Inlägg från: mammacatta |Visa alla inlägg
  • mammacatta

    alkohol i maten?

    alkohol i maten går alldeles utmärkt - under förutsättning att den hettats upp. spriten dunstar direkt vid hög värme.
    jag har vin i maten då och då - det är ju SÅÅÅ GOTT!!!

  • mammacatta

    jo, det är säkert...
    sprit dunstar tom i rumstemp - alkohol är en flyktig substans som d heter.

  • mammacatta

    slainte: exakt vad jag menade med flyktig - den har låg "koktemp" - mycket lägre än vatten-> flyktig.

  • mammacatta

    men jösses säger jag åxå - fil innehåller alkohol...
    alkohol i maten är INGEN fara (om den kokats), det är löjligt att påstå annat!
    men om att dricka alkohol: vi vet bättre nu: den promille du får får även din bäbis, den är mindre->farligare.
    men att komma med promillen i maten, jösses...
    det läre vara några procent för att du ska påverkas: inte promillen... 1/10 procent är inte en alkoholhalt. det är sånt som kan bli naturligt av produktens inneboende jäsningsfunktion.

    vilken hysteri d lär bli nu... man KAN dricka lättöl, och den har en % på vaddå, 1,25 (?) och mindre. nu är det alltså fråga om nåt som knappt är mätbart...

    det är inte bly eller cyanid vi pratar om här, det är en vätskeform som kroppen bryter ner ganska fort.
    *suck*

Svar på tråden alkohol i maten?