Inlägg från: Lydisen |Visa alla inlägg
  • Lydisen

    Vi Gravida från RMC Malmö del 9

    vivillblitre: välkommen hit och grattis till graviditeten. Visst är det mycket härligare att hänga i "äntligen gravid"-tråden än den andra =)


    bTigger: det är så intressant att läsa om förlossningar och hur olika de kan bli. Du verkar ha haft det tufft med lille Arvid innan han kom till världen. Det är skönt att höra att förlossningen aldrig blev någon skräckupplevelse. Men visst var det ett dramatiskt sätt för Arvid att komma till världen. Snart är han ju 1 månad gammal. Tiden går fort! =) Förresten, ett jättefint namn ni valt till er pojke! Var inne och skulle titta på det lilla underverket men där fanns inga bilder =(


    Här hemma flyter det på med Viggo. Han är 6,5 månad och rullar runt från mage och tillbaka HELA TIDEN! Lägger man honom på sängen så är han inom 30 sek på andra sidan sängen =) Man måste hålla koll på honom hela tiden, inte som när han var pyttepytteliten och låg så fint och sov på soffan =) Den tiden är förbi. Tänder är också på G. Läkaren sa på 6 månaders kontrollen att inom 1 månad borde han ha sina första tänder. Vi får se hur det går. Vi har även sänkt botten på spjälsängen så nu ligger han långt ner och det verkar han trivas med. Han ser allt inkl. djuren här hemma (hund och två katter). Dessutom har han de senaste nätterna sovit HELA nätter utan att jag behövt byta blöja på honom eller ge han mat. Vi får se hur länge det håller i sig.


    I förra tråden var det några som pratade om syskon till sina små och vi har tänkt påbörja den resan nästa år runt sommaren/hösten. Vi har 10 embryo i frysen, man tycker att något ska väl klara upptining och fastna så småningom men man vet aldrig. Bara det att man ska behöva genomgå stress och oro som man gjorde vid de två första försöken gör en orolig men vi vill så gärna ha fler barn och då måste man orka ta sig igenom det.


    Nu vaknade Viggo, dags för gröt!


    Kram

  • Lydisen
    Vanillie skrev 2010-04-14 10:46:57 följande:
    bTigger: Kan tänka mig att man kanske känner sig lite snopen när det blir ett snitt fast man varit inställd på att föda vaginalt. Men huvudsaken är ju att allt gått bra!För mig var lustgasen rena himmelriket! Synd vi inte kan se ditt galleri!Lydisen: Åh har ni 10 embryo i frysen! Man blir lite avis! Vi har inte nått! Men har också börjat fundera över ifall vi ska försöka med syskon. Eller nöja oss med ett barn. (om det inte kommer ett till av sig själv!)Ni får fortsätta göra era försök på RMC då va?Vi måste byta. Antar att vi vänder oss till Cura i så fall. Känns ju som om man vill dra igång ganska snart igen om vi bestämmer oss för att försöka igen. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar..Undra om man kan ha samma tur en gång till att det tar sig på första försöket!?
    Hade jag kunnat så hade du fått något av våra embryo =) Vi har 2 embryo som är 2-dagars odlade (från första försöket som slutade med ett minus) och resterande 8 är 3-dagars odlade (från andra försöket som vi blev gravida på). Vi är givetvis glada över att ha så många men samtidigt hör man många som inte har några alls och då blir man ledsen. Chansen för oss att bli gravida på normalt sätt är nästan 0 (pga manlig infertilitet) men visst kan det gå ändå. Man har ju hört solskenshistorier. Det hade ju varit det bästa men sannolikheten för att det ska bli så är inte särskilt stor.
    Vi får fortsätta på RMC eftersom vi har embryo i deras frys. Annars hade vi fått gå privat precis som ni får göra. Behandlingen blir inte riktigt heller densamma som inför ett IVF-försök utan något mildare utan sprutor.
    Så ni hade turen att bli gravida på första IVF-försöket, jag hoppas det tar sig för er så ni får ett syskon till bebisen.
    Vi kommer som jag skrev tidigare börja försöka tidigast nästa år, först ska det sparas ihop lite pengar.
  • Lydisen
    vivillblitre skrev 2010-04-17 19:07:04 följande:
    Har en liten fråga. Jag har ju ätit Progynon x3, tagit Crinone vagiatorer, vitaminer; Folacin och Behepan...Jag frågade läkaren när jag var på sista besöket förra fredagen och jag skulle då sluta med tabletterna och crinonen. Men fortsätta med vitaminerna till dem tar slut i förpackningen.Tar ni några tabletter eller vitaminer efter sista besöket på RMC?

