Köttbullssmeten blir för lös, hur får jag runda köttbullar?
Jag brukar göra köttbullar enligt recept i Vår kokbok, men jag tycker att den smeten blir väldigt lös. Därför har jag börjat använda mindre vätska än vad som anges, men jag tycker fortfarande att smeten blir för lös. När jag steker köttbullarna så "faller de ihop" och slutar vara runda. I slutändan blir de snarare trekantiga än runda. Är det någon som har något tips på vad jag kan göra? Eller någon kanske har ett bättre recept att dela med sig av?
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-11 13:35
Receptet jag brukar använda:
400 g blandfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1½ dl mjölk (fast jag tar inte så mycket, kanske hälften)
1 tsk salt
1 ägg
½ lök
svartpeppar
Blandar havregryn, potatismjöl och mjölk, låter det stå 10 min innan jag blandar i resten av ingredienserna.