Inlägg från: barefoot |Visa alla inlägg
  • barefoot

    Allergitråden

    Kerly: Jag har inte haft anledning att ifrågasätta detta med koka bort klor förr men nu ser jag att det finns liteolika svar. Jag är INTE kunnig i kemi men här verkar finnas trovärdiga länkar som i och för sig mest fokuserar på sk New Chemical Disinfection By-products (DBPs). 
    hur tolkar du dessa? Tacksam för svar Glad
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0043135404005913
    http://www.epa.gov/athens/research/process/drinkingwater.html 

  • barefoot

    Älsklingen: jag skulle inte heller ge ngt som ger eksem förrän jag antog av någon anledningen att toleransen ökat. Man ju också (vid ett senare tillfälle) prova vaktelägg eftersom det är fåglar som ätit sin naturliga föda och fått växa i egen takt (ska finnas på saluhallar och liknande). Har dock inga belägg för att de skulle ge mindre allergiska besvär och själva har vi inte provat, bara en tanke... (Generellt så tål ju känsliga personer kött från djur som fått beta/äta vilt bättre, kanske är det samma med äggen?)

  • barefoot

    Miralicia: Tack för att du tog dig tid! Ska prova försiktigt. Har gett ärtor nu utan symtom så kanske kan vi fortsätta testa...
     

  • barefoot

    Kan tipsa om Kimchi från Tistelvind till alla kryddsugna vuxna som (liksom vi) inte orkar laga två olika maträtter.... Sätter fart på det mesta och innehåller dessutom en mängd stammar goda bakterier/probiotica.
    tex http://bkcreative.hubpages.com/hub/Probiotics-and-Other-Benefits-of-Korean-Kimchi 
    Finns på välsorterade Coop butiker (eller så kan de förhoppningsvis ta hem...)

    På tal om mat (som det ju är här...) får vi snart hem en stor mängd KRAV lammkött och lamfett att fylla frysen med från http://www.ervallalamm.se/  (när man köper stort parti så blir det samma pris som restaurangerna). Skönt också att slippa åka och handla hela tiden... 

    Vidare kan http://www.hagbys.se/
     som har KRAV-kalkon (enligt EU-standard) göra ett parti korv utav endast kalkonkött, havssalt och lammtarm. De kan dock inte isolera produktionen helt från luftburna allergen från tex ägg så vi får därför beställa ett mindre parti på prov först. Någon mer som är intresserad? 

  • barefoot

    "Bokhylla"
    Vad tufft ni har det!
    Alla sex kusiner till våra barn har astma allergi och två av dem har kräkts slem på det sätt som du beskriver. Har du provat vit quinoa till din son? Tål han lamm om ni köper nu på hösten när de "bara" ätit gräs och diat? Hjort? 
     

  • barefoot

    ...fel av mig, läser att även lamm som går ute hela sommaren får viss del foder, tex havre. Men på hösten borde ändå vara en bra tid att prova lamm för de som inte tål säd.

  • barefoot

    Vi har gått på ett bakslag och jag tror det blivit för mycket säd (framförallt vete) för vår son. Är det någon som vet om man kan göra ngt (kex eller bröd) på endast quinoa, hirs, havre, korn (samt fett)? Han får astma av ris och potatis, hostar av bovete som även ger utslag på IGE, reagerar på majs samt tror nu han reagerar mer igen på vete och råg. Tror att han får astma när han äter en kost med högt GI (quinoa tex har ju lågt) . Ska nu prova vildris, som ju kommer från en annan familj en annat ris och har lågt GI. Någon som provat amaranth eller durra? Har dock läst att amaranth inte reckommenderas till barn av olika anledningar, men nu hittar jag inte länken... Alla tips mottas tacksamt

Svar på tråden Allergitråden