Allergitråden
Sojslecitin har med soja att göra men detär ovanligt att man reagerar på det. Eftersom det är svårt att veta så tar man bort det med om barnet är känsligt.
Sojslecitin har med soja att göra men detär ovanligt att man reagerar på det. Eftersom det är svårt att veta så tar man bort det med om barnet är känsligt.
Vi klarar ej mildas mjölkfria smör utan måste ha carlshamns
Mm lokes mammi. Därför brukar man i dessa komplicerade fall ta bort även det för att sedan längre fram när allt är lugnt, prova att införa igen
Har fått samma råd och papper från vårat sjukhus som rosdraken verkar ha fått.
Lokesmammi- vetestärkelse säger de att de flesta klarar av... vi är över 200pers på facebookforum angående att vetestärkelse , med flera produkter inte går. (Jag för tösens räkning)
Vi får sjukhusets och dietistens stöd för att utesluta detta. Mäeks jätteväl på tösen som får jättemycket gaser av en halv macka med vetestärkelse i (hon har celiaki) blir sjuk i fleea veckor
Trasan ta hjälp av kommundietisten. Gör gärna ett informationsmöte med all personal . Vår kommundietist föreläste och berättade jättebra.
Det är samma för veteallergiker, en del klarar inte vetestärkelse mm.
Den här texten tycker jag, kan underlätta när man funderar över vad som tåls eller inte : från celiakiförbundet :MaltodextrinMaltodextrin framställs genom nedbrytning av stärkelse. Som råvara kan potatis-, majs-, tapioka- eller vetestärkelse användas. Beroende på nedbrytningsgraden uppstår från stärkelse först tunnkokande stärkelse, därefter maltodextrin, sedan glukossirap (stärkelsesirap) och sist dextros. Den senare är en alternativ benämning på glukos.... då kan man veta vilket ämne man vill prova att införa först
Ja det är inga mängder som krävs. En tsk med sylt på förskola med glukossirap från vete som ska vara ok- 5v i soporna
en kaka som lades på samma fat som vanligt fika, flyttades till en egen talrik efter tillsägelse (missade att kolla så de slängde kakjäveln) 5v i sopporna