Inlägg från: LillSkruttet |Visa alla inlägg
  • LillSkruttet

    Pergopinglor med barn version 16

    9Kärleken6 skrev 2010-08-22 15:46:07 följande:
    Lillskruttet och treasures: tack Tycker vi med.

    treasures: min pco har inte ändrats enligt vul (iaf inte tills vi börja försöka med My) men nu tycker jag att jag har fått kortare och mer regelbunden mens efter My så kanske finns det hopp OM det nu blir nån fler bäbis här i huset.

    Lillskruttet: Heja på, du ska se att du snart snusar bäbis. En av mina närmsta vänner har fått igår, en pojke till. Hennes gubbe har två pojkar sen innan och nu är detta deras andra pojke tillsammans. Hade vart kul om det varit en tjej men nu är det som det är. Är huvudsaken att allt gått bra och det har det nu. Jag har frågat och smsa mycket med henne men inte för att tjata utan för att man bryr sig och funderar. Så att folk frågar behöver inte va elakt ment. Men jag förstår det är jobbigt då man inget hellre vill själv. Jag har ju aldrig haft den upplevelsen eftersom jag har fått båda för tidigt. Obestämd 

    Kram på er 
    Visst är det så att de menar väl, men oj vad svårt det är att hålla god min och svara snällt, för hundrafemtilelfte gången samma dag....och när man själv är otålig och helst skulle vilja ha det hela överstökat.... Men men, h*n lär ju inte stanna där inne för evigt. Förr eller senare kommer h*n iallafall.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Skräpis skrev 2010-08-31 15:43:05 följande:
    Hej Allihop!

    Nu har jag börjat jobba igen så nu har jag mer tid för er här inne

    Livet är toppen och båda killarna har nyss fyllt år Victor blev 1 den 11/8 och Daniel 4 den 26/8. Daniel har dessutom blivit dagtorr på ca 4 veckor, händer max en gång/vecka nu att han inte hinner på toaletten. Den 13 sept börjar Victor sin inskolning på dagis, de har bara 3 dagar som man är med och sen 2 dagar man ska vara stand-by och sen är inskolningen klar och han ska kunna vara där på heltid.

    Har inte hunnit läsa igenom vad som hänt i tråden men såg iaf att Lillskruttet borde fått bebis vid det här laget.....
     Nejdå...ingen bebis här inte... BF+6 idag och h*n är i tryggt förvar i magen....
    Har försökt alla trick i boken för att få igång det hela. Idag har jag blandat ihop någon stark mirakeldryck som tydligen ska sätta igång det....inte vågat smaka ännu.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet

    Nu är HAN här! I morse 06:40 anlände vår prins.

    Kände första lilla värken vid 1:30 i natt, då kom de med 10 min mellanrum och var bara så pass onda att jag inte kunde sova. Vid 2:30 var det helt plötsligt 2-4 min mellan men fullt hanterbara värkar. Kom in till förlossningen vid mellan 4 och halv 5, och då hade värkarna glesat ut lite igen men var INTENSIVA när de kom. Var öppen 4-5 cm och slapp åka hem tack och lov. Hann med ett sköööönt bad, men efter ett tag kom värkarna allt tätare och gjorde allt mer ont så jag kunde inte vara stilla där i. Var bara tvungen att upp och stå och vagga med höfterna. Fick ett rum och man kopplade CTG och så fick jag ett gåbord. Fortfarande fullt inställd på att klara biffen utan smärtlindring.
    Men efter några riktigt j*vliga värkar (vassa som tusan!) så bad jag om smärtlindring. Testade lustgasen igen, trots att den inte hade mycket till effekt och då jag inte alls gillade den förra ggn. Gjorde varken till eller rån tyckte jag. När vi började prata EDA kände hon efter och jag var öppen 8 cm tyckte hon, men hinnorna buktade så det var svårt att känna. Så hon tog hål på dem och kände igen. Öppen 10 cm, ingen EDA hann hon säga innan krystvärkarna drog igång. Och 06:40 kom han då äntligen ut! 3480 g och 51 cm lång.


    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet

    Tack tjejer!

    Namnlös liten kille än så länge. Ska ladda upp bilder när vi landat hemma igen. Fortfarande på BB, åker nog hem i morgon.


