Inlägg från: Okändgäst |Visa alla inlägg
  • Okändgäst

    Varför blir min chokladfluff grynig?

    Har haft den ståendes i kylen och den har inte kommit i kontakt med vatten. Nu när jag har vispat den så blir den grynig och "faller" isär? Har jag vispat förlänge eller för kort stund? Eller är det nåt annat fel?

  • Svar på tråden Varför blir min chokladfluff grynig?
  • Okändgäst
    Teskedsmamman skrev 2010-04-15 15:47:20 följande:
    Du har nog vispat den för länge, vispa bara tills den har fått samma koncistens som vispad grädde, längre vispar inte jag iaf och jag har aldrig fått grynigt...
    Ok ja det är nog så fast det kändes som om jag inte vispade mer än 2-3 min...smakar väl förhoppningsvis bra ändå?
  • Okändgäst
    Lilysmamma skrev 2010-04-15 15:50:34 följande:
    Vad är chokladfluff?
    Fick ett recept av MOOOGN. Har den på eller emellan tårtbottnar

    200 g mörk choklad
    3,5 dl grädde, ca

    Gör så här:
    * Hacka chokladen fint
    * Värm grädden så att den nästan når kokningspunkten
    * Häll grädden över chokladen och låt stå ca 30 sek.
    * Rör runt till en härlig smet. Ställ in i kylen ca 30 min. Vispa sedan upp den
  • Okändgäst
    mooogn skrev 2010-04-15 15:59:21 följande:
    Aha, den kanske inte hade kylts ordentligt Låt den stå längre i kylen. Förlåt om jag var otydligt Har ett annat recept, med kakao (fick de det?). Det funkar alltid
    Den har legat i kylen övernatten. Kan den bli för kall och stel kanske?

    Jag kunde inte ens bre ut den så jag värmde den och hällde över...hehe nåt blir det väl, tur att man inte ska den på bjudning
  • Okändgäst
    mooogn skrev 2010-04-15 16:10:17 följande:
    Hällde du grädden över chokladen, och inte tvärtom? När du smälter godisar till "fluff" så låter du dem ligga i grädden och i kastrullen men inte när du gör ganache (som var det receptet jag gav dig)
    ja jag hade chokladen i en bunke och hällde över grädden sen så lät jag den stå lite innan jag rörde om. Lät den svalna helt ute innan jag la den i ky´len så det inte skulle komma nåt vatten i.

    Men jag kanske hade för hög värme, det tänkte jag inte på utan hade högsta värmen men jag såg inte att den började bubbla så jag tror inte den hann koka.

    Har gjort på dumle en gång och den blev sådär fluffig. fast då smälte jag kolorna i kastrullen. Tyckte däremot att den vart för söt så det var inget gör mig :)
Svar på tråden Varför blir min chokladfluff grynig?