    Jag fortsatte att ta mina vitaminer hela graviditeten ut. Enl min barnmorska på mödravården räckte att jag tog Mitt val Kvinna efter det att Behpanen och Folacinet tog slut. Vagitorierna skulle jag ta till paketet var slut (kommer inte ihåg hur många det fanns i paketet)
    Har du skrivit in dig på mödravården? Om ja, mejla eller ring din barnmorska och hör vad hon tycker du ska göra. Det är tydligen rätt olika.


    Hoppas allt är bra med dig annars. 

  • Lydisen
    vivillblitre skrev 2010-04-20 12:42:49 följande:
    Ja tiden har gått rätt fort faktiskt, men ändå inte. Jag längtar så till nästa ultraljud som jag ska göra den 6 maj.. och inskrivningen den 28 april :) Snart där me :)
    Förstår att du längtar till nästa ultraljud och inskrivningen. Dessa saker är på ett sätt en "vägvisare" för att man faktiskt ÄR gravid och man vågar sakta men säkert tro på det själv också =) Hoppas tiden går fort för dig, vilket den kommer göra. Kommer själv ihåg att det gick segt i början men när väl inskrivningen och första RUL:et var över så kändes det som att man var igång på RIKTIGT. Men det är ju inte förrän från ungefär i vecka 25 som kontrollerna hos barnmorskan blir tätare och man får lyssna på hjärtat och magen mäts. Rätt som det är så har du din bebis i famnen och gosar för fullt =)
    77väntan skrev 2010-04-20 19:42:52 följande:
    Hej på er!Ohh, vad jag har hoppats att jag nång gång skulle få hoppa in i denna tråden, och nu får jag faktiskt det! Var och testade på RMC igår och det blev postivt!! Kan knappt fatta att det är sant!! Så nu väntar ytterligare nervösa dagar, först och främst till det första UL 19 maj!Ska bli kul att läsa ifatt om hur ni har det här i tråden!Kram!
    STORT GRATTIS till plusset. Vilken känsla, eller hur! Kommer isåväl håg mitt samtal per telefon när vi fick reda på vårt plus den 5/2-09 och det var helt ofattbart. Man trodde inte det var sant! Men det är det ju!
    Förstår att det är nervöst men du ska se att allt kommer gå bra!

    Som du säkert märkt så har majoriteten i denna tråd fått sina bebisar redan. Det är några enstaka kvar som är i sluttampen och några nya som kommit in nu. Så tråden borde ju egentligen heta "Vi gravida och som fått barn från RMC Malmö" =)

    Själv tycker man tiden har gått så otroligt fort här hemma. Viggo är redan 6,5 månad och om 6 veckor ska jag börja jobba igen. Sambon tar då över och är hemma med sonen till slutet på december. Jag vågar inte ens tänka tanken vilken separationsångest jag kommer få den dagen jag inte längre får se min lille kille 24 timmar om dygnet =( Någon gång måste det ju ske men just nu känns det faktiskt tungt! Han är ju min ögonsten!
  • Lydisen
    81anna skrev 2010-04-30 17:33:22 följande:
    Hej!Täkte bara berätta att vår lilla tös tittade ut för 2 veckor sedan. Hon kom med akut kejsarsnitt då hennes allmäntillstånd blev plötsligt dåligt. Hon var ju tillväxthämmad i magen. Så nu är vi hemma igen och kämpar på med amning så hon kan gå upp i vikt. Berättar mer sedan. Grattis till våra nya trådmedlemmar.
    Stort grattis till lilltjejen. Hoppas allt går bra där hemma!

    Kram
  • Lydisen

    bTigger: Va härligt med mys och kul att höra att lille Arvid växer och utvecklas som han ska. Att BVC går in och säger att man ska sluta amma nattetid bara för att han väger över 5 kg låter konstigt. Vår lille kille har alltid legat snäppet över normalkurvan och vi har aldrig fått det rådet. Det de lägger på sig nu får de bort när de väl börjar krypa och gå så du ska nog inte oroa dig utan köra på precis som du skrivit att du gör. Men visst kan man bli förvirrad ibland av deras tips!

