrilt på sin tumme! =)
    Vi hade det jättehärligt i fjälls, men jag var lite orolig för att ha honom ute i sån stark sol. Jag var värsta hönsmamman o skyddade honom med filtar o paraplyer o grejjer! Nu har han dock blivit lite förkyld, med snuva o lite feber.


    Sessan4 skrev 2010-04-08 22:44:34 följande:
    Matilda har oxå börjat dregla och så skall händerna hela tiden in i munnen! har oxå läst att det kan börja ett par månader innan tandsprickning. Grattis Michaela till en rejäl tömning! haha.. Matilda bajsare grönt nu när hon får ersättning! ingen vacker syn direkt
    William bajasde jättegrönt förut också, men jag tycker det blev BÄTTRE av ersättning. Vet inte om det var något som jag åt som "han blev" grön av. Nu har jag iaf slutat amma och hans bajs har blivit mycket bättre - konstigt nog.

    Eftersom jag slutat amma har jag nu börjat med GI, nu ska gravkilona bort och mer därtill!!! =D
  • Kotten7381

    Hur gamla har era barn varit när ni börjat ge gröt o smakisar? Jag har ju läst att barnet ska vara 6 månader men många börjar redan vid 4.

  • Kotten7381

    Idag har William varit på 5 månaders kontroll o vaccinering. Han har blivit en stor kille,  7100 g vägde han o var 62 lång. Sen kissade han ner hela doktorn också, innan han fick sprutorna! =) 

  • Kotten7381
    Nallebjörnis skrev 2010-04-22 15:33:54 följande:
    Har era älsklingar börjat skratta än? Michaela har gjort det första gången annandag påsk nu lite oftare.. helt underbart jue
    Ja, William skrattar som bara den. Speciellt om jag killar honom på magen! =) I tisdags upptäckte han också för första gången sig själv i spegeln och han skrattade som bara den. I säkert 20 minuter satt jag o höll upp en liten spegel framför honom och han bara skrattade!!! =D
  • Kotten7381

    Hej på er!
    Här kommer lite uppdatering från oss. William döptes i helgen och allt gick bara fint, han fick en gungställning i doppresent som han redan invigt. Han tyckte det var riktigt skoj att gunga! =) Nu var det ett tag sen vi vägde honom, men sist vägde han prick 7000g o var 62 lång. Vi har också börjat med smakisar, men bara potatis än så länge. De första dagarna var det inte så populärt, men nu går det riktigt bra.

    Lastbilslillan- du som gjort egen barnmat, har du även gjort egen gröt eller har du köpt den? Gröten ska ju berikas med något??

  • Kotten7381

    Våra dagar ser ut så här:

    Ca 6.30-7.00 William vaknar
    7.00 Mjölkersättning
    Ca 8.30-9.00 Sova
    10.00 Gröt och ersättning
    Ca 11.30-12.00 Sova
    13.00 Grönsakspuré och ersättning
    Ca 13.30-14.00 Sova
    16.00 Gröt och ersättning
    Ca 17.30-18.00 Sova
    19.00 Mjölkersättning
    Ca 19.30-20.00 Nattinatt

    William har börjat sova så dåligt på dagarna, det blir ju ca 4 gånger per dag, men väldigt korta stunder. Vid 13.30 försöker jag få honom att sova lite längre, men det blir oftast högst en timme nu för tiden.

  • Kotten7381
    Sessan4 skrev 2010-06-08 22:08:02 följande:
    Oj.. va va mycket mat ni ger era barn! känns som att jag missat nåt. jag ger Matilda lite burkmat 1 gång/dag annars äter hon ca 160ml modersmjäölksersättning var tredje timma. kanske borde ge mer mat? fast hon äter bara några skedar, hon är inte så matglad precis!
    William äter också i huvudsak ersättning än så länge. Men jag försöker vänja honom vid att äta annat, det är dock inte så omtyckt. Därför ger jag honom gröt eller smakis innan flaskan, men det slinker ändå ner 150 ml ersättning nästan varje gång.
  • Kotten7381

    Hej på er!
    Det var verkligen längesen jag var in här, men otroligt roligt att se hur tråden har hållits vid liv!!
    Här rullar dagarna på alldeles för fort. Jag har börjat gruva mig för att börja jobba i januari, fast när jag var o hälsade på på jobbet idag känns det lite bättre. Det blir nog bra att få komma tillbaka, dessutom är det ju ett tag kvar ändå.
    William har inte börjat krypa, ställa sig upp, gå på pottan o har inte heller fått nån tand än. Men allt det där kommer nog så småning om. =)
    Men han är en go och glad kille!!! Tänkte lägga in en bild på honom här men fattade inte hur man gör. Har sett att ni andra har lagt in bilder i tråden, hur har ni gjort????

    Så här ser våra rutiner ut:

    Vaknar mellan 6.30-7.30
    7.00 Välling
    ca 9.00 sova
    10.00 gröt
    13.00 lunch
    ca 13.30 sova
    16.00 gröt
    19.00 välling
    sova
    Allt är ju självklart ca tiden!

  • Kotten7381

    Hej på er!
    William är nu snart 11 månader o har fått två tänder i nederkäkan, gillar att använda dem till att bita mamma o pappa i fingrarna, vilket gör VÄLDIGT ont!! =) Han har inte börjat krypa än, och ålar inte heller. Han sitter still på sin plats, eller om han ligger på rygg så tar han sig framåt genom att hoppa fram med hjälp av rumpan på ett väldigt roligt sätt! =D
    Just nu är han inne i en känslig fas där han inte gillar när andra barn låter. Han har en kusin som är 7 månader och han blir jätterädd om hon tar tag i de högra tonlägena. Även han har haft en vecka med väldigt lös mage, vilket inte alls är roligt och jag hoppas verkligen att det går över, han var ju lite känslig mot mjölk när han var mindre. Kan det komma tillbaka "bara så där"??
    Vi ska avvakta lite o se, annars måste vi nästan börja utesluta det igen.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss som hade BF runt jul 2009. Del 2.