Inlägg från: Jempa L |Visa alla inlägg
  • Jempa L

    Foglossningsvännerna forts.tråd 16

    *Räcker upp handen*

    Halloj! Här snurrar det på som vanligt ungefär. Har haft en rätt bra period, så jag har lyckats fixa litegrann med det vardagliga. Var tom iväg själv med ungarna o hälsade på en kompis i går. Det är helt underbart att känna att jag klarar av att ta hand om ungarna själv, även om det bara är för kortare stunder. Skulle "bara" göra rent åt kaninerna igår kväll, och lyckas låsa hela höger arm från nacken ner till handen på något vis. J fick smörja in mig med Voltaren Gel i nacken, så då släppte det efter ett tag. På något vis känns det som om kroppen slår "bakut" och säger åt mig att jag ska ta det lugnt. Men jag kan ju inte ta det mycket lugnare än vad jag redan gör!

    Trotsade alla fysikens lagar och följde med ut och skrittade i helgen. Min häst är helt underbar, har inte ridit sen i höstas någon gång, och ändå är han "som vanligt" när jag sitter upp. Han kliver snällt över vattenpölar, stockar å stenar utan att göra några hastiga rörelser. Underbart att få komma ut i skogen en stund.

    På måndag har jag tid hos Reumatologen! Får se vad det leder till.

    CeeJay: Vad skönt att de tar dig på allvar så att du slipper oroa dig! Lycka till!

    Kram allesammans!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    Lindis41 skrev 2010-04-21 14:36:59 följande:
    mår alla tipp topp eller???
    Önskar jag kunde svara ja... Kroppen mår hyffsat, har styrketränat (väldigt försiktigt på sjukgymnastiken) o vattengympat utan att gå sönder, men huvudet är seeeegt som sirap känns det som.

    Har pratat med FK idag, och vi ska höras vidare om hur min arbetsträning kommer att se ut. Mitt ordinarie jobb kommer jag inte att klara av då jag står hela tiden, utan jag behöver arbetsträna någonstans där det finns möjlighet att sitta och stå om vartannat.
    Har använt Back on Tracks nackskydd i ungefär en vecka nu, och det har varit lugnt med nackspärren åtminstone.
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    Lindis41 skrev 2010-05-01 12:35:15 följande:
    alla verkar helt bortblåsta vart e ni??
    Är här o läser... Har rätt ont just nu, den tiden i månaden. Det mesta jävlas med huset/gården. Vattenläckorna löper på varandra, bl.a har en expansionstank gått sönder i ett av husen, så gubben å snickarn jobbar för fullt just nu för att få grepp om läget. Det rann visst vatten från vindsluckan ner på nylagda trägolvet, och via murstocken vidare ner i bottenplan...

    Men annars är allt bra...{#lang_emotions_tongue_out}
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Här går det också upp och ner. Konstaterar att jag är bra nog för att slippa gå med foglossningsbältet dagligdags iaf. Tack vare min sjukgymnast har jag lärt mig att gå på nytt, nu börjar det sitta förankrat i ryggmärgen även fast jag faller tillbaka i gamla vanor ibland. Men nu är jag medveten om kroppen på ett helt annat sätt tack vare sj. gymnasten. Är skittrött, sover minst 10 timmar/natt men känner mig ändå helt slut. Tråkigt förstås... Är på väg in i min dåliga period i månaden, så jag körde på rätt bra på vattengympan sist, just för att jag vet att det inte kommer gå att träna på 1-2 veckor. Men det var för sent, det slog tillbaka i stället. Att man aldrig lär sig...

    Höll på att glömma. Vänster sidas sätesmuskler bråkar som attans. Känns som ett konstant blåmärke. Är på väg på sjukgymnastik nu, får se vad som händer idag.

    Krya på Er allesammans, hoppas ni snart blir bättre från era inflammationer osv. Kram!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Crex: Hur har det gått med din rygg?
    Lindis: Åh vad härligt med spanienresa! Usch ja, vad fort åren går. Konstaterar att jag har haft problem med bäckenet sen -07. Dottern föddes i mars -08.

    Träffade en ny läkare idag, då min gamla har gått i pension. Alltid lite nervöst förstås att behöva dra tre års sjukdomstid för en ny läkare. Men det gick bra! Jag fick ta ett nytt sköldkörtelprov. Han var också säker på att det hängde ihop med hormoner, så han rekommenderade mig att söka en ny gynekolog. Är det någon som känner till någon bra i sthlms-området?
    Appropå allt och inget så pratade jag och en kompis om puls häromdagen, och han tyckte att jag hade hög vilopuls. (Har en blodtrycksmätare hemma som mäter tryck o puls.) Tog upp det med läkaren idag, och han tyckte också att jag låg högt, 112 där, och 80-85 hemma. Nu har jag ju ändå varit hyffsat aktiv med sjukgymnastik, men självklart är jag i urusel kondition jämfört med en frisk människa. Har ni någonsin reflekterat över er puls? Vore intressant att "jämföra" om vi med smärtor generellt ligger högt? Har alltid haft relativt lågt blodtryck, men ändå inom normalvärdena.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    Här var det lugnt värre! Hur mår ni, ligger ni på stranden allihopa? Själv mår jag rätt ok nu, Värmen gör stor nytta för muskulaturen, helt klart. Har tom klarat av att vara själv med barnen när gubben min jobbar!

    Må så gott! Kram J.


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L

    GRATTIS Kodoktorn! Åh, så skönt att höra att det känns bra. Ta väl hand om Er nu, och ta inte ut dig för mycket. Kram!


    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    Buspojkarna skrev 2010-12-28 14:53:57 följande:
    kan ni andra som har kronisk foglossning äta p-piller? Jag kan inte det. Får skitont då.

    Någon som lyckats bli bättre av styrketräning? Har nu börjat ett försök att träna upp kroppen på gym för att se om bäckenet blir stabiliserat av musklerna.
    Råkade dessvärre få halsfluss, så nu är det antibiotikakur på 10 dagar, sedan kan jag sätta igång igen.
    Fick minipiller en vända för att se om det skulle hjälpa att stoppa ägglossningen... Det gjorde det inte. Blev betydligt sämre och gav upp efter en/två veckor nå´nting.

    Ang. styrketräning så har jag kommit fram till att det är avsevärd skillnad på hur man tränar. Om man bara kör är det stor risk att man blir sämre. (Jag gjorde det misstaget...) Men efter att ha fått hjälp av en sjukgymnast som koncentrerat sig på och lärt mig kroppskännedom så är det en helt annan sak att styrketräna. Då kan man upptäcka saker hos sig själv som man inte hade en aning om innan. Tex får du aldrig ta i mer i din starka sida än vad din svaga sida klarar av. A och O är att du är stabil innan du lägger på vikter. Lycka till!
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
  • Jempa L
    Lindis41 skrev 2011-05-26 18:28:34 följande:
    Hoho det ekar härinne vart e ni???
    *Räcker upp en hand*
    Storskrutt nov-05, Lillskrutt 9 mars-08.
Svar på tråden Foglossningsvännerna forts.tråd 16