    Tyra 21/3-2007 och Mini 2/9-2010
  • LillSkruttet
    Nu har vi bestämt namn på lillebror. Han ska heta Leonard Fredrik, men kommer att kallas Leo.
    Vi kom hem från BB igår och försöker nu hitta rutiner här hemma. Storasyster är otroligt stolt, men hon testar vårat tålamod till tusen just nu. Men det hör väl till.
    Första natten hemma blev det knappt någon sömn alls. Leo bestämde sig för att vara vaken och SNUTTA hela natten. Blev vansinnig om han inte fick snutta på mina bröst eller ha ett finger i munnen att snutta på. Tillslut somnade han (vid 5) på mitt bröst och slumrade där ett par timmar. Hoppas så att han sover lite mer i natt. Annars vet jag inte riktigt hur man ska orka med en pigg och stissig storasyster på dagarna också.
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
  • LillSkruttet
    Här rullar dagarna på i ett rasande tempo. Leo är en nöjd och glad liten kille som mest äter, sover och bajsar. Vi har gett minifomdroppar då magen varit lite orolig och han skrikit en del i samband med att han pruttat. Så har han fått börja med napp vilket har sparat mina bröstvårtor en hel del smärta och dessutom slipper jag ha honom snuttandes på mig konstant.
    Storasyster är stolt, och kramar och pussar sååå gärna på lillebror. Dock glömmer hon nog ibland att han är alldeles ny, för händerna ska vridas och kramas på så det ser ut som om de ska lossna ibland. Blir lite orolig när hon kommer och vill krama/pussa samtidigt som hon biter ihop käkarna så hårt så tänderna gnisslar.... Men det kanske är för att hon egentligen skulle vilja krama honom hååårt för att hon tycker så mycket om honom, och det blir lite svårt att hantera känslorna.

    Mammakroppen börjar så sakteliga återhämta sig. Fortfarande känningar av foglossning och öm svanskota/bäcken, men det är bättre. Hatar också det där avslaget, men förr eller senare ska väl det också ge med sig. Blöder fortfarande rätt ordentligt vissa dagar.
    Men i det stora hela är det rätt ok.

    Nu när hösten börjat sit intåg ska jag börja med promenader med vagnen, bara foglossningen vill släppa taget. Ska bli skönt att få tillbaka sin gamla kropp, har 12 kg att jobba bort fortfarande så något måste till utöver amning.
    Svårt bara att ta bort det där småmumset framför TV:n som jag vant mig vid när jag var gravid. Är en riktigt godisråtta också och det ställer ju till det när man försöker bättra sig....
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
  • LillSkruttet
    AnSo76 skrev 2010-09-22 12:45:17 följande:
    psssst en liten liten liten hemlis... vi blir 4a i familjen i maj 2011 om allt går vägen
    Ingen vet något än så skriv inget i min GB
    iiiii är helt chockad att det gick så fort å att vi fixade det själva utan hjälp.

    Kramar
    grattis!!!
    9Kärleken6 skrev 2010-09-18 11:02:43 följande:
    Här rullar allt också på. Är i lite obalans då jag vill räcka till till så mycket. Måste komma på ett sätt att hitta balansen igen. Låter kanske svamligt men ändå... Är mycket bråk och tjiv här hemma. Den ena är värre än den andra och sen tvärtom.  

    eet: Lycka till!

    Lillskruttet: Vill slå ett slag för Sempers magdroppar, ganska dyra men guldvärd för den lilla magen.  
    Köpte hem dem i förrgår. Han pruttar som aldrig förr nu. Inte lika skrikig nu...så det hjälpte bra. Dock kräks han lite mer istället, men det får man kanske ta..
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
  • LillSkruttet
    9Kärleken6 skrev 2010-09-24 14:40:58 följande:
    AnSo: WOW! Håller alla T:na! <3

    Lillskruttet: Så bra han får fisa istället. Det andra får man kanske ta som sagt. Kom du på att köpa det innan jag föreslog det eller efter. (Måste ju veta om jag ska sträcka extra på mig )

    Skönt med helt tjejer! Nina är på väg till tandläkaren med sin pappa just nu. Blir spännande att höra hur det går. Jag passar på det besöket eftersom jag har sån tandläkarskräck!!! 
    Fick tips från flera håll ang dropparna, och bestämde mig efter att även du tipsat om dem, att göra ett försök. Är mycket nöjd med dem.

    Min lillkille är förkyld. Insjuknade natten till måndag och hostar, nyser och snorar. Kändes lite varm både igår och idag, men tempen går bara upp till 37,3 så det är ju ingen direkt feber (dock bara 36,9 dagarna innan). Han har varit jättegnällig inatt, och har mer eller mindre tillbringat hela natten på mitt bröst. Så varken han eller jag har sovit särskilt mycket. Hoppas så att han tillfrisknar snart, är livrädd att tempen ska åka uppåt nu när förkylningen borde ge med sig. Vill INTE att han ska åka på någon följdsjukdom ex öroninflammation, lunginflammation el likn.