    Angående blöjorna så kör vi både libero och pampers. Från början hade vi bara Libero men efter ett tag började de läcka (kommer inte ihåg vilken storlek vi hade då på blöjorna). Vi testade ett tag Lidls blöjor och de funkade hyffsat men hittade som sagt pampers nr 4 och de kör vi med nattetid och när vi är ute på promenad för de blöjorna verkar hålla längre än Liberos. Håller med om att pampers är mjukare och följer kroppen mer men liberos är rätt hyffsade de med.


    sommarlängtan76: Jag håller alla tummar för att det går bra för er och att ni snart har er bebis hos er. På ett sätt kan det kanske vara skönt och veta att bebisen snart är hos er! *kram*


    Vår Viggo blev 7 månader i tisdags och det känns som tiden bara rinner iväg. Det händer så otroligt mycket nu. Han snackar som bara den och han kan sitta själv nu (utan stöd). Vi kör på med maten och har i en veckas tid gett han välling blandat med lite ersättning så att magen ska vänja sig. Snart är det dags att börja introducera ett lagat mål till dvs middag. I fredags fick han sin TBC-vaccination och det gick superbra. Den 4 juni är nästa BVC kontroll och det ska bli så skoj att väga och mäta honom. Han borde ligga runt 10 kg och vara runt 74 cm lång.


    Tänk vad tiden går fort!

  • Lydisen
    Sommarlängtan 76 skrev 2010-05-22 10:11:21 följande:
    Hej, Nu är vi hemma med vår prins. Det var planerat snitt och allt gick jättebra. Jag mådde bra snabbt efteråt. Nu kämpar vi med maten. Det kommer inte mycket mjölk från mig, så varje matning är en kamp, med amning med svett och tårar, ersättningsmatning med svett och tårar och så pumpning. Han går inte upp i vikt. Men vi är så lyckliga och kan fortfarande inte riktigt förstå att han har kommit till oss nu.
    Ett stort grattis till er lille prins!
  • Lydisen

    Hej tjejer!

    Här är det knappt någon aktivitet alls i denna tråd! Själv är man dålig på att ens titta in och läsa nu när Viggo blivit mer och mer rörlig.

    Grattis till plusset Rosbruden! Visst är det oerhört härligt när man får det där efterlängtade plusset. Man vågar knappt tro det! Angående MVC så gick vi på Familjens hus (vid Folkets park) och trivdes otroligt bra där. Gav de dig inga tips på andra MVC när du ringde till det första som nekade dig?

    Jag själv har börjat jobba (har jobbat 1 heltid nu) och sambon har tagit över stafettpinnen och är pappaledig med sonen året ut. Det känns oerhört konstigt att börja jobba igen efter att ha varit hemma med sonen men någon gång måste man ju börja =) Lite trist är att jag pendlar till jobb (malmö-helsingborg) vilket innebär långa dagar och när man väl kommer hem kl. 18 om kvällarna så har jag 2 timmars intensivt pusskalas med sonen =) innan det är läggdags för honom.
    I fredags var det 8 månaders kontroll på BVC och numera väger vår lilleman 9,7 kg och är 74 cm lång. BOEL testet gick också bra.

    Nu väntar sängen för min del. Klockan ringer 4.27 imorgon bitti och då väntar en promenad med hunden!

    Kram

  • Lydisen

    Vill önska alla här inne en Glad midsommar! Hoppas ni har det bra där ute i sommarvärmen med era små!

    KRAm

  • Lydisen

    ÅHHH GRATTIS Padelin. Förstår att lyckan är stor där hemma. Håller tummarna att det lilla pyret vill stanna i 9 månader =) Gjorde ni FET (stimulerat, ostimulerat) eller ny IVF?

    Blir själv sugen på syskonförsök men vi har bestämt att inte förrän till sommaren nästa år börja med försök. Ser verkligen fram emot att få vara gravid igen (om man det hela går vägen dvs)

    ETT STORT GRATTIS ännu en gång till dig!

Svar på tråden Vi Gravida från RMC Malmö del 9