    Annars rullar det på här hemma. Till veckan som kommer ska maken gå tillbaka till jobbet igen, och jag blir ensam med båda barnen och dagislämning/hämtning, matlagning och gud vet allt. Men det ska väl funka det med. Dock är lilltjejen mer vild än tam just nu, vilket kan göra det hela en aaaaaningens svettigt....
    AnSo76 skrev 2010-09-30 12:54:22 följande:
    Tack alla, söta ni är

    V9 nu snart 10 till helgen, men som vanligt är jag super orolig att det kommer skita sig trotts att jag fick ett vul i v8 å allt såg toppen ut...suck att jag inte kan njuta.
    Trött yr å allmänt lam hehehe... ibland illamående men jag hoppas att allt är oki där inne än

    kramar
    Du ska se att allt går alldeles utmärkt. Men jag förstår absolut känslan. Vi kämpade ju ett tag för att jag skulle bli gravid första gången så när jag blev gravid nu med Leonard så kunde jag inte alls fatta att jag var gravid och allt var i sin ordning, det gick ju för fort och lätt liksom (första pergokuren!).
    Men allt gick ju bra, och ut kom han ju 9 månader senare.
    Hoppas du kan slappna av och njuta lite av graviditeten också. Det är ju faktiskt ganska mysigt att gå med mage och sen känna sparkarna och allt, iallafall fram tills man blir jättestor och tung och man bara vill ha ut den lill*.
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
  • LillSkruttet
    9Kärleken6 skrev 2010-10-02 16:03:41 följande:
    Åhh va roligt med mycket läsning då jag tittar in här!

    Meja: Jag håller med dig jag, det är tråkigt med lite aktivitet här. Men är kanske så att tiden inte räcker till. Men om jag går till mig själv så blir det inte att man skriver då det ändå inte skrivs något i tråden. Dumt men sant. Skönt ni börjar komma på plats och att ni trivs i ert nya hus.

    AnSo: Ja du väntar barn inget annat. Men jag vet själv hur lätt det är att oroa sig istället. Du ska se att det blir bra. Inte långt kvar tills du kanske kan börja känna lite aktivitet där inne.

    Lillskruttet: Känns alltid konstigt då man ska börja vara själv på dagarna men det brukar lösa sig. Tänk på att sänka ribban bara. Allt behöver inte vara tipp topp huvudsaken barnen har det bra, eller hur? Super att dropparna verkar hjälpa er. Hoppas han snart är pigg igen!

    Skräpis: Alltså du visste inte du var gravid eller???? Skönt barnen är pigga igen.

    Här rullar allt på. Tror Nina fick en hjärnskakning för någon natt sen. Hon vakna och grät för hon hade slagit huvudet sa hon. Väckte mig efter en stund igen och ville jag skulle gå till frysen och hämta något kallt till hennes huvud. Hon som aldrig velat ha nåt sånt. Så jag blötte en handduk och gav henne alvedon sen somna hon. Hon var varm där på natten men på morgonen va hon pigg igen. Gick på dagis men de ringde hem henne vid 14. På kvällen var det full fart igen men hon klaga på huvudvärk. Sen är det puts väck igen. My är som vanligt vaken varje natt. NÄR ska detta vända???? Annars är det bra med oss.

    Kram från mig
    Det är sant att det viktigaste är att barnen har det bra. Samtidigt vet jag hur stressad jag blir av att se hur kaoset lägrar sig i huset, med tvätt, disk och städ som måste tas tag i. Och jag vet att maken inte gör så många knop vad gäller sånt om inte jag håller på. Han går hellre iväg och grejar med sitt, snickrar och så, som han tycker att är roligt att göra, och som självklart också behöver göras någon gång, men allt annat får ju inte stanna av för det...

    Du tror inte att det var huvudvärk hon vaknade av, och inte förstod själv riktigt själv vad det var som gjorde ont, at hon liksom förknippade ont i huvudet med att man har slagit sig i huvudet. Skulle ju kunna stämma med att hon var lite varm och att de sen ringde hem henne från dagis. Sånt kan ju komma och gå , allra helst om man har någon infektion som ligger och lurar i kroppen. Kan ju vara någon dagisförkylning som är på gång?
    Skräpis skrev 2010-09-30 13:29:39 följande:
    Grattis AnSo!!!

    Har inte varit inne på ett tag då jag för 2 v sen fick åka ambulans till Sös med blödningar som visade sig vara missfall.... Vill inte ha fler barn så det var liksom tur i oturen att det hände men jag blev kvar i 2 dygn och fick skrapas.
    Sen veckan efter så blev båda barnen sjuka. Victor började till helgen efter första veckan på dagis och Daniel fick feber på tisdagkvällen. Denna vecka har de iaf kunnat vara där alla dagar förutom idag då jag är ledig.
    Usch, lät inte alls roligt .... Hoppas du mår bättre nu.
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
  • LillSkruttet
    dodisens mamma: Grattis till lappen!! Bra jobbat!!

    AnSo: Skönt att få se liten i magen!
    Tyra 21/3-2007 och Leonard 2/9-2010